06 d’agost 2007

(Maragall dimissió) ERC no pot exigir rebaixar l´Impost de societats i dir-se d´esquerres

Acabo de quedar astorat en llegit la notícia que el conseller de Governació, Joan Puigcercós, que en l´àmbit institucional fa bona tasca, però en aquesta ocasió, en qualitat de secretari general, no comparteixo l´afirmació de la rebaixa dels impostos de les empreses , a través de reclamar donar suport als pressupostos de l´estat del PSOE, amb un agosarada proposta neoliberal de rebaixar en 10 punts l´impost de societats. Així, qui pagarà impostos per compensar el forat del finançament? els treballadors/es? impostos al consum que encareixin encara més els productes bàsics? o, es permetrà el PSOE continuar retallant les inversions públiques? O permetre que els rics siguin més rics i les diferències socials s´aguditzin encara més?
En uns moments que l´indústria alimentària anuncien un encariment del 20% dels productes bàsics, tot i marges de més del 400%, que afectarà als més de 750.000 pobres catalans especialment, no podem buidar fiscalment l´estat sense nou autogovern fiscal.
Mal negoci per les classes populars la rebaixa fiscal que des del meu punt de vista s´haurien de fiscalitzar les SICAV, aquests "xollos" fiscals de privilegiats, que el 2005 el PSOE, ja es va encarregar de no furgar per deixar en pau les grans fortunes, com denuncia entitat que engloba el 90% dels inspectors fiscals.
Si ERC, diu dir-se d´esquerres, ara que hi ha bonança econòmica a cavall de l´endeutament bancari la construcció, cal pensar en els pitjors temps econòmics i posar la rebaixa d´impostos a les empreses que tenen sumptuosos beneficis, és una irresponsabilitat social i fiscal. Ja hi ha prou dèficits d´infraestructures, de polítiques socials, al manteniment de la xarxa elèctrica, l´equilibri territorial, RENFE, com a sobre fer un buidatge fiscal de l´estat, sense bastir un nació catalana sobirana.
Si miressim amb perspectiva nacional, els pressupostos de l´estat al meu entendre s´haurien de condicionar per demanar instaurar una Seguretat social catalana i traspàs competencial de eines econòmiques actualment en mans d´organismes com la CNMV, el CNE o el Banc d´Espanya, mentre no fem aquest pas, només ens tractaran com a subordinats, colonitzats o com a lobby regional d´un estat que no volem precisament superar per vestir un de nou i de propi del conjunt dels Països catalans, sinó de allargar l´agonia de l´espoli fiscal i social en el temps que patim la majoria social , que ja no es pot dissimular, tan sols allargar l´agonia.
A sobre el PSOE ha decidit fer nova deriva neoespanyolista ningunejant el PSN a Navarra, demostrant la seva voluntat real federalitzant, ZERO ZAPATERO, a sobre be a Catalunya i intenta venir en Pla Mister Marshall, quan no se l´hauria de rebre mentre no faci públiques les balances fiscals(actualment ja supera els 19.000 milions d'euros (52 M€ diaris) al Principat de Catalunya i els 24.600 milions d'euros (67,5 M€ diaris) al conjunt dels Països Catalans, segons s´afirma aquí), i ve a enfotrent-se´n de l´autogovern dient que crearia oficina epr seguir problemes de Catalunya. Que no hi ha govern català i comissió bilateral estat-Generalitat? Vol emular el Comte-duque d´Olivares co si fos un governador civil, i venir a prometre peixet? Nacionalment humiliant , començant pel govern català. O ERC es comença a plantar davant del nou MISTER MARSHALL ZAPATERO, o no deixarem de ser una diputació gran a nivell institucional.
Els pressupostos del PGE, no poden ser aprovats per ERC sense un salt competencial, amb dates de traspàs concrets , règim econòmic i personal detallats, perqueel 18,5% d´inversions, no pot ser una exigència de negociació per ERC, ÉS L´OBLIGACIÓ DE L´ESTAT SI DE DEBÓ ES CREU LA LLEIALTAT INSTITUCIONAL I EL RESPECTE A L´ESTATUT.
Per a molts, la paciència, s´acaba, i d´aquí , declaracions com aquestes ja alerten del malestar creixent a ERC. I podem ésser a temps i les vacances per reflexionar-hi, per donar un rumb nacionalment i socialment digne que espera la bona gent del país.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ah, però és que ERC és d'esquerres? Està per nacionalitzar la Caixa?

bacus ha dit...

esquerres és només estatalisme-d'arrel marxista ???

bacus ha dit...

ho dic pq si deixem de comprar freixent, pizzes tarredelles o comprar al caprabe les empreses s'en van a la merda...

bacus ha dit...

insiteixo una cosa són els drets civils i l'altre l'economia...

l'eix/dreta esquerra és doble sobre una cosa i l'altre...

que pensava la pasionaria i el carrillo sobre els gays i actualment per exemple sobre les drogues... ??

i l'altre l'economica...

marxista=conservadors en drets civils, en economia és diferent però existeixen els 2 eixos...

sobre economic.... "regular"ç

pq amb els salari mínim tinguis una vida +- satisfactoria o escnayar en impostos i l'"estat" dona xecs i serveis, en plan si votes a la dreta maligne et quedes sense serveis i amb un salari mínim...

un estat te que regular pq els treballadors amb el seu salari puguin tenir una vida acceptable i no donar serveis... ja que els fas esclaus del sistema i el partit..........

Moisès Rial Medina ha dit...

Roger, et recordo que el document d´ERC , del Fòrum sindical esmenta la necessitat entre d´altres de crear un gran banc públic català, i aquí ja es veuria quina coordinació amb les entitats d´estalvi ctalanes hi hauria. A dia d´avui el conseller d´economia és Antoni Castells, no està pas per la labor aquesta precisament a dia d´avui.

Bacus: esquerra, segons l´IEC, es refereix a "partit, ideologia o política de tendència progressista" o "sector d´una assemblea política situat a lé squerra del president i format tradicioalment pels representatns dels partits progresites", terme molt ampli i tergiversat segons interessos ideològics,però vull pensar que és dé squerres aquell partit que contraposa als valors de dretes i està a favor de les classes socials més desafavorides, que en el cas català arriba segons informe de caritas a prop de 750.000 , especialment gent gran i joves precaris. No cal confondre ésser llibertari amb liberal, ja que els primers defensen llibertat des de la igualtat i els segons és el desordre econòmic actual, la llei del més fort que cadascu guanyi el que vulgui sense donar comptes a la societat i els poders públics uqe han de vetllar per l´interès general reequilibrador de drets bàsics, que defensen els liberals, siguin a CIU o al PP.