25 d’agost 2007

(Maragall dimissió) Demà diumenge, concurs de gossos d´atura a Castellar de N´hug 2007


Aquest any, hi ha la 45a edició del Concurs de Gossos d'Atura. Aquest any s'hi han inscrit 16 pastors, procedents de França, Andorra, les Illes Balears i el País Basc, a més de pastors catalans entre els quals destaca la presència d'una pastora de Castellbell i el Vilar, que fa dos anys ja va participar en la competició.
Va la pena que el concurs de gossos d´atura de castellar de n´hug almenys un cop es vagi a veure, ja que també és un simbol d´identitat i mestratge nostrat.
La primera prova del concurs pretén valorar l’obediència del gos. El pastor l’ha d’enviar cap a un carreró marcat amb unes banderoles que haurà d’agafar; després entrarà amb cura les ovelles dins d'un cercle. A continuació el gos passarà el ramat per un portell assenyalat pel jurat. Serà eliminat si mossega les ovelles o esgota el temps del qual disposa. Els animals més ben qualificats actuen en la segona prova. Per superar-la, el gos ha d’anar a buscar el ramat, arreplegar les ovelles i portar-les dintre del tancat. Un cop dins, i en el menor temps possible, les haurà de fer sortir. El concurs aplega més de 20 participants provinents de Catalunya, França, Andorra i el País Basc.
I com no, visitar el museu del pastor, que recull els diferents concurs al llarg de la història. Si hi sou, ens hi trobarem.
Més informació, cliqueu aquí. I si voleu saber més del municipi, cliqueu aquí al web de Castellar de n´hug.
Per cert, el concurs és a les 11 del matí de demà diumenge 26 d´agost del 2007.