07 d’agost 2007

(Maragall dimissió) Donar llet materna pot evitar anualment la mort de 1,3 milions de nens, segons calcula UNICEF

La Setmana Mundial de la Lactància Materna se centra aquest any en la iniciació primerenca de la lactància materna com a primera immunització que reben els nens. El personatge animat Baby Bubbly ajuda a conscienciar d'aquesta realitat.

“Els nens en països en desenvolupament que són alletats tenen gairebé tres vegades més probabilitats de sobreviure que aquells que no ho són”, afirma Unicef amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna que, com cada any, impulsa aquesta organització amb l'Aliança Mundial pro Lactància Materna i l'Organització Mundial de la Salut la primera setmana d'agost en 120 països.

El tema central d'aquest any és la iniciació primerenca de la lactància materna. Segons un estudi realitzat a Ghana i publicat a la revista mèdica Pediatrics, és possible evitar el 16% de les morts neonatals mitjançant la lactància materna des del primer dia de vida. El cap de nutrició de l'Unicef, Werner Schultink, assenyala que “el grau de protecció que brinda la llet materna és tan elevat que es podria dir que és la primera immunització que reben els nens en la seva vida, protegint-los de malalties com la diarrea i les infeccions de les vies respiratòries”.

Unicef calcula que la lactància materna exclusiva fins a l'edat de sis mesos pot evitar anualment la mort de 1,3 milions de nens i nenes menors de cinc anys.

L'objectiu d'aquesta setmana és conscienciar que la iniciació primerenca de la lactància materna és una estratègia clau per a la supervivència del nen i per tant per a la consecució d'un dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni: reduir la mortalitat infantil.

Segons Unicef, aquest tema és especialment pertinent a Àfrica subsahariana, on es registra la taxa més elevada de mortalitat infantil del món.

Com a part de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, Unicef i l'OMS han anunciat el naixement de Baby Bubbly, un personatge creat en animació 3D que, en un spot de 45 segons, promou la lactància materna en les primeres hores de vida del bebé.

Més informació:
Consulta més informació sobre la lactància materna
Unicef
Organització Mundial de la Salut
Mira el naixement del personatge d'animació Baby Bubbly
Consulta altres notícies sobre lactància materna publicades a Canal Solidari

Canal Solidari-OneWorld 2007