30 d’agost 2007

(Maragall dimissió) A Collbató amenacen muntanya de mMontserrat requalificant 140 hectàrees de sòl agricola per fer macropoligon industrial

Des de Plataforma contra l´especulció urbanística de l´entorn de la muntanya de Montserrat, a Collbató, m´han fet arribar següent manifest i recollida de signatures, que en porten més de 1200 de moment:

SALVEM MONTSERRAT!

La marea de l'especulació urbanística ja ha arribat a la muntanya de
Montserrat, símbol de la naturalesa i la cultura del nostre país. A
Collbató, als peus de la muntanya, l'Ajuntament ha aprovat la
requalificació de 21 hectàrees de sòl agrícola per construir-hi un gran
polígon amb més de 140 naus industrials que podran acollir activitats
altament contaminants. Tot això, en uns terrenys que limiten amb el parc
natural de Montserrat i la zona d'especial protecció de les aus (ZEPA)
Roques Blanques-Montserrat-Llobregat de la Xarxa Natura 2000. Tot per
satisfer la voracitat financera dels empresaris 'amics del Partit'.

A Collbató, poble de 3.500 habitants, ja s'han recollit més de 1.200
al·legacions contra el projecte de zona industrial. Diverses entitats
han posat en marxa la recollida electrònica de signatures per mostrar el
nostre desacord amb una especulació que atempta contra un patrimoni que
és de tots.

Si t'estimes Montserrat, si creus que el futur no és destruir el
territori, fes clic a l'enllaç, signa amb nosaltres i envia-ho als teus
amics/amigues i familiars. Són 20 segons. Gràcies.

http://www.infomontserrat.com/salvemmontserrat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Més o menys la superfície de l'inefable polígon d'Olvan, el qual, em sembla que hi estàs a favor. A més, si vas pel polígon de la Valldan, veuràs molts rètols de naus en lloguer o en venda - i més ara amb el refredament de l'economia.
Per tant, em sembla molt bé la teva posició en aquest tema, també que et desmarquis del teu partit en certs aspectes a nivell comarcal, però llavors, perquè estàs a favor d'un polígon d'un quilòmetre quadrat que es carregarà tota la zona de Can Llop només perquè uns quants polítics i empresaris d'aquesta comarca ho van decidir pels seus interessos.

P.D. : en general, acostumo a estar força d'acord amb les teves idees, però en aquest tema no comparteixo la teva posició. Gràcies.

Moisès Rial Medina ha dit...

quan afecta terrenys, hi ha interessos particulars, però a diferència del d´Olvan, hi ha afectació especial zona protegida. Al Berguedà està mancat de sòl de qualitat, i l oportunitat de recuperar molts joves professionals i tècnics, i obrers que tenen sous baixos i que empreses de més nivell farà millorar situació, i els que han estudiat a fora i no trobar feina de qualitat , no poden treballar al Berguedà, i que espero que el polígon d´Olvan, faciliti. Al Bages hi ha un excés d´oferta de sòl industrial, i no és necessària ampliació del de collbató en 21 hectàrees i menys on està previst ubicar-lo. AEn quan al Poligon de la Valldan, certament, és patètic que no s´usi dret de retracta i no s´expropii naus que han servit per especular i alhora impedir que d´altres empreses inclús de la comarca s´hi instalessin, un mal exemple que s´haurà de vetllar no suceeixi a Olvan.