01 d’agost 2007

(Maragall dimissió) Campanya perquè a 370 milions de persones indigenes sense drets propis, se´ls hi reconeguin

Acostumats a nacions sense estat de no tenir els drets nacionals reconeguts, cal també éser solidaris amb nosaltres mateixos i a tantes i tantes cultures indigenes d´arreu del món que tenen una situació de negació de la seva voluntat col.lectiva. Fem el pas.
Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes i altres entitats et conviden a donar suport a un manifest perquè les Nacions Unides adoptin la Declaració dels Drets dels Pobles Indígenes.

Durant la propera sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides per a setembre està prevista la votació per acceptar la Declaració dels Drets dels Pobles Indígenes, aprovada pel Consell dels Drets Humans l'any passat. Aquesta declaració suposaria el reconeixement dels drets dels pobles indígenes, que representen 370 milions de persones de tot el món.

Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, Acsur-Las Segovias, el Grup de Treball Intercultural Almàciga i Mugarik Gabe han elaborat un manifest per mostrar el seu suport als representants indígenes a les Nacions Unides i sol·licitar l'adopció de la Declaració dels Drets dels Pobles Indígenes en la sessió prevista per a després de l'estiu.

Segons Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, la Declaració reconeix el dret dels pobles indígenes a la lliure determinació, al manteniment i desenvolupament de les seves pròpies característiques polítiques, econòmiques, socials i culturals, i a la seva participació en la vida de l'Estat en el qual habiten. A més, reconeix el seu dret a existir com a pobles diferents, amb cultura i identitat pròpies, el seu dret a desenvolupar les seves activitats econòmiques i a definir les seves pròpies prioritats i estratègies de desenvolupament, i el seu dret sobre la terra i els seus propis recursos i institucions.

Fa 20 anys els pobles indígenes van començar a dialogar amb les Nacions Unides perquè la comunitat internacional parés esment a la seva situació, drets i condicions de vida. Des d'aquest moment representants indígenes van començar a treballar amb els Estats i organismes internacionals, i fruit d'aquest treball és el text de la Declaració dels Pobles Indígenes, que va ser aprovat pel Consell dels Drets Humans de l'ONU el 29 de juny del 2006, malgrat l'oposició de països com Austràlia, Nova Zelanda, Estats Units i Canadà, assenyalen els promotors de la campanya.

Què Puc Fer Jo?


Mostra el teu suport al manifest pels pobles indígenes perquè la Declaració dels Pobles Indígenes sigui aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides al setembre del 2007 i els seus drets es compleixin en el context internacional.

Més informació:
Declaració drets indígenes
Pobles Indígenes - Nacions Unides

Canal Solidari-OneWorld 2007