24 de setembre 2007

(Maragall dimissió) Tots els mòbils que parlen català, a ElTeumobil.cat


Ara que s´ha fet públic el nomenament de l´eivissenc republicà, Bernat Joan , com a secretari de política lingüística, sens dubte és una persona preparada per encarar el repte de la normalització social i alhora coneixedor de les traves europees i les seves institucions per aconseguir la plena oficialitat, així com contribuirà com mai a les relacions entre el govern balear de progrés i el català en la normalització del català coordinadament, en un moment òptim politicament. Ara, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la web http://www.elteumobil.cat/mobils/
on hi ha un catàleg amb els models de mòbil amb el programari en català i de quines operadores els ofereixen. La pàgina, de moment, mostra nou models i n'indica les característiques principals. A més, també disposa d'una secció de descàrregues on podeu trobar jocs, fons de pantalla i cançons per al mòbil i una altra amb recursos en català per al mòbil.
De moment, els fabricants que han fet mòbils en català són Motorola, Nokia, Alcatel i Sony-Ericsson i les operadores Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo. Amb aquesta web la Generalitat compleix el conveni que va firmar el 13 de febrer amb els fabricants i les operadores. D'una banda, les empreses es van comprometre a introduir el català als models nous de telèfon mòbil i de l'altra, la Generalitat va dir que els oferiria assessorament i suport lingüístic i que faria promoció dels mòbils en català.

Com que sembla una quimera la normalitat, no està de més que coneguem els models que ho permeten de les companyies hegemòniques dins el seu catàleg:
Catàleg de mòbils en català
Movistar
Orange Vodafone

Sony Ericsson J120i

Nokia 6085

Motorola L6 i-mode

Alcatel OT C825

Nokia 6086

Alcatel OT C707

Alcatel OT 701

Nokia 5200

Alcatel OT E221