29 de setembre 2007

(Maragall dimissió) Els empresaris catalans donen suport a que la CEOE sigui lleials al rei i continuar mantenint la corona espanyola?Ho dubto

Segurament a molts no ens sobtarà que la patronal espanyola, CEOE, en una linia ultraespanyolista de lo més caspós, en que hagin tret un comunicat inaudit defensant la lleialtat i la unitat de l´estat que garanteix el rei espanyol i en contra dels atemptats "con tra nuestra bandera", diuen la CEOE. Però , em pregunto, els empresaris catalans, que estan associats a la CEOE a través de Foment del treball, ells, que saben de gestió i eficàcia i sobretot d´ajustar costos, estan d´acord a mantenir una institució com la corona espanyola, que costa anualment com recull els pressupostos de Solbes de 8,66 milions d´euros que li atorga el PSOE. Jo en sé d´uns quants empresaris, i no de pocs treballadors contractats, que si pugessin, privatitzarien la monarquia espanyola a una d´aquestes multinacionals que ha fet ús dels "serveis" del monarca per privatitzar a serveis públics o absorvir empreses regionals llatinoamericanes. Com sento dir-los , i això uneix tant a mpresaris com a treballadors, "uns quants menys a mantenir" com a expressió popular.
Ara em pregunto, no hi haurà ni tan sols una resposta per part de la CECOT,PIMEC,FOMENT DEL TREBALL o empresaris catalans concrets que no trenquin la lleialtat que diuen els de la CEOE a la corona per part de tots els empresaris? Aquí, també cal veure si el que diuen forces en privat tenen tanta valentia de dir-ho amb la mateixa motivació que demanen un aeroport intercontinental, plantegen un tancament de caixes o un millor finançament per infraestructures. Si no és així, es perpetuarà la imatge que les classes populars treballadores són qui més desacomplexadament per principis democràtics i no només per costos són els abanderats de la democràcia representativa, l´emancipació nacional i el republicanisme.