11 de març 2008

(Maragall dimissió) RESUM PLE EXTRAORDINARI MUNICIPAL 11/3/2008 DEL GRUP D´ERC PUIG-REIG

PLE EXTRAORDINARI 11 DE MARÇ DEL 2008

1.-Aprovació inicial del pressupost 2008:

En els ingressos ordinaris,trobem que en els impostos sobre construccions ,instal.lacions i obres hi posen 195.000 €, quan l'any 2007 van tancar amb uns drets nets de 170.579,36€,entenem que això no correspon a la realitat atenent a la dAvallada del sector de la construcció.

I en quan a les llicències urbanístiques,tenien un drets nets 56.000 € al 2007 i ara pressuposten 65.000 € creiem que tampoc contempla la realitat.

Una pregunta,el cafè de l'Ametlla i dels pisos de cal pons que no es cobra lloguer?Ja m'ho respondran desprès.

En l'apartat de despeses,en les despeses de càrrecs electes que recordem que és el dels polítics,passem de 59.178 € al inici del 2007 a 107.907 € al 2008 ,això és un augment del 82 %,vostès em diran que són més regidors al govern,però aquesta quantitat no puja tant pels sous dels regidors sinó pel sou que s'ha posat l'alcalde.Es podria haver augmentat de forma gradual durant la legislatura.

A les infractuctures,creiem que aquesta partida ja neix curta,entenem que el 2007 van fer una despesa important i desmesurada,segons el nostre entendre, no han controlat gens bé la despesa i ara la volen retallar de cop; passant d'unes obligacions reconegudes de 388.880,06 € al 2007 a 200.000 € al 2008,creiem que això ho fan per equilibrar,però una vegada més és molt poc realista, i a més a més tenint en compte que algunes despeses contretes al 2007 les han passat a inversions,afegint que s'han gastat també tot el romanent de tresoreria.

Una pregunta tenim tarifa plana a tots els edificis públics?,no entenc gaire la partida de telèfons d'oficines i jutjats,contempla els mòbils?

Què contempla la partida d'atencions protocolâries i representatives?(3.000 €)

Festes populars:tenint en compte que al 2007 van contreure unes obligacions reconegudes de 197.362,45 € expliqui'ns com pensen fer totes les festes del calendari festiu d'aquest municipi amb els 85.000 € que han pressupostat enguany.Amb aquets diners tindran per la corrida ,festa major,i no sé si ens quedem curts.

A la partida d'ensenyament hi ha un augment del 55,5 % més que el 2007 i a la partida de comerç i turisme un 228,28 % més que al 2007 i a medi ambient el 367,07 % més que el 2007.Aquest augment és per una actuació concreta?En canvi en cultura només augmenten un 11% més que el 2007.Creiem que és poc.Ens han arribat veus que aquest any Puig-reig seria la seu per proclamar la pubilla de Catalunya,a més a més com vostè va dir srta.Coromines també estan treballant en una festa per les entitats i suposem que incrementar les subvencions a les entitats del municipi,potser hauríem de fer una partida més Grossa per cultura.

Pensem que la partida de Joventut s'hauria de destinar més diners.Pensem que és positiu que l'ajuntament sigui solidari,però en lloc de dir-se partida de A+A, aquesta partida hauria de denominar-se solidaritat i així englobar totes les iniciatives que puguin sortir en aquest àmbit.

En l'apartat d'inversions,com ja els van dir els nostres companys d'ERC l'any passat que vostès comptaven ingressar uns calers el 2007 amb la alineació de la parcel.la la Catalana però vostès no tenen la garantia de disposar d'ells en la seva totalitat aquest 2008,perque no depen de vostès.

Perquè tornen a reflexar la partida de la urbanització de la catalana,no s'hauria d'haver liquidat a pressupost tancat del 2007?

Estem d'acord que inverteixin en parcs infantils,compartim també que posin cistelles de bàsquet ,necessàries pel desenvolupament de les activitats del Club de Básquet Puig-reig.

El que no veiem gens clar és que en les despeses que contemplen el teatre de l'Ametlla no hagin previst la part que vostès estan compromesos a posar si volen rebre la que s'ha concedit per part de la generalitat .,és a dir en el capítol d'inversions on hi ha la despesa del teatre en lloc de dir 349.978,18 € hauria de contemplar 699.978,18 €,en cas contrari pensem que no reflexa la realitat.I llavors la partida de ingressos queda desequilibrada amb aquests 349.978,18 €.

Un altre aspecte que mostra falta de concreció en les inversions és el fet que hi ha 6 partides d'1 € i una de 2 €.

En definitiva els votarem EN CONTRA,aquests pressupostos per les següents raons:

1.-Retallades molt poc realistes i difícils d'assumir en les despeses del pressupost Ordinari.

2.-Han apujat un 82 % la partida dels càrrecs electes.

3.-En inversions,es preveu una venda que difícilment es podrà fer dins d'aquest periode(parcel.la Catalana).

4.-Que la partida del teatre de l'Ametlla hauria de contemplar la inversió que l'ajuntament té l'obligació de fer.

5.-La falta de concreció en algunes inversions.

6.-Es prescindeix de la sala polivalent,com ja ens pensàvem,sent un espai imprescindible per les nostres entitats.


2.-Aprovació inicial modificació puntual del Pla General d'ordenació Urbana a l'àmbit del polígon d'Actuació 1 PA1 i convenis urbanístics:

En primer lloc no en sembla bé que es posi aquest punt en un ple extraordinari,que els veïns no poden intervenir,perquè no en el ple del mes de Febrer o el correspon al mes de març?

Als convenis hi falten dades,no podem aprovar-els sense dades.Som a les portes d'aprovar el nou PGOU,perque en el seu moment no ho va posar a dintre del PGOU i ja està,però és clar venien les eleccions municipals.Ens sembla una falta d'ètica perquè d'altres zones del municipi no donen llicències per aquest motiu.VOT EN CONTRA.

www.esquerra.cat/puigreig