30 d’octubre 2007

(Maragall dimissió) Premis a les pitjors empreses europees 2007


La petroliera del regne d´espanya, Repsol, és una de les nominades aquest any en l'edició per al Premi al Pitjor Lobby Europeu.

Els premis ‘Worst EU Lobbying Award’ (Premi al Pitjor Lobby Europeu), organitzats pel Corporate Europe Observatory, Friends of the Earth Europe, LobbyControl i Spinwatch, reconeixen el lobby “més manipulador i amb més manca d'ètica” de la Unió Europea. En l'edició d'aquest any es pot participar votant a dues categories: el Pitjor ‘Lobby Europeu’ i el Pitjor ‘Rentat Verd’.

El Pitjor ‘Lobby europeu’ reconeix el lobby, companyia o grup de lobbies que el 2007 ha utilitzat les pitjors tàctiques empresarials per influenciar els polítics i governants responsables de prendre les decisions a la Unió Europea.

El premi especial al ‘Pitjor rentat verd’ busca cridar l'atenció sobre l'empresa les estratègies de la qual de màrqueting i propaganda siguin menys responsables amb els impactes reals sobre el medi ambient produïts per les seves activitats.

Més de 40 nominacions han estat proposades per ciutadans i ciutadanes i moviments socials de tot Europa. Després d'un escrutini realitzat pels organitzadors, ja s'han establert dues llistes dels pitjors cinc casos a cada categoria perquè el públic pugui seguir votant.

Els nominats per al ‘Pitjor Lobby europeu’ són BMW, Daimler i Porsche; Cabinet Stewart; EPACA; Viscount Etienne Davignon i la petroliera del regne espanyol, Repsol.

Els nominats per al ‘Pitjor rentat verd’ són Airbus; BAE Systems; ExxonMobil; German Atomic Forum i Shell.

Tu també pots participar i seleccionar els guanyadors de les dues categories votant a la pàgina web dels Premis. A la web també pots trobar més informació sobre las empreses candidates

El vot per internet s'acaba el 24 de novembre, i els guanyadors seran premiats en una cerimònia a Brussel·les el 4 de desembre.

Més informació:

Corporate Europe Observatory

Friends of the Earth Europe

LobbyControl

Spinwatch

Web de la Campanya d'Afectats per Repsol YPF

Llegeix altres notícies sobre responsabilitat social publicades a Canal Solidari.

Canal Solidari-OneWorld 2007