16 d’octubre 2007

(Maragall dimissió) Més de 30 entitats financeres a Catalunya i Espanya inverteixen en la indústria de guerra


El Centre d'Estudis per la Pau J.M Delás, de Justícia i Pau, organitza unes jornades el 25 i 26 d'octubre a Barcelona sobre les inversions en armament que realitzen entitats financeres a Espanya.

El Centre d'Estudis per la Pau J.M Delàs, amb el lema “Perquè és tan responsable d'una mort el qui l'executa com el que la promou”, convida a debatre el paper de les banques i altres entitats que inverteixen en armament, la responsabilitat corporativa i algunes alternatives actuals en la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Justícia i Pau obre la reflexió sobre banca desarmada a l'Estat espanyol, on més de trenta entitats financeres estan relacionades amb el negoci de les armes, entre elles BBVA, Banc Popular, La Caixa, Bancaixa, Caixa Madrid, Deutsche Bank, Unicaja, etc, segons la organització.

Durant les jornades del 25 i 26 d'octubre Christopher Scheire, coordinador de la campanya contra la banca armada a Bèlgica, i Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, parlaran sobre el panorama del militarisme i les connexions entre la indústria i el comerç de les armes i la banca. També Bob Thomson, facilitador internacional de campanyes d'ECA Watch, i Mónica Vargas, investigadora de l'Observatori de la Deuda en Globalització, parlaran sobre el paper de les agències de crèdit a l'exportació i el negoci de les armes.

Una part important de les jornades, que porten per títol 'Per una banca desarmada', estarà dedicada a abordar alternatives a la "banca armada", com per exemple la banca ètica, i experiències de campanyes ja realitzades a Europa.

Per altra banda, algunes d'aquestes entitats bancàries, com BBVA i Banesto, afirmen que tenen en marxa polítiques de responsabilitat coorporativa que tenen en compte la sostenibilitat i que recolzen iniciatives socials, entre d'altres.

La participació en aquestes conferències és lliure i gratuïta per a tots els interessats en el tema, encara que és recomanable inscriure's prèviament a la web de Justícia i Pau.

Què Puc fer jo?


Afageix-te a la campanya "BBVA sense armes"
Participa a les campanyes de pau i desarmament de Justicia i Pau
Consulta el programa de les jornades (document en pdf)
Informa't sobre les empreses relacionades amb el negoci de les armes

Més informació:
Consulta els informes y notícies relacionades amb banca armada
Centre d'Estudis per la Pau J.M Delàs
Justícia i Pau
Llegeix altres notícies sobre desarmament publicadas a Canal Solidari