10 de març 2009

(Maragall dimissió) Tomàs Sayes, en vaga de fam per l´ensenyament públic i universal,davant Pla Bolonya

El passat dissabte vaig acostar-me a la universitat de Bellaterra, no sense podre evitar les restriccions de dos guàrdies de seguretat de la unviersitat, per accedir a parlar amb el Tomàs Sayes, en vaga de fam a favor de l´ensenyament universitari públic i evitar la seva mercantilització . I podeu seguir el seu dia a dia,estat físic i visites, en el seu bloc de vaga de fam, incorporat a la BERGUEDASFERA .Ahir precisament, sortia a tota plana a la Vanguardia un anunci per explicar les "bondats" del Pla Bolonya, faltant a la veritat, i inclús negant possibilitat de referèndum. Com estudiant universitari, i venint de trobada estatal de delegat de la UNED, que recullo en el Canal LLIBERTATS.
Hi ha diverses reflexions que faré ben aviat, però cedeixo el protagonisme a un gest noble, vlent, d´un Berguedà de la Pobla de Lillet, que en el seu 13è dia ja havia perdut 6 quilos de pes, consumint tan sols 4 litres d´aigua, i acompanyat de mantes i calefactor elèctric, acompanyat constantment de companys universitaris.
Aquí teniu la entrevista que vaig compartir-hi, i que el seu exemple faci reflexionar a la comunitat educativa, als responsables institucionals de quin model de societat volem pels estudiants universitaris i quin sentit i objectius ha de tenir la universitat per les generacions futures.Aquí en teniu l´entrevista amb el Tomàs Sayes, en el seu 13è dia de vaga de fam, parlant del seu estat, les motivacions i opinions personals:



1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo tampoc estic d'acord amb el plan Bolonya, però crec que aquesta vaga de fam és inpropia i excessiva