05 de juliol 2007

(Maragall dimissió) "L´esquerra independentista avui", de Roger Buch, al Via Fora! de Manresa



Aquest dimarts , va tenir lloc al Via Fora! de Manresa, la presentació del llibre " L´esquerra independentista avui", del sociòleg i blocaire Roger Buch, històric membre de la crida a la solidaritat i membre destacat d´Òmnium Cultural.
Al temps que hi vaig aribar, havien diverses intervencions, com relata el bloc de seguiment del llibre, que com a virtut, va ser un debat serè de diverses sensibilitats del catalanisme i l´independentisme, amb gent de la fundació independència i progrés, ERC, CUP,CDC.... Els sopars-tertúlia a posteriori, sempre donen de si, des de l´anècdota personal i el balanç , així com el moment polític i de necesitats de futur de crear, el que reitero a tort i dret: ens cal un full de ruta de minim comú denominador dins l´independentisme per encara el present i futur, perquè la desafecció amb lé stat és creixent, i el debat estatutari , si alguna virtut a tingut, és que ha deixat en evidència l´uniformisme estatal.
I el debat d´ERC, com també comparteix el presentador de l´acte, el professor de dret constitucional, Marcel Mateu (que per cert ens va avançar que prepara llibre sobre la república), li falta potenciar la R, de República, que és icona que visualitza model d´equitat, igualtat, justicia social i trenca amb model monàrquic de l´estat, que molts sectors socialistes que podrien pujar al carro de l´independentisme a través d´ERC, i troben a faltar a les sigles actualment, i entraria amb contradiccions amb PSC/PSOE monàrquic convençut. Per això, modestament, vaig crear la reeixida XARXA REPUBLICANA, que actualemnt ja té a 280 blocaires de les JERC i ERC d´arreu dels Països catalans. Cal més assemblees territorials, que amb independència de sigles i hagi un debat fluid dins el sobiranisme per créixer i encara el futur. Aquesta, va estar una bona ocasió i espero que ni hagi moltes més en el futur arreu del territori.