20 de gener 2009

(Maragall dimissió) 2009: any per defensar els nostres drets digitals

Temes:  2009: any per defensar els nostres drets digitals, No a la mat Aragó-Pallars, 25-G, Jornada antitransgènica - amb calçotada agroecològica,
Palestina, continua la difusió i les mobilitzacions, 28 demandes contra la UAB per les expulsions, Microfestival petrodocumental 25-G a Can Masdeu, noticies breus.

Ubicacions:  ciberespai, Lleida (2), Peñalba, Monzó, Isona, Valls, Barcelona (2), Prat de Llobregat, Palma, Mollet del Vallés, UAB, Nou Barris, Girona, Gràcia, Torelló, Palafrugell,


[1. 2009: any per defensar els nostres drets digitals]
En l'agenda oficial del govern espanyol i en la de quantiosos interessos particulars, 2009 és l'any prefixat per a que l'actual lliure accés de la ciutadania a la informació via Internet, passi a ser controlada per mans multinacionals de la comunicació i monotoritzades per entitats
de gestió com la SGAE o per transnacionals de l'entreteniment com Promusicae. La prohibició del P2P i les clàusules que permetin als proveedors d'adsl limitar i monitoritzar el nostre servei.  En aquest enllaç podeu trobar un calendari detallat d'aquesta amenaça i força documentació.
Inacceptable, veritat? Per això des de col·lectius per la cultura i el coneixement lliures s'ha engegat la campanya "Molina Pirate" en referencia al ministre de cultura que encapçala aquesta amenaça d'enterrar el nostre dret d'accés a la informació amb l'excusa de la pirateria digital. Es reclama que dimiteixi o se'l destitueixi.  Entre les propostes d'acció hi ha que avisem als nostres proveedors que ens donarem de baixa si adopten aquestes clàusules. 
Més info:  MolinaPirate 

[2. No a la mat Aragó-Pallars]  
Red Electrica Espanyola (REE) amenaça de nou amb l’autopista elèctrica de ponent. Es tracta d’un projecte que es remunta a principis dels anys 90 que unirà les centrals aragoneses amb el Pallars amb la finalitat de millorar l’abastament metropolità. L’empresa semipública REE ha fet arribar a 14 ajuntaments de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça un document en què s’informa de l’inici de la tramitació ambiental de la futura connexió elèctrica entre Osca i Lleida. Es així com es reempren el projecte de construcció d’una línia de molt alta tensió (400 kW) entre Penyalba (Osca) i Isona (Pallars Jussà). La justificació del projecte és donar sortida als excedents de les centrals aragoneses cap a l’àrea de Barcelona. ja està disponible la campanya de recollida de signatures online en contra de la construcció d’una nova línia de molt alta tensió entre Peñalba (Baix Cinca), Monzón (la Llitera) i Isona (Pallars Jussà).   
Més info: ipcena.org i Plataforma unitaria contra l'autopista eléctrica


[3. 25-G Jornada antitransgènica - amb calçotada agroecològica a Valls]
Serà  en el marc de la "Gran Festa de la Calçotada de Valls". Aquesta diada serà  el tret de sortida de les mobilitzacions que el moviment antitransgènic català  promourà  durant els propers mesos per tal de derogar la nova normativa europea d'agricultura ecològica (permet fins un 0,9% de contaminació genètica en la producció ecològica certificada), en vigor des de l'1 de gener de 2009, i avançar també amb la tramitació de la ILP cap a una Catalunya lliure de transgènics * Programa Jornada Antitransgènica 25 de gener.  10h. Mercat Agroecològic; c/ del Teatre. contacte:  ferestega@moviments.net 12:30h. Inici de "La Gran Cercavila"; Passeig dels Caputxins. Una comitiva antitransgènica participarà  a la cercavila oficial. Si us animeu a portar el que sigui, envieu un correu-e a:estepablanca@tinet.org.  13:30h. Calçotada agroecològica; c/ del Teatre. 16:30h. Acte informatiu i debat; c/ Jacint Verdaguer, 1, 1er pis. S'informarà  breument de quina és la situació actual  així  com de les properes mobilitzacions transgèniques  previstes.
Organitzen i convoquen: Transgènics Fora! / Som Lo Que Sembrem / ADV Ecològica Gent del Camp
Programa aqui i convocatòria més detallada aquí.
Més info: transgenicsfora.org

[4. Palestina, continua la difusió i les mobilitzacions ]           
La Campanya Catalana pel boicot, les sancions i les desinversions a Israel i el Setmanari Directa, han publicat un especial de 8 pàgines "Aturem-ho!" sobre Palestina, de les que s'estan distribuint 40.000 exemplars gratuits.. Es pot llegir digitalment aquí  i trobar en punts de distribució habituals.
Properes mobilitzacions. Barcelona: avui dimarts 20,  entrega carta a Obama (per aturar el suport a Israel) al consulat dels EUA a les 18h. I gran concentració a les 20h a Pl. St. Jaume. Prat de llobregat:  Cada dissabte a les 12h a la Pl. de la Vila. Palma: Concentracions cada dia a la Pl Espanya.Mollet del Vallés: Concentracio. dimecres 21 gener, 19 H., Plaça Prat de la Riba. “1000 espelmes per Palestina” A Lleida: el col·lectiu Atlas vol tirar endavant una acampada fins que acabi la massacre de Gaza, però s'ha posposat perquè la Paeria no li ha donat els permisos.
Més infopalestina.cat  kaosenlared.net

[5. 28 demandes contra la UAB per les expulsions]
El passat dijous 15-G a les 9.30 del matí es van  lliurar els 30.000 fulls de les 28 demandes interposades contra la Universitat Autònoma de Barcelona, en resposta a la sanció anunciada el passat mes de desembre d’expulsió de sis estudiants i sancions públiques per a 22 estudiants més en relació a les mobilitzacions estudiantils contra l'Espai Europeu d'educació Superior. A la demanda s’han incorporat tres sindicats laborals: CGT de la UAB, CAU -segon sindicat del personal d’administració i serveis de la UAB-, i Co.Bas; dos organitzacions polítiques d’àmbit estudiantil Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i En Lluita donat que entenen que aquestes sancions s’han derivat de l’activitat política d’aquests estudiants al campus de Bellaterra en defensa de la universitat pública i són organitzacions a les quals pertanyen bona part dels estudiants repressaliats. Les demandes corresponents als estudiants expulsats van ser lliurades dimarts i demanen com a mesura cautelar que els estudiants puguin presentar-se als exàmens de febrer.
Més info: repressiouab i kaosenlared.net

[6. Microfestival petrodocumental 25-G a Can Masdeu]
Ja fa anys que la indústria petrolera usa el planeta com un paper de wàter. La dependència global d´aquest recurs, la compra de voluntats polítiques i la  agressiva penetració publicitària fa que les corporacions energètiques actuin amb completa impunitat. De fet, els repetits accidents, vessaments i la insoportable nocivitat d´aquesta  indústria, així com la participació criminal en conflictes bèlics arreu del  planeta, són silenciats pels mass-media.  Per sort, des de fa uns anys arrenquen propostes de monitoreig in-situ de les  activitats petroleres. Algunes experiències es tradueixen en documentals que de manera independent i molts cops autofinançada, informen i difonen sobre els  crims ambientals i socials del petroli.  Repsolmata, ingotable col.lectiu antipetroler, s´ha proposat organitzar el 1er  MICROFESTIVAL PETRODOCUMENTAL per intercanviar i donar a conéixer aquest gènere i difondre les lluites contra el petroli. Amb aquesta petita experiència,   Hem dividit la tarda en tres blocs, seguint l´exemple delEncuentro Social Alternativas al Petróleo: Impactes, Resistències i Alternatives. Les projeccions començaran a les 16.00 i fins el vespre. 
Més info: www.enfocant.net

[7. Notícies breus]
- Dijous 22-G a les 19.00. Presentació del llibre Frontera Sur, al CS la  Maquia de Girona.
- Divendres 23-G a les 19.00 Presentació del documental "Tot sobre la marxa" (del decreixement) a l'Infoespai, Gràcia.
- Dissabte 24-G  a les 18.00 es presenta Maulets Vall del Ges amb una xerrada sobre la crisi a Torelló.
- Diumenge 25-G IV Fira de l'intercanvi de Palafrugell. Plaça Can Mario de les 10 a les 14.30. 
NomadaSintópico, nou programa sobre migracions a Radio Contrabanda 91.4 FM de Barcelona

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.org,http://laplana.indymedia.orghttp://www.elsud.orghttp://www.suportponent.net,www.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cat,http://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,