05 de novembre 2008

(Maragall dimissió) Protesta pel 22@: amb Inside@ es venen armes i es compren ànimes

Temes: Fora el 22@: amb Inside@ es venen armes i es compren ànimes, es presenta la trobada d'entitats en defensa del territori, Les Nacions unides recorden a l'estat espanyol que no han fet res per erradicar la tortura, Monedes complementàries divendres 7 a la Kafeta de rosa de foc, Santa Maria de Palautordera vol decrèixer, Campanya contra el pla director urbanístic de Figueres, Mobilitzacions contra la variant de la C-66, Festes majors de tardor, noticies breus.

Ubicacions: Poblenou, Sagrada Familia, Gràcia, Santa Maria de Palautordera, Figueres, Pont de Molins, Vilafant, Vilabertran, La Bisbal de l'empordà, UAB, Clot-Camp de l'Arpa, Collblanc (L'hospitalet) Pirineu, Salt.


[1. Fora el 22@: amb Inside@ es venen armes i es compren ànimes.]
El 6, 7 i 8 de Novembre (aquesta setmana!) es "festeja" el Festival INSIDE22@, promogut pel 22@Network, el consorci d'empreses que estan dins del 22@, i amb el suport de la 22@Barcelona.
Es tracta d'una mostra d'arts visuals i música on l'Art és usat com a mitjà per a realitzar una vergonyosa neteja de cara de la que ha estat una de les accions polítiques més destructives i violentes contra el teixit cultural i social a Barcelona.
L'epicentre escollit d'aquesta sinistra celebració va ser en el seu moment, lloc de vida de 200 families i 100 petits negocis en els terrenys del ara espuri Parc Central. A can Ricart, en ple rendiment, obligaren a tancar les portes de 34 tallers industrials i d'oficis on s'hi guanyaven la vida 240 persones i destruïren 4 tallers d'artistes.
Sens dubte de l'última fase d'un pla en el qual els poders polítics i econòmics pretenen legitimar la imposició per la força d'un model que ha dut al Poblenou a convertir-se en un desert urbà que ha substituït la vida pels negocis. Per aquests motius, un grup de persones i col·lectius sensibles a aquest últim atropellament estan impulsant un boicot pacífic i festiu al INSIDE@, amb un cartell convocant una serie d'actes públics de manifestació i visualització de la indignació ciutadana.
El dijous 6, a les 20 hores, es farà una Caravana contra el 22@. Sortida des de La Makabra (c/ Avila 176, Glòries)
El dissabte 8, a les 18 hores, es farà una Castanyada contra el 22@. Enfront del C. c. Can Felipa (c/ *Pallars 277, *Poblenou)
Més info: blog outside


[2. Es presenta front el Meeting point la trobada d'entitats en defensa del territori]
Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la Trobada d’entitats contra l’especulació i la destrucció del territori que tindrà lloc al barri de la Sagrada Família els propers dies 7 i 8 de novembre. El dia i lloc on s’ha realitzat la presentació no han estat triats a l’atzar ja que avui obria les portes el Barcelona Meeting Point, fira internacional que congrega tots els actors que participen del pastís especulatiu: grans grups immobiliaris, constructores, assessors, empreses especialitzades, bancs i caixes. A la trobada hi haurà unes 25 entitats i col·lectius participants en diverses lluites de defensa del territori i de temes relacionats com l'habitatge i el decreixement. Organitzen el grup de suport al Jona i l'assemblea de joves de l'eixample nord. El Cartell
Més info: joveseixample.cat


[3. Les Nacions Unides recorden a l'estat espanyol que no ha fet res per erradicar la tortura]
A Espanya es segueix torturant. I Espanya inclou aquí Catalunya, que és un dels llocs de l'Estat on més es tortura i/o maltracta els detinguts, ja sigui a les comissaries dels Mossos, ja a les presons de la Generalitat. Un dels experts del Comité de Drets Humans de Ginebra va fer al cap de la delegació espanyola una pregunta humiliant: per què no fan alguna cosa d'una vegada? Per què en lloc de donar tantes voltes no apliquen les recomanacions i punt? el periòdic Diagonal n'ha fet un reportatge extens aquí:
Aqui en podeu trobar l'informe.

[4. Monedes complementàries, divendres a la kafeta de l'ateneu rosa de foc]
Estan emergint diverses iniciatives de monedes complementàries amb la finalitat de satisfer demandes i necessitats socioeconòmicament insatisfetes. La presentació comença amb el seu fonament teòric, seguit per algunes iniciatives que existeixen a tot arreu del món. Ponent: "Miguel" Yasuyuki Hirota Nascut en Fukuoka, Japó en 1976. Des de 1999 es dedica a la investigació i promoció de sistemes de monedes alternatives en tot el món (Europa, Estats Units, Argentina, Brasil, Mèxic, Japó, Corea del Sud, Nova Zelanda i Taiwan) com una eina per a assolir una economia sostenible, ja que està convençut que el sistema monetari actual no és apropiat per a tals fins.
més info: monedas complementarias

[5. Santa Maria de Palautordera vol decrèixer]
La regidoria de medi ambient de l'ajuntament d'aquest poble del Baix Montseny, s'ha posat en contacte amb la xarxa pel decreixement, perque es planteja una transició cap un model de vida de baixa energia. S'han fixat en el model de les transition towns anglosaxó i es plantegen que el decreixement, sigui un model a seguir i experimentar a casa seva. Per això avui dimecres a les 19.00 organitzen una xerrada sobre el futur energètic del municipi i pel dimecres 3 de desembre en faran una sobre decreixement, sostenibilitat i transition towns.
Més info sobre municipis en transició: tempsdere-voltes.cat

[6. Campanya contra el pla director urbanístic de Figueres]
Aquests dies estan fent xerrades a diverses poblacions de l'empordà, on la plataforma Salvem l'empordà explica com afectarà el pla director urbanístic que s'ha dissenyat a Figueres. Avui dimecres és a Pont de Molins, dijous 6N serà a Vilafant, dimecres 12N serà Vilabertran.
Aquí podeu trobar més informació sobre el pla director urbanístic i com fer al·legacions
Més info: Iaeden.cat

[7. Mobilitzacions contra la variant de la C-66]
Un grup de veïnes i veïns de La Bisbal de l'empordà estan sol·licitant la retirada de l'actual projecte de desdoblament de la C-66 en qualsevol dels seus traçats. Per això han creat un manifest i demanen l'adhesió de persones i entitats i que se'n fagi més difusió. Les adhesions es poden enviar a manifestvariant@gmail.com. En aquest enllaç podeu trobar informació detallada i ampliada de l'impacte que tindria aquesta variant en l'entorn. La transformació i l'impacte que generaria una obra com la prevista al voltant de la Bisbal i en el conjunt del massís de les Gavarres, ha estat i és motiu d'inquietud i de dubtes entre la població. Aquesta infraestructura viària modificaria en gran mesura la realitat territorial en qualsevol de les opcions previstes.
Més info: capvariant.totbisbal.com/

[8. Festes majors de tardor]
Demà dijous hi haurà la festa major de la UAB, que tindrà una forta presència de suport als expedientats i denunciats pel rector de la Universitat.
Organitza la coordinadora d'assemblees de facultat.
Entre els dies 6 i 8 de novembre, tindrem també les festes majors reivindicatives del Clot - Camp de l'arpa, organitzada per la coordinadora de Joves del Clot.

[9. Notícies breus]
-
II Mercat d'intercanvi de Collblanc- la Torrassa. Serà a la Plaça Espanyola el diumenge 9 de novembre de 11,00 a 17,00.
- No a la captura de l'ossa Hvala. Signa contra el seu empresonament en un centre de recuperació. Suport a l'os del pirineu.
- Segona conferencia de nacions sense estat; Barcelona 5, 6 i 7 de novembre. organitzen CCSI i Federació d'entitats de la mediterrànea.
- Jornades sobre la vila de Salt durant la república del 3 al 14 de novembre del 2008


[10. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org