09 de juny 2009

(Maragall dimissió) Valoració eleccions europees des d´Esquerra Independentista (EI)

Valoració dels resultats de les eleccions europees
Arran els resultats de les eleccions europees celebrades el passat diumenge 7 de juny Esquerra independentista, moviment de base d'ERC, vol manifestar el següent:1. Volem felicitar en primer lloc a l'Oriol Junqueras, al conjunt de la militància i a la resta de partits de la coalició de l'Europa pels pobles per haver revalidat l'eurodiputat. Així mateix li desitgem a l'Oriol els millors èxits en aquesta nova etapa que ara comença.
2. Els resultats d'ERC confirmen la tendència a la baixa del nostre partit iniciada l'any 2006, quan es va tornar a formalitzar l'estratègia d'aliances amb el PSC-PSOE, un partit subordinat a Madrid com ho demostren cada dia els seus 25 diputats al Congrés espanyol. Hores d'ara, tot allò que és fonamental per a Catalunya, per al seu progrés i per fer front a la crisi, com posar fi a l'espoli fiscal, continua encallat per la subordinació del PSC al PSOE.
3. ERC ha perdut 70.000 vots a Catalunya (-28% del total de l'any 2004), i ha tornat als resultats de fa deu anys, pràcticament igualant els de les eleccions europees de 1999 (175.000 vots). En aquests darrers tres anys hem esgotat tot l'augment de vots del cicle de creixement dels anys 2003-2004. Al País Valencià hem perdut 6000 vots (-40% del total de l'any 2004) i a les Illes s'han mantingut els resultats.
4. El PSC també ha perdut en aquestes eleccions més de 200.000 vots. En aquest sentit, queda clar que l'estratègia de pacte amb el PSC encaminada a aconseguir captar vot del seu electorat no ha funcionat. El transvasament de vot entre PSC i ERC mentre governem junts és inexistent. Només si ens distanciem i ens diferenciem d'aquesta opció subordinada a Madrid -com també de l'autonomisme que encara mena CiU-, podrem recuperar, entre centenars de milers de votants d'esquerres i independentistes que s'abstenen, el nostre suport social.
5. Lamentem, una vegada més, l'alta abstenció d'aquestes eleccions que són una evidència més de la distància i l'apatia del conjunt de la ciutadania vers la política. Aquest diumenge l'abstenció ha marcat un nou màxim a Catalunya i alhora s'han multiplicat per 5 els vots en blanc i nuls.
6. Les eleccions europees constaten, una vegada més, que ERC és el pal de paller de l'independentisme d'esquerres i democràtic al nostre país i la millor eina per construir l'Estat propi. En aquest sentit, animem a la gent independentista, d'esquerres i republicana dels Països Catalans a sumar i treballar per fer créixer ERC i promoure els necessaris canvis d'estratègia.
7. Per tal d'aprovar un renovat projecte de canvi per a rellançar ERC, Esquerra Independentista ha convocat a tots els seus adherits el dissabte 20 de juny a una assemblea general que es celebrarà a la ciutat de Barcelona. En aquesta assemblea es discutirà i aprovarà la ponència: “Torna l'Independentisme, torna Esquerra Republicana”.
Esquerra Independentista.
Països Catalans, 09 de juny de 2009

FONT: Esquerra Independentista