24 d’octubre 2007

(Maragall dimissió) Treballadors del Port de Palma de Mallorca, quatre mesos en vaga

M´han fet arribar comunicat de treballadors del Port de Palma, que diu així:

Solidaritat amb els companys de REMOLCANOSA.
Duen quatre mesos en vaga, en defensa dels seus drets

Els treballadors de l'empresa REMOLCANOSA, enrolats en els remolcadors del port de Palma (Mallorca), estan en vaga indefinida des del dia 19 de juny, plantant cara a una empresa que, entre altres incompliments en matèria de prevenció de riscos laborals, no respecta el seu dret al règim legal de descansos dels treballadors de la mar. En aquests quatre mesos, els companys de REMOLCANOSA, afiliats al STMM i a la CGT, han hagut de suportar agressions, amenaces, abusos governatius i acomiadaments. La seva situació la podem resumir en:

a.- Un primer decret de "serveis mínims", per part de Delegació del govern (Ramón Sòcies, al servei de l'empresa), absolutament abusiu, que impedia als treballadors els descansos reglamentaris.

b.- Dues sancions a cada treballador, de tres mesos d'ocupació i sou cadascuna, per "secundar una vaga il·legal" (sic) que, finalment, han estat retirades davant el jutge.

c.- Amenaces i extorsions, a tots ells, que van provocar l'abandó de la vaga i la dimissió del seu representant en el Comitè de Flota (d'empresa).

d.- L'intent de posar en servei un vaixell esquirol, que també ha estat parat per disposició judicial.

i.- Un segon decret de "serveis mínims" que, davant la no atenció als creuers de luxe (no estaven inclosos en el primer decret, perquè no són serveis essencials a la comunitat) i novament a petició de l'empresa, va ser decretat pel delegat del Govern, anul·lant definitivament l'efecte de la vaga.

f.- Acomiadament de dos treballadors, com mesura de repressió directa per posar fi a la vaga.

g.- La col·locació, amb el vistiplau de Capitania Marítima, de dos esquirols, per a substituir als acomiadats (aquesta era la veritable finalitat dels acomiadaments, que ja han estat recorreguts).

Aquesta vergonyosa col·laboració del Delegat del Govern del PSOE (socialista?, obrer?) amb un empresari com José Silveira, armador de REMOLCANOSA i model d'empresari prepotent i cacic, deixa bé a les clares la política antiobrera d'un govern que es diu d'esquerres i progressista, quan en realitat demostra que és fidel servidor dels interessos dels poderosos.

Només la solidaritat dels treballadors i de la ciutadania farà possible que els drets dels treballadors de REMOLCANOSA siguin respectats, i que hagi una solució justa al conflicte. La seva lluita és la de tod@s. Per això és important que, en aquest moments, els companys en vaga contin amb el suport de tots, fonamentalment per plantar cara a l'enorme desgast econòmic que suposa la vaga, per a poder aconseguir els següents objectius:

1. L'aplicació als treballadors de REMOLCANOSA del Port de Palma del règim de guàrdies i descansos dels treballadors de la mar, contemplat també en el seu conveni col·lectiu.

2. L'establiment de condicions de treball dignes, i de les mesures de prevenció de riscos laborals, ara inexistents en vaixells que, per la seva antiguitat, són en realitat ferralla flotant.

3. La readmissió immediata i incondicional dels treballadors acomiadats.

Aquesta solidaritat econòmica la podeu fer arribar a través de la compra dels BONS - AJUDA de 5 euros que hem engegat, o bé ingressant la quantitat que cadascú pugui al compte:

2051 - 0016 - 68 - 1070004050

SECRETARIAT PERMANENT DE CGT-BALEARS
www.cgtbalears.org