26 de setembre 2007

(Maragall dimissió) El programa d´Antena3, 360 grados, amb tema ¿se rompe españa?, un escàndol.Frases d´alliberament nacional per aliviar malestar

Per atzar vaig trobar fent zapping el programa en qüestió de la cadena espanyolista Antena3, ja cap al tard a la nit. Si un ja té reserves amb Antena3, només veient el tractament dels seus informatius que sol ser la versió "El caso", més alarmisme generalitzat,amb tlepromocions informatives del PP, lo del debat amb el titol ¿se rompe españa? , és el clàssic exemple que es juga amb les baixes passions per aconseguir audiència a qualsevol preu.
La gent que l´ha vist, està indignada, i no falten motius. L´aquelarre espanyolista, començant pel presentador tendenciós, barrejant el tema de Lizartza, amb la crema de fotografies i amb cirereta d´un resultat via sms de 86% a favor de que Espanya es trenca, i només un 14% que no, és el darrer l´únic positiu, de un pseudodebat fastigós. El Ramon Rovira a l´àgora es queda curt al costat d´aquests d´Antena3. Treuen imatge de l´Ibarretxe i del Carod demanant el respecte a la voluntat de les societats basques i catalanes i el seu dret a la llibertat, i ho fan tal com si fossin un radicals endemoniats, i ja surt que si algun dia es vota no ho votarem nosaltres sinó tot l´estat espanyol, la majoria de tertulians espamnyolistes, i es queden tan amples.
A les nacionalitats històriques de l´esta, aquests debats per la gent no independentista, més de quatre s´afegiran a la causa de la sobirania, perquè l´estil destraler no deixa ningú indiferent, i més quan falten a la veritat, com si a Catalunya no hi hagués connivència i ple ús de les llengües, quan la llengua minoritzada és el català, que perd ús social dia a dia, malauradament.
Un debat hi ha un equilibri d´opinions diverses i no s´afirma d´entrada del problema de la discriminació del castellà o de l´independència amb la caverna espanyolista més tronada amb l´Albert Rivera, Rosa Díez, Paco Caja(CCC), fent passar per representant d´associació de comerciants discriminats per retolació en català, faltaria més, que almenys hi sigui.Com a contrapès, Pilar Rahola, i un voluntariós regidor de mataró de la CUP que va veure´s superat, potser per inexperiència o pel desequilibri de l´entorn, que almenys en frase final afirmant que els espanyols més tard o més haurien d´acceptar la independència de Catalunya, es va lluir.
Però voldria centrar-me en els sms enviats i publicats tipus:

"España una, y no 51!"
"Cataluña es una dictadura"
"que se vayan de españa, no les queremos"
"solo traen que problemas"
"mañana voy a quemar una sellera (?) ejerciendo mi derecho a la libertad de expresión"
"A partir de ahora los militares sólo vamos a defender a los españoles, no a los catalanes"
"Y si se quieren independizar, por qué les dan tanto dinero?"

"Cuando va ir el ejército a restablecer el orden y la democracia en Vascongadas y Cataluña? Arriba España"

"Yo pondría un muro en Cataluña y otro en Barcelona como el de Berlín"

"Al del pendiente, te gustaría que quemaran una foto de tu p... madre?"

Ens ho podem agafar rient, o no, però l´efecte dels mitjans espanyols envers a la manipulació de la realitat catalana és devastador i és la llavor de l´odi.
Quan Espanya no tingui nacions oprimides, a qui criticaran, o hauran d´afrontar realitat pròpia, que és el que els fa por la "brunete".
I el franquisme sociològic, és ben present a l´estat espanyol, malgrat minories com canaris, asturians,lleonesos, apart de bascos, gallecs i catalans que tene la qüestió de la seva realitat nacional clara. Hi que consti que conec espanyols progresistes que tampoc tenen un reflex en l´univers mediàtic espanyol. Diuen que el nou diari El público (bloc) omplirà aquest espai,perquè entorn de la Moncloa desconfia d´un espanyolista pseudoprogre El país. Però l´encaix ja fa temps que no és possible. Els tancs actuals són els mitjans de comunicació, ja ho va dir fa temps encertadament Arzallus. És la fi de l´autonomisme i la societat catalana cada cop més aposta pel sobiranisme com a solució dels problemes reals, amb independència de la llengua familiar i d´origens a diverses parts de lé stt espanyol.El drama que l´esquerra espanyola per activa o per passiva sigui PSOE o IU,majoritàriament pensa igual que el PP en temes identitaris , són unionistes, perquè són els primers nacionalistes...espanyols. Per tant el trencament sentimental, social i territorial entre Catalunya i Espanya, és inevitable. Espanya és un invent que arriba a la seva fi. Ells ja cada cop més , no ens volen per cansament, i nosaltre cada cop més volem tornar a ésser sobirans per voluntat i per posar fi a l´espoli fiscal, d´infraestructures i de dèficits d´ajudes socials i territorials evodents.
Antena 3, segur que ha contribuit a augmentar el share del seu programa, però la manipulació duta a terme hauria de sublevar a que professionals del periodisme instin a organismes internacionals al no tenir Espanya un CAC, a posar limits a la manipulació que genera odi interesat.
La cirereta fou quan va sortir l´ex cap de la casa reial, invocant article 8è de la constitució espanyola per defensar unitat territorial de l´estat, mitjançant exèrcit i es queda tan ample,que diu:
Article 8
1. Les Forces Armades, constituïdes per l'Exèrcit de Terra, l'Armada i l'Exèrcit de l'Aire, tenen com a missió garantir la sobirania i la independència d'Espanya, defensar-ne la integritat territorial i l'ordenament constitucional.

O sigui, si algú se li acudeix exercir el dret a la lliure determinació, Espanya "legalment" pot usar un exèrcit per impedir-ho. I tu passen per un mitjà de comunicació i es queden tant amples.
Tenen por. La crema simbòlica de fotografies a Girona i d´altres indrets ho veuen com l´inici d´un camí sense retorn i usen a l´amenaça que en el marc de la Unió Europea és impensable.
Ja no tenen arguments. Per moltes editorials de mitjans espanyolitzats com La Vanguardia amb editorials no pararan la voluntat d´un poble que vulgui exercir la seva sobirania. I en el fons , ho saben.
Escalfen les baixes passions per adobar el terreny al PP de cara a les eleccions generals, invocant els atacs a la "Unidad del estado" i l´atac a la constitució espanyola, com apareix avui a El mundo, que fou un pacte de sabres i renuncies borbòniques que dit per qui va negociar, amb una reunió els ponents, i al costat, els militars. La segona transició espanyola, és la descolonització de Catalunya, Euskadi i Galícia.
El context de Bèlgica amb Flandes, el d Escòcia envers Anglaterra, i l ´oficialització de Kosovo per la via pacifica, són exemples propers que marquen el camí a seguir.
Com més desobediència civil, més por té l´estat, i això els fa actuar com més ens convé.
Com recordo al bloc frases històriques, segons deia un llibertari francès, Proudhon:
"Ser governat significa ser vigilat, inspeccionat, espiat, dirigit, legislat, reglamentat, encasellat, adoctrinat, serminejat, fiscalitzat, estimat, apreciat, censurat, manat, per éssers que no tenen titols, ciència i virtut per a ferho... ser fovernat significa ser anotat, registrat, empadronat, arancelat, segellat, mesurat, evaluat, cotitzat, patentat, llicenciat, autoritzat, apostillat, amonestat, contingut, reformat, esmenat, corretgit, al realitzat qualsevol operació, qualsevol transacció, qualsevol moviment, significa, sota pretexte d´utilitat pública i en nom de l´interès general, veure´s obligat a pagar contribucions, ser inspeccionat, saquejat, explotat, monopolitzat, depredat, presionat, embaucat, robat; llavors a la menor resistència, a la primera paraula de queixa: reprimit, multat, vilipendiat, vexat, acusat, maltractat, apallisat, desarmat, agarrotat, empresonat, fusilat, ametrallat, jutjat, condemnat, deportat, sacrificat, venut, traicionat i, pel "colmo", burlat, ridiculitzat, ultratjat, deshonrat. Això és el govern, aquesta és la seva justícia, aquesta és la seva moral!".
I l´estat espanyol, ens té l´anteriorment exposats en la seva pitjor essència, la colonització social, econòmica, cultural i legislativa, que afecta especialment les classes populars.Fins quan?

Per aquells que no vulguin estar colonitzats mentalment, en el bloc frases històriques , aquí us adjunto les d´alliberament nacional, per aliviar i reflexionar:

- "A nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans al contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por. Estigueu segurs, amics que m´escolteu, que si algun dia es parlés seriosament d´independenditzar Catalunya de l´Estat espanyol, els primers, i potser els únics, que s´oposarien a la llibertat nacional de Catalunya foren els capitalistes de la lliga regionalista del Fomento del Trabajo Nacional" (Salvador Seguí any 1919)

- " Els drets no s´agafen, no es demanen, s´arrenquen, no es pidolen" (José Martí)

- "Els obrers de Barcelona es van convencent i es convenceran tots ells que no hi ha possibilitat de llibertat individual sense aconseguir la llibertat col.lectiva; el dia que estiguin convençuts d´això, lluitarem units per aconseguir-ne una i una altra a Catalunya" (Francesc Macià, 21 de febrer de 1919 a les corts espanyoles)

- "Lluitar per la llibertat és ésser ja lliure" (Pierre Fougeyrollar)

- "El progrés consisteix en el camí" (Miguel de Unamuno)

- "La desobediència és la base veritable de la llibertat, els obedients són per força esclaus" (H.D.Thoreau)

- "La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

- "Si un país no es deixa caure en la servitud, el tirà s´ensorraria per si mateix, sense que s´hagi de lluitar amb ell. La qüestió no es treure-li res, sinó tan sols no donar-li res" (Etienne de la Boétie)

- "Descobrir-se oprimit només comença a ésser procés d´alliberament quan descobrir-se oprimit es transforma en compromís històric" (Paulo Freire)

- "Les condicions per a la conquesta són senzilles. Només hem de treballar un temps, suportar un temps, creure-hi sempre, i no retrocedir mai" (Séneca)

- "I no oblidem que tota coacció, tota explotació nacional, ha estat exercida en el nom d´Espanya, el mite sagrat. Per això, no pot haver-hi a Espanya una revolució que mereixi el nom de tal, sense fer esclatar prèviament el mite". (Josep Armengou, escriptor català)

- "La llibertat, primer cal acceptar-la, després planificar-la , i finalment disfrutar-la". (Paco Rabanne, modista castellà)

- "El fet innegable que a Catalunya, com altres països ibèrics, siguin una colònia d´Espanya, ocasiona una conseqüència gravíssima: no és l´explotació d´una classe social per una altra classe. És l´explotació d´un poble per un altre poble". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Quan les persones tenen llibertat per fer el que volen, pel general comencen a imitar-se mútuament". (Françoise Sagan, escriptora francesa)

- "L´idioma d´una selecció cada dia més nombrosa de castellans clarividents i patriotes que tenen pit per sentir-se més verament castellans que falsament espanyols, i que saben que no ressuscitaran la vella Espanya, sense ressuscitar prèviament la Castella, l´Euskadi, la Galícia, l´Andalusia autèntiques. Que intueixen, si més no, que ésser espanyol i prou, no serveix per a res, ni a Espanya ni enlloc". (Josep Armengou, escriptor català).

- "Un dels pilars de la llibertat tracta de poder fer mal ús d´ella". (Luis Antonio de Villena, escriptor castellà)

- "..creiem que la sinceritat és l´única via cap a la comprensió mútua". (Josep Armengou, escriptor català)

- "L´acte de desobediència, com a acte de llibertat, és el principi de la raó". (Erich Fromm, psicoanalista EUA, d´origen alemany)

- "La unitat espanyola té un vici d´origen: no és espontània, és una imposició". (Josep Armengou, escriptor català)

- "El millor plaer de la vida és fer el que la gent et diu que no pots fer". (Walter Bagehot, economista i jurista anglès)

- "Quan la gent de seny ens diu que Catalunya, entitat nacional molt anterior a l´Espanya una no està preparada per a la independència, els preguntem, sense cap mala intenció, si han considerat si Espanya ha estat mai preparada per a la independència". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Casi tots els crims que castiga la llei, es deuen a la gana". (F.R.Chateaubriand, escriptor francès)

- "El cas de Catalunya és una injustícia social col.lectiva. No és l´explotació classe social per una altra classe: és l´explotació d´un poble per un altre poble. L´obre català és doblement explotat: ho és per l´amo d´ací i ho és per l´amo d´allà, l´estat espanyol que , a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ha classes explotadores i classes explotades, també hi ha pobles explotadors i pobles explotats, pobles capitalistes i pobles proletaris ". (Josep Armengou, escriptor català)

- "On hi ha poca justícia és greu tenir la raó". (Francisco de Quevedo, escriptor i poeta gallec)

- "La situació colonial de Catalunya respecte a Espanya fa que tot moviment d´emancipació nacional català sigui igualment un moviment d´emancipació social ". (Josep Armengou, escriptor català)

- "L´esclavitut més greu, és la d´ésser esclau d´un mateix". (Lucius Annaeus Séneca, escriptor, filòsof i polític andalús)

- " A Espanya no pot haver-hi llibertat perquè la llibertat porta a la disgregació...aquest problema del separatisme es mostra a la superfície de totes les crisis polítiques d´Espanya". (Josep Armengou, escriptor català)

- "La llibertat és incompatible amb l´amor. Un amant és sempre un esclau". (Anne Luise G. de Staël, novelista i literata francesa)

- "Cal insistir entre nació i estat,perquè a la pràctica generalment és passa per alt. L´estat és, doncs, una forma jurídica, arbitrària, un concepte político-administratiu, i la Nació és una realitat natural en els seus elements bàsics". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Allà on es cremen llibres també s´acabarà, a sobre, cremant a éssers humans". (Heinrich Heine, poeta alemany)

- " El concepte de pàtria és una realitat natural en els seus elements bàsics". (Josep Armengou, escriptor català)

- "El grau de civilització d´una societat es medeix pel grau de llibertat de la dona". (Charles Fourier, filòsof i economista francès)

- " El concepte de pàtria és únic i indivisible, i no es mesura per al grandària geogràfica o demogràfica, ni per la fortuna històrica d´un poble. El qualificatiu, catalans, és el que ens distingeix com a homes, el que ens dóna una personalitat diferenciada, el que ens situa en la geografia i en la història. Nosaltres som catalans o no som res". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Sigues just abans de ser generós, sigues humà abans de ser just". (Cecil Böhl de Faver-Fernan Caballero, escriptora d´origen suís)

- "La nacionalitat catalana no ens cal inventar-la, sinó reconquerir-la. I no immediatament en el sentit politic -això serà una conseqüència-, sinó en el sentit de l´ésser nacional, de consciència-voluntat, que dèiem anteriorment". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Un cop acabat el joc, el rei i el peó tornen a la mateixa caixa". (Proverbi italià)

- "Qui faci catalanisme ha d´ésser catalanista i, encara més, català conseqüent. No diem català de naixement. Coneixem més d´un català no natiu que per la seva catalanitat sincerament adoptada fa caure la cara de vergonya a més d´un català de naixença. Viure a Catalunya, ésser pare de catalans i sentir-se català no és cap injúria a la pàtria d´origen. La injúria és, per part d´un foraster de venir ací com a invasor, i per part d´un natiu, de viure-hi com a català renegat". (Josep Armengou, escriptor català)

- "L´ambiciòs és un esclau de lo molt que ho desitja: l´home lliure és el que res desitja". (Edward young, poeta i critic literari anglès)

- "Matar un idioma és un crim de les humanitat. És matar una ànima col.lectiva, la manera d´ésser i de pensar d´una comunitat humana que aporta la seva personalitat individual al tresor variat de la cultura universal". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Som esclaus de la llei per poder ser lliures". (Ciceró, orador, escriptor, polític i filòsof llatí)

- "Segurament que una de les causes del fracàs politic del catalanisme va ésser de no definir-nos d´antuvi davant de´Espanya. La primera condició perquè puguin entendre´ns és que ens manifestem tal com som; quan ens comprendran podrem parlar-ne". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Qui és esclau del seu cos, no és veritablement lliure". (Séneca, filòsof i polític llatí)

- "Decidir-nos sincerament per la democràcia". (Josep Armengou, escriptor català)

- "Tota colonització és en el fons idèntica: un procés de despersonalització de la voluntat interna d´una comunitat -tingui o no aquesta comunitat consciència de la seva existència diferenciada- per imperatius externs". (Ahmed Ben Salah)-(Llibre "significations et perspectives de la colonisation")

- "Cada nacionalitat ha de tenir el seu Estat".(Prat de la Riba)

- "Abans de 1714 cap espanyol, de qualsevol regió que fos, no tenia el menor dubte que Catalunya era una nació, fins al punt que els naturals de les diferents corones que formaven l´Espanya o les Espanyes dels segles XVI i XVII es deien estrangers ells amb ells". (Carles Cardó)- (Llibre "mediació catalana")

- "Catalunya és un poble que no resiteix: retorna. Retornà del domini de França i del poder de Castella. Ha retornat sempre". (Waldo Franc)

- "La cohesió interior és més fàcil en els Estats petits que en els grans, on de vegades esdevé irrealitzable. Exemple: Espanya, que no coneix altra coheisó que la de la imposició brutal. Els estats grans són una mentida".(R. Arrufat)-(Llibre "Catalunya, poble dissortat)

- "Atenes amb el territori d´una tribu va crear una cultura que encara avui nodreix les generacions modernes". (Prat de la Riba)-(Llibre "La nacionalitat catalana)




1 comentari:

Anònim ha dit...

desde el momento en que pones como ejemplo palabras de Arzalluz (gran pensador)ya te retratas...

Richard López