28 de juliol 2007

(Maragall dimissió) Per quan una assamblea de municipis per la república catalana dels Països Catalans? A andalusia ja van per feina

La notícia que a Andalusia s´han unit 10 municipis per fer una assemblea de municipis per aconseguir la tercera república, als Països Catalans, després del debat de l´atac de la revista "El Jueves", ha quedat informació silenciada.
En concret, els 10 primers municipis adherits, que més de quatre catalans aniran aquestes vacances a visitar familiars, són:
Els ajuntamients que subscriuen la declaració en el Parlament Andalús són els referents Marinaleda, Alcalá del Valle, Almodóvar del Río, Benalúa, Casariche, Puebla de Cazalla, Espejo, Humilladero, Pedrera i Viznar, es varen comprometre a crear una xarxa de municipis, càrrecs públics, colectius i ciudadania per la República i ara es constitueixen en Comissió promotora de un moviment polític, social i cultural cap a la III República, "pel que estem davant la iniciativa política i institucional més important de la historia moderna de l´estat espanyol des de l´any 1931", segons varen assenyalar.
A Catalunya estricta caldria con´formar un nucli propi cap a una república catalana i que s´articulés amb d´altres anivell dels territoris dels Països catalans. I conèixer la iniciativa de primera mà iniciada a Andalusia.
Cal no oblidar una dada ERC sola ja disposa de 164 alcaldies en aquestes municipals del 2007.I de ben segur rebria el suport de milers de regidors d´altres formacions, si és que les cúpules de CIU-IC-PSC no ho impedissin, pel seu vassallatge monàrquic, encara avui acceptat per les seves respectives bases conscientment o no.
Cal no oblidar que la vicepresidenta espanyola De la vega, preguntat a Xat de digital Diario Critico, demanat per votant del PSOE sobre república o manarquia parlamentaria, va respondre el segon, tot dient allò tant cañí de "constitución espanyola".
O Zapatero fent apologia de la monarquia, com el PSOE-PP i De la vega elogiant la fiscalia, tot preguntatsper el segrest informatiu i a a la llibertat d´expressió d´El Jueves.
Una molt bona base molts ajuntaments amb regidors/es republicans,per un moviment de fons per tal que en un primer pas , cap a la 3º república espanyola, mentre no es formalitzi una república catalana després de periode constituient obtingut d´un triomf majoritari en un referèndum d´autodeterminació.
Caldrà iniciar el camí de la desconnexió amb fets, i no només paraules, amb mocions als ajuntaments, via moviment institucional, cal anar-hi, anar-hi i anar-hi, com deia el Berguedà Antoní Massaguer. No si val a badar, perquè que més democràtic, que el poble decideixi la màxima institució d´un estat propi, en ple segle XXI.