24 de juliol 2007

(Maragall dimissió) Bones notícies: pas per tal de que es pugui empresonar empresari que incompleixi les lleis de prevenció laborals

SI hi ha una epidèmia que no para, són les morts a la feina, i no ocupen grans titulars. Ja deia en post anterior que en 5 anys, hi ha hagut a nivell estatal 5078 morts 4.992.608 accidents laborals, i a tall proper 137 morts a Catalunya a la feina.
També en la reunió bilaterial de traspassos estat-Generalitat, es va prioritzar el traspàs entre d´altres de l´inspecció de treball, "salvada" de l´escabetxinada de l´"estafatut", i s´han de concretar detalls, davant de la greu situació de manca de recursos i personal insuficient que fa que Catalunya tingui un inspector cada 23.000 treballadors/es, fet gravíssim, però el fet és que es fa camí per posar fi a la situació.
Ara, sembla que hi ha noves i fresques notícies, que per fi, si hi ha més morts o accidents greus a la feina, l´empresari responsables, en cas d´incompliment de mesures de prevenció, pugui anar a la presó. Arriba tard, però no deixa d´ésser una gran notícia. Malauradament, com ja va passar amb el cas mediambiental, fins que Puigneró no va tenir que passar per la presó, aquí en el tema , la part patronal no en prenia consciència. Ara tocarà posar-se definitivament les piles en matèria de prevenció laboral, que ja toca. La vida a la feina, comença a pendre valor humà i no tan sols productiu per primer cop, sembla ser, caldrà veure com es concreten les mesures amb la justícia a través del CGPJ, ministeri d´Interior i les conselleries d´Interior d´autonomies, per fer efectiva la proposta.