24 de juliol 2007

(Maragall dimissió) La fortuna del borbó Juan Carlos Borbon, en video a Youtube i no té censura, encara

En aquests temps de retrobat republicanisme, via censura d´una publicació per limitar la llibertat d´expressió, en una portada que és exactament la mateixa però enlloc de Felipe de Borbón i Leticia, i va sortir anys enrere l´ex-president estatal, el "torquemada"Aznar i la seva dona Ana Boatella , en dibuix calcat que actual i no va passar res. La xarxa ha deixat clar, que la censura de la informació via judicial, es digui "Audiencia Nacional" o com es digui, que la deixa en evidència com a institució i s´alcen veus per la seva desaparició, ja que esdevé de facto vist per a molts com un òrgan d´inquisició constitucional en actual "democràcia espanyola" , com quart pilar de poder, salvador dels pilars de l´estat espanyol.
Però a la xarxa bull, i ha fet l´efecte contrari, milers de pàgines web han reproduït la portada d´El jueves, i molts blocaires catalans, espanyols i d´europa s´hi han sumat a trencar la censura, deixant en evidència internacional el fet de no poder opinar en plena llibertat d´una institució anacrònica de l´estat , democràticament, com és la monarquia. També alguna veu a Kaosenlared amb retret al Jueves per atacar a qui va ser acusat d´injuries a la corona, en Jon Idigoras, que se´n van mofar. Potser això donarà impuls inesperat a la revista, però el fet es que hi ha enquestes a nivell estatal que veuen desencertat la censura amb dades del 53%, i timidament s´intueix un republicanisme a Catalunya i Espanya creixent. I això que a nivell parlamentari, tan sols hi ha ERC i IU-IC que se´n declarin, ja que CIU-PP-PSC-PSOE per activa i per pasiva defensen els privilegis monàrquics estatals i la seva institució sense qüestionar-la, ens el contrari.
I tornant a internet, si un reportatge penjat a Youtube triomfa amb prop de 15000 visites, és com l´actual monarca hereu de Franco , ha aconseguit esdevenir la sisena fortuna a nivell europeu, segons revista Forbes, l´altra cara de la monarquia espanyola. Jutgeu vosaltres mateixos: