17 de juliol 2007

(Maragall dimissió) Ens prenen el pèl amb l´ADSL: Els preus més cars del món són als Països catalans i a Espanya. Paguem un 423% més que a Suècia!

La OCDE ha publicat un estudi sobre els diferents preus de connexions d´Internet. En aquest extens informe, ve a demostrar a nivell global com a Catalunya i Espanya es pateix ésser els països més cars en quan als preus de connexions a Internet (33 euros al mes en l´oferta més econòmica), superada tan sols per Mèxic, un escàndol.
Tenim preus campions per les diferents operadores, apart del control de Telefònica d´instalació, encara que contractis en altra companyia i la situació de monopoli que suposa, totes es posen d´acord en preus abusius amb els serveis d´altres països: velocitat lenta, preus cars, que tan sols es veu compensat a l´estar segons l´informe en el 7è lloc dels 30 membres de l´OCDE , en quan a velocitat de connexió, però a anys llum de la velocitat que tenen al Japó: 100 Mbps !,de mitjana, el que suposa 10 vegades més de mitja que la majoria de països de l´informe, i que a més paguen 0,15 euros per megabit, els més barats i de millor connexió del món.
En quan a realitat més propera, a Europa, els països més barats per accedir a Internet són Suècia, amb un preu de 7,8 euros por Mbps, Dinamarca amb un preu de 8,06 euros y Suissa amb un preu de 9,09 euros, per tant als Països catalans i al conjunt de l´estat paguem de mitjana gairebé un 423% més car que l´accés a internet més assequible d´Europa, Suècia, amb els 7,8 euros, enlloc dels 33 euros d´aquí, un escàndol pels milions d´usuaris.
I l´evolució estatal, pasant d´adreces d´IP d´ordinadors amb router d´internet el 1997 amb 2107904 ordinadors a el 2005 amb 10.392.512, i aquí hi ha un impacte social de dimensions encara no suficientment evaluades del potencial social d´internet, que a nivell global 1.734.418.713 comptabilitza d´IP, cosa que el ràtio d´ordinadors a nivell global, a evolucionat, però ubicats la majoria als EEUU, i la Unió Europea dels 15 en té 227.716.909.

També ens donen dades del 2006 en quan a dominis adquirits, a nivell estatal, havent:

626.962 dominis .com

101.700 dominis .net

64.012 dominis .org

40.365 dominis .info

13.229 dominis .biz

36.269 dominis .es

965 dominis altres

43.493 .eu

1.189.326 total dominis segons www.webhosting.info que es basa l´OCDE

I dels dominis . cat? Quans som ja? Seria interesant quees fes públic per saber lé volució i el pes real del domini lingüistic català a la xarxa, a més que els informes futurs de l´OCDE, malgrat no ésser estat propi encra, també en fes esment en l´informe.

Caldria analitzar més al detall, però l´impacte del preu car, els usuaris a nivell global i el servei que es presta, el que afecta a l´evolució del nostre entorn social i econòmic, per corregir-se urgentment i que ens acostem a prestacions com tenen a Suècia, amb una regulació de les Telecomunicacions a nivell estatal que no afavoreixin els beneficis de determinades companyies en situació de monopoli que tan sols intenten mantenir els esplendorosos beneficis , a costa de mal servei a milions d´usuaris d internet, que a les cada cop menys operadores amb capital social com la pèrdua d´Auna, ens deixen a mercès de multinacionals amb decisions presses a consells d´administració que miren el compte de resultats, i una administració estatal que no cedeix competències en element de futur al nostre país i que no regula perquè el mercat dicti segons els beneficis col.legiadament creuen que han d´obtenir a costa de la majoria.