03 de juny 2008

(Maragall dimissió) El PSC-PSOE hi torna amb la tercera hora a primària. Comunicat d´Esquerra Independentista(EI)

En el seu dia, ja vaig iniciar campanya gairebé en solitari , demanant dimissió d´Ernest Maragall, qüestionat en privat pel seu equip pròxim i que ara per la vulneració del model de normalització lingüística a base d´aplicar tercera hora de castellà a primària, subordinant-se a Real Decreto apadrinat per l´espanyolista de somriure profident del PSOE, Zapatero i la genuflexió permanent del PSC-PSOE, CONTRAVENINT ACORD DEL PACTE D´ENTESA, I QUE SIGILOSAMENT A FET UN PAS MÉS, EXIGINT A CENTRES EDUCATIUS L´APLICACIÓ 3A HORA, SOTA AMENAÇA DE NO TIRAR ENDAVANT PROJECTE LINGÜÍSTIC DE LES RESPECTIVES ESCOLES, NO SIGUI QUE LA LEC HO DESVIRTUÉS.
En vistes aquest fet i els agravis que es denuncien a articulat de la LEC que va mobilitzar USTEC, ASPEPC-STS I CGT, les retallades d´escoles d´adults nocturns amb manifestació exitosa inclosa, un agravi per la població més afavorida trencant el principi d´ascensor social al més pur dretà a l´estil berlusconi, agreujat , ens cal reactivar la campanya posant a inici dels blocs (Maragall dimissió).
Des d´Esquerra Independentista(EI) s´ha fet el següent comunicat:
Esquerra independentista denuncia l'aplicació imminent de la 3a hora de castellà i recorda que si tira endavant el PSC haurà trencat el pacte de Govern
Esquerra independentista denuncia que el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya insta als centres educatius a certificar fins el 13 de juny que faran la tercera hora de castellà que preveu el decret del Ministeri d'Educació espanyol de finals de 2006. En les instruccions enviades el 31 de març a tots els centres, Educació obliga les escoles a especificar com aplicaran la tercera hora en llengua castellana, i els adverteix que si no compleixen no tindran autorització per tirar endavant el projecte lingüístic de l'escola.
Esquerra independentista denuncia aquest atac frontal del Departament i el Ministeri a l'autonomia dels centres que trenca el pacte que ERC i PSC van signar amb el DECRET 142/2007 publicat el juny del 2007 i constata que una vegada més es certifica la deslleialtat dels socialistes catalans vers el país i la seva subordinació als interessos del PSOE.
Esquerra independentista ha manifestat reiteradament la necessitat de millorar i actualitzar el Pacte d'Entesa i marcar les línies vermelles del mateix al PSC. Per Esquerra independentista l'aplicació de la tercera hora és una ruptura de l'acord subscrit entre els tres socis que requereix d'una ràpida rectificació i recorda que si la seva aplicació tira endavant el PSC haurà trencat el pacte de Govern.
Esquerra independentista demana tranquil·litat als centres educatius i es compromet a impulsar, a partir del proper dissabte des de la direcció d'ERC, les mesures necessàries per a donar empara a l'aplicació del consens lingüístic vigent i aturar les interferències de la direcció política del departament d'Educació.
Finalment reiterem la necessitat de l'aprovació d’una nova llei de política lingüística que completi la immersió lingüística a la secundària, que comprometi a les persones immigrades amb l’aprenentatge del català, i que promogui l’ús del català a l’etiquetatge, al cinema, a la justícia, als mitjans de comunicació i en tots els àmbits on està discriminat. Aquesta llei s’ha de redactar amb la participació d’agents públics i privats.