26 de juny 2008

(Maragall dimissió) Convocatòria vaga europea contra ampliació de la jornada laboral fins a les 65 hores

Hi ha enllaç on es recullen signatures per fer-ho possible:
http://www.firmasonline.com/1firmas/camp1.asp?C=1565
Aquí teniu el text en català i la carta que en l´enllaç anterior podeu enviar en català per eixamplar la causa, fent-la còrrer en favor de la mobilització davant ampliació de la jornada laboral fins a les 65 hores:


Exigim una manifestació a nivell europeu contra l'ampliació de la jornada laboral fins a les 65 h

A.A.: "Societat Europea, partits i associacions sindicals/ European Society, parties and trade unions"
Exigim una manifestació a nivell europeu contra l'ampliació de la jornada laboral fins a les 65 hores setmanals per portar la nostra veu al Parlament Europeu
Els ministres de Treball de la Unió Europea van aprovar, amb l'abstenció d'Espanya, Hongria, Grècia, Xipre i Bèlgica, ampliar la jornada laboral fins un màxim de 65 hores setmanals (això és, entre 12 i 13 hores setmanals).
L'Organització Internacional del TreballFeina, fa 91 anys, va consagrar el dret social a la jornada de 48 hores setmanals. Amb la nova mesura s'està destruint d'un cop de ploma tot allò per la qual cosa el moviment obrer, des dels seus inicis, ha estat lluitant: 8 hores de treballfeina, 8 hores de descans i 8 hores d'educació.
Amb mesures antisocials i impopulars com aquesta, Europa s'està allunyant de la ciutadania i els seus problemes reals. No és just que en temps de crisi econòmica siguin els treballadors, les persones de menors recursos, que hagin de pagar treballant més, sense possibilitat d'ampliar les seves hores de lleure o el temps amb les seves famílies.
D'altra banda, més hores de treballfeina no implica un augment de la productivitat i de la competitivitat econòmica europea. Mentre la crisi persisteixi, els preus continuïn pujant, el petroli es mantingui a l'alça i el consum es contregui, milions d'ocupacionsusos es veuran amenaçades doblement, ara també per la coacció empresarial que pot derivar-se de l'assumpció d'aquesta mesura. Pot ser que per tenir un contracte laboral calgui acceptar aquest "voluntari" oferiment patronal de treballar fins 12 i 13 hores diàries.
Volem que es retiri aquesta mesura, que sigui rebutjada en el Parlament, que els eurodiputats pensin en els treballadors, en les seves famílies, en tots els problemes que portarien per a ells i les seves famílies més hores de treballfeina.
Demanem també a totes les organitzacions polítiques, sindicals i socials als que va dirigida aquesta petició que no solament es rebutgi verbalment aquesta mesura. Volem donar l'oportunitat a tots els ciutadans europeus d'expressar la seva negativa al retrocés en els drets laborals.
Tots, el mateix dia, a la mateixa hora, tota Europa unida per fi, des de la ciutadania, des de la seva base cívica, ens manifestem per exigir una Europa Social que garanteixi els drets de tots els treballadors i treballadores.
FIRMA PER INSTAR ALS PARTITS, SINDICATS I ASSOCIACIONS EUROPEES A UNA MOBILITZACIÓ CONTRA AQUESTA MESURA

POSA EL CORREU I INTRODUEIX EL TEXT EN CATALÀ A:
http://www.firmasonline.com/1firmas/camp1.asp?C=1565


Estimat/d@ amic/g@,
Acabo de llegir i firmar la campanya de recollida de firmes,
Exigim una manifestació a nivell europeu contra l'ampliació de la jornada laboral fins a les 65 hen,(http://www.firmasonline.com/1Firmas/camp1.asp?C=1565)
Personalment estic d'acord amb el que diu, i crec que teu també ho estaràs
Si tens un moment, llegeix-la i pensa a firmar-la teu també,
Una salutació.

POSA EL TEU NOM


Salutacions cordials.

Moisès Rial
http://www.llibertats.cat/