16 de juliol 2008

(Maragall dimissió) Pirelli pretén acomiadar 280 treballadors de la factoria de Manresa

Mentre el món parla des traspàs de Ronaldinho per 25 milions d´euros al Milán, patrocinada per Pirelli en el cas de l´Inter, la notícia saltava dimarts 15 que la multinacional no pensa fer una fàbrica nova i que pretén presentar un expedient de regulació d´ocupació que afecti a 280 treballdors/es de la factoria de Manresa (250 de fàbrica i 30 d´oficines), més d´un 30% de la plantilla, fet públic, després que es filtrés la intenció de no fer factoria, gràcies a informació en conversa entre els diputats Jon Trdà i Joan Ridao amb el ministre espanyol Miguel Sebastián, que confirmà el que li havia dit homòleg italià d´indústria, que no hi hauria factoria nova.
La notícia tindrà una repercusió social,econòmica i fins a cert punt política, ja que posarà pressió sobre administració en l´aprovació del ERO, quan condicions econòmiques són en entorn de crisi, i dels 280, poc més d´uns 100 són prejubilables. A Seat se´ls va donar carta acomiadament a 660 el dia de nadal, i aquí s´ha annciat el dia de paga doble a pocs dies de vacances, que per a molts seran amargues, i qui no ho vulgui veure, una empresa que en registre mercantil reconeix beneficis de 5 milions d´euros a Manresa, no entent de responsabilitat social, ni tradició històrica i impacte social. Això és la globalització capitalista, s´inverteix en criteris especulatius i d´entorn geogràfic de vendes, no en criteris de generar riquesa, ja que aquest són ben guardat al compte que pugui tenir a la seu social de Suïssao d´on sigui. Mentre no es vinculi a projecte de futur amb garanties amb fets , els mals auguris portaran a que calgui pendre mesures, no tan sols pragmàtiques, sinó de resposta a la situació.
L´engany d´un conveni vinculat a factoria, que ja va rebre gairebé la meitat de vots negatius, especialment al col.lectiu obrer,preveient un escenari com actual, ara no podem caure en nou engany passat vacances de vincular compliment d´actual a canvi de reduir impacte d´expedient com molts suspitem. Un nou xantatge així, és un nou pa per avui, i un futur negre pels que quedin, sinó és que l´intenció és la deslocalització a fases, caldrà fermesa sense ambigüitats, perquè la bona fe davant del capital que no entén de compromisos de terrenys, ubicació i convenis a la baixa ha quedat totalment desacreditada jugant amb ajuntaments, administracions de la Gneralitat i l´estat i els 1100 treballadors/es des de fa 2 anys, per acabar anunciant ERO de 280 treballadors. I més quan hi ha element de la teulada té que substituir-se seguint directiva de la Unió Europea de l´amiant abans del 2010(Uralita que conté elements cancerígens). El cap fred i tenir idees clares i unir esforços davant l´avaricia empresarial, amb un xantatge inaceptable per la dignitat i els esforços que ha fet la plantilla durant aquest anys, ens els paga d´aquesta manera, obrirà els ulls a propis i extranys, oi més quan es fa pneumàtics de recanvi, que en èpoques de crisi, precisament són els que tenen més sortida.

Notícies a la premsa:

- Vilaweb
- Regio7(dijous)
- Regio7 (dimecres)
- Dossier Econòmic
- CGT Catalunya

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Collons, quin mal rotllo.

Com ho porteu? Com ho portes?

Moisès Rial Medina ha dit...

Esperant vacances i assemblees informatives de torn avui a la feina.