24 de juliol 2008

(Maragall dimissió) Imatges Aplec Pi de les tres branques


Un any més, a Castellar del Riu va tenir lloc l´aplec del Pi de les tres branques, i que manté la tònica habitual, tot i que enguany es va decidir portar com a convidats a representants culturals dels distints territoris dels Països Catalans, en situació més complicada a la Franja que sembla que la llei de llengües no dotarà d´oficialitat al català, o saber que a la Catalunya nord fan campanya contra UNESCO per voler fer simbol d´opressió dels nord catalans el militar Vauban com si fos un pacifista, o l´atac continu a l´unitat de la llengua al País Valencià des d´alguns sectors del govern camps,i com no el manifiesto unionista, amb diverses referencies, tot coincidint en commemoració naixement de Jaume I, el conqueridor. Cliqueu fotografia o aquest enllaç per veure l´album fotogràfic a Flick de l´Aplec del Pi de les tres branques, simbol de la unitat de la llengua. Parlaments, que també va incorporar parlament un representant de la commemoració dels 100 anys d´estelada(1908-2008), que popularitzà Vicenç-Albert Ballester, i es va recordar que al ple de Vilafranca del penedès, ha aprovat moció, perquè onegi únicament l´estelada en la diada de l´11 de setembre, fet que pot reproduir-se en molts d´altres ajuntaments on el sobiranisme és transversal i majoritari. Quants s´hi afegiran?
En quan a famílies polítiques s´hi van ppoder veure gent des de Maulets, CUP, JERC(que feren de nou parada pròpia i inauguraren tradició de parlament a les 4 de la tarda al pi jove),ERC, CIU, Catalunya Acció, entre d´altres, un rara avis dins el món del sobiranisme, que almenys un cop a l´any és transversal i que té el repte de tenir espais de trobada, davant la creixent opressió de l´estat espanyoli francès.

2 comentaris:

Paco Tilla ha dit...

Opressió de l'estat Francés, que dius noi? en quin any vius?
Ja saps que et fas una mica pessadet amb el pre títol dels posts, jo també vull que dimiteixi però poder que siguis més creatiu.

Moisès Rial Medina ha dit...

si seguicis el bloc , sabries que en el seu moment vaig iniciar campanya demanant dimissió del conseller ernest maragall, per d´alguna manera o altra, fragmentar el principi de normalització lingüística, que queda lluny d´ésser un conflicte resolt, amb la tercera hora de castellà.
L´opressió es deu que la llengua catalana no es llengua oficial encarta a la Catalunya nord, malgrat reconeixement a constitució francesa, no li dona carta d´oficialitat.