22 de juliol 2008

(Maragall dimissió) Una ONG israeliana fa públic video on soldat dispara a un detingut palestí lligat de mans

L´ONG israeliana B’Tselem ha difós aquesta cap de setmana un vídeo en el qual apareix un soldat de l'Exèrcit israelià disparant un detingut palestí lligat de mans i amb els ulls embenats a curta distància:




Segons els mitjans de comunicació israelians, el soldat que va efectuar el tir ha estat detingut però B’Tselem no sap si s'han obert diligències contra els implicats en el succés, no obstant això, residents del poble palestí van dir a l'organització que van veure els soldats implicats l'endemà servint en la mateixa unitat.

Després de la recepció de les imatges,
B’Tselem va remetre una còpia al responsable de la Unitat d'Investigació de la Policia Militar, exigint una investigació sobre el succeït i que els soldats siguin duts davant la justícia i recorda que els membres dels organismes de seguretat estan obligats a informar de les accions il·legals, i destaca que "és fins i tot més seriós que un oficial d'alt rang participi en aquest tipus de encobriment".

Càmeres de vídeo contra la impunitat

El lliurament de càmeres de vídeo entre els palestins sembla doncs que està donant els resultats esperats. Conscients que una imatge val més que mil paraules, Betselem va repartir fa unes setmanes un centenar de càmeres de vídeo entre famílies palestines amb l'objectiu que deixin constància visual de les humiliacions i agressions que pateixen diàriament. El projecte va donar els seus primers fruits recentment, quan una jove del sud de Cisjordània va gravar com quatre habitants del proper assentament jueu de Sussya donaven una brutal pallissa amb bats als seus ancians oncles.

Aquest nou vídeo mostra que els abusos dels seus soldats israelians són una veritat que ha de ser coneguda. Com expliquen des de’B Tselem “la pressió israeliana sobre els civils palestins va molt més allà de tancar fronteres o matar a suposats terroristes... És la humiliació diària, la pallissa sense raó”.

Què PuC Fer Jo?


La Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina proposa boicotejar els productes israelians com a "mitjà cívic per a canviar situacions d'injustícia i violència institucional i avançar cap a la justícia i la pau".

Signa en la campanya contra el mur Stop the Wall.

Pots posar-te en contacte amb entitats que treballen per a millorar les condicions de vida del poble palestí.

Entra al portal HacesFalta.org i coneix les ofertes de voluntariat relacionades amb drets humans que tenen en marxa ONG. Al nostre Directori d'Organizacions també trobes entitats que treballen en el sector dels drets humans.

Enllaços relacionats:
Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins
Human Rights Watch
B'Tselem
Altres notícies sobre Palestina publicades a Canal Solidari