02 de juliol 2008

(Maragall dimissió) Què hi ha darrere l´espanyolisme de l´eurocopa? L´estat espanyol té por de les dades de l´estudi 2667 del CIS

Hi ha una estratègia d´estat, perquè els index de desafecció amb l´estat espanyol, van creixent i ja no són una minoria. Segons el CIS en estudi nº 2667, el 23,9% de votants del PSOE(pregunta nº8), volen més autogovern per comunitats autònomes; el 43,1% de votants del PSOE se senten molt orgullosos de la seva comunitat i un curiós 55% del PP (pregunta nº11) així com un 42,3%(PSOE) i 35,5%(PP) se senten orgullosos de la seva comunitat respectivament, o el 33,7% de votants del PSOE creuen d´acord o molt d´acord en que España és un estat i no una nació(Pregunta nº 23) i el mateix pel 27,9% dels votants del PP.
I es que ja el 6,1% de votants del PSOE pensen que ells també no se senten espanyols, per molt que ho diguin els documents oficials d´identitat que tenen(Pregunta nº 23) i en la mateixa pregunta el 19,7% de votants del PSOE força o molt d´acord en que NO s´identifiquen quan senten l´himne español, la desafecció a l´estat és imparable.
El més curiós es que en la pregunta nº 23, el 69,7% del PSOE i el 61,3% de votants del PP creuen que el gallec, l´euskera i el català les sentin com a llengües propies de l´estat, per molt manifestos que facin "en defensa de la lengua común", que és una forma d´exclusió de la resta, en contra del que opinen els seus votants.
I en d´altres preguntes les instàncies de l´estaten fer macroenquesta del CIS seleccionen a comunitats nacionals per reconèixer amb preguntes especifiques (Navarra, País Valencià, Catalunya, Euskadi,Galicia, Illes Balears,Canàries). Ells, ho tenen molt clar.
Atiar el nacionalisme espanyol, en un moment on hi ha moviments de descolonització a Canàries davant l´ONU, un procés de consulta popular a l´estat i una sentència del Tribunal Constitucional per l´estatut que obrirà un conflicte amb l´estat i Catalunya, se´ls fa imprescindible pel que pugui succeir.
Les dades del CIS, que per la seva extensió i sistematització , iluminen les estratègies del PSOE i dels serveis d´inteligència d´estat amb grups assessors mediàtics, cap a on cal assenyalar per que la unitat indivisible no sigui posada en tela de judici, quan premsa internacional es fixa ja que a territoris amb nacions no reconegudes, no s´ha viscuc la mateixa eufòria per l´Eurocopa, i més quan a Plaça Colón a Madrid, els de la Cuatro pagaven entrepà i 12 euros per estar-se tota la transmissió, hi ha molt punts de debilitat dels fonaments de l´estat.
Vosaltres mateixos, però l´estudi aporta moltes sorpreses, i les més interesants, són en el propi electorat del PP i el PSOE que ja tenen fisures nacionals no reconegudes i de passada intentar afeblir sectors moderats d´altres partits per sumar-los a la causa nacional espanyola:

- ENQUESTA EL CIS Nº 2667 SOBRE IDENTITATS I D´ALTRES, SEGONS RECORD DE VOT


- FITXES COMPLETES ENQUESTA Nº 2667 DEL CIS