09 d’octubre 2008

(Maragall dimissió)Moviments socials: 12 d´octubre, res a celebrar


Temes
:  12 d'octubre res a celebrar, 2a setmana d'acció global contra el deute i les IFI's, mobilitzacions en relació al decret de renovables, contra la criminalització de la desobediència civil, David Harvey parlarà de capital financer i espai urbà divendres i dissabte, Xirinacs al Palau, CSOA l'Esquerda, nova okupació a Reus, noticies breus.

Ubicacions:  Tarragona, Barcelona, Gramenet del Besós, Mataró, Vic, Igualada, Terrassa,
Berga, La Seu d'Urgell, Lleida, Mollerussa, Palamós, Tàrrega, València, Sant Feliu de Llobregat, Girona.


[1. 12 d'octubre, res a celebrar]
Donat que la convocatòria estatal del partir feixista Alianza Nacional (AN), és a Tarragona, amb una concert nazi el dissabte 11 al vespre i una manifestació el 12 d'octubre al matí. Gent antifeixista de la ciutat de Taragona i del Camp, han decidit convocar una manifestació de rebuig pel mateix diumenge 12 d’octubre a dos quarts de dotze a l’estàtua dels despullats de la ciutat. La Cajei ha convocat a aquest acte i a més activitats, a Tarragona aquest dia.
El mateix diumenge a les 11h a la plaça de Sants de Barcelona hi ha la convocatòria unitària de la tradicional manifestació antifeixista.
En el manifest convocant es recorda que el feixisme avança si no se'l combat i es crida a mostrar el rebuig rotund a l'extrema dreta i als feixistes i a denunciar la permissivitat i complicitat de moltes institucions. L'esquerra independentista del Barcelonés ha publicat l'especial Barcelona antifeixista per l'ocasió.
També hi haurà actes antifeixistes dissabte a les 19h  a la plaça de la vila de Gramenet del Besós. Una botifarrada a l'Hispanitat, a la plaça de l'ajuntament de Mataró; i una altra botifarrada a les 14h del mateix dia al Centre Social la Torratxa de Vic; així com actes de Maulets a Igualada
Més inforosadefoc i Barcelona.indymedia.org

[2. 2a Setmana d'Acció Global contra  el Deute i les IFIs!
Responent a la crida dels moviments socials reunits al Fòrum Social Mundial de 2007 a Nairobi, les entitats, campanyes i moviments socials catalans s'han mobilitzat un cop més per recordar que el greu problema del Deute Extern no s'ha acabat.  És immoral, abusiu i il·legítim que el món ric continuï exigint al Sud milers de milions de dòlars anuals en concepte de pagament de "deutes" sorgits de les injustes relacions econòmiques que empobreixen el Sud i enriqueixen el Nord.
Àfrica esdevé el paradigma dels impactes del Deute extern i dels nous escenaris que s'estan creant des del Nord per a seguir amb el model invasiu, espoliador i generador de més pobresa. Un model que no deixa de generar deutes socials i ecològics des de les nostres societats amb els pobles d'Àfrica.  Però a Àfrica també estan sorgint iniciatives i alternatives des dels moviments socials, que s'organitzen i aixequen les seves veus de forma unitària.
PROGRAMA  Universitat de Barcelona, Plaça Universitat 16/10, 18:30 h, *"El Saqueig a Àfrica: el deute extern i l'espoliació dels recursos naturals"
17/10, 18:30 h:  *"Comerciant amb Àfrica o Àfrica a la venda?" 18/10, 17:30 h, Aula Magna (UB): *"Àfrica: quina cooperació? quines resistències?"  18/10, 20 h): *Concert de Percusió Africana amb Chaqlalà Trípic:  Cartell
Més infoquideuaqui.org

[3. Mobilitzacions en relació al decret de renovables]
La Coordinadora d’entitats Tanquem les Nuclears – 100% Renovables (TLN – 100%EER) convoca una concentració de rebuig al “Projecte de decret regulador del procediment administratiu aplicable per a la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya” La Concentració es farà el proper 15 d’octubre, a les 19 hores, a de Sant Jaume.  Aquesta coordinadora ha presentat també una campanya d'al·legacions.
Ho expliquen aquí
D'altra banda l'entitat ecologista Gepec, ha presentat al·legacions al decret, per uns altres motius que expliquen en el seu comunicat.


[4. Contra la criminalització de la desobediència civil]
"Mostrem la nostra més profunda indignació per les penes de 9 i 10 anys de presó a la que han estat condemnats, injustament, nou ciutadans bascos
acusats de promoure la desobediència civil en el marc del macrosumari 18/98. I ho fem des de la defensa de la desobediència civil que vam promoure, hem promogut i seguirem promovent"  Aquest és un extracte del manifest que el passat dia 2 d'octubre, dia internacional de la noviolencia, van presentar una bona colla d'insubmisos i objectors amb el suport d'organitzacions, de pacifistes i personalitats diverses. Podeu trobar la llista d'adhesions aquí
Les promotores de la iniciativa plantegen que "és urgent i necessari donar una resposta col·lectiva davant l'injust d'una sentènciaque preten abortar precisament opcions i alternatives noviolentes de canvi social. Això és el que ens juguem que no és poc"
Més infodesobediencia1898 

[5.  David Harvey, parlarà de capital financer i espai urbà divendres i dissabte]
El proper divendres, en el marc d'unes jornades sobre el dret a l'habitatge i a la ciutat en el marc de la crisi, que organitza l'Observatori Desc
a Barcelona. Hi haurà una ponència de David Harvey de 10 a 11.30h. I també protagonitzarà l'acte de cloenda a les 19h. Aquestes jornades comptaran amb la participació d'investigadors, professionals polítics i activistes durant tot el dia.
Com a participant d'una taula rodona sobre nous drets urbans, moviments socials i model de ciutat, El veterà teòric
de de les noves transformacions a les ciutats, parlarà el dissabte 11 a les 10.30 del matí, a l'auditori del macba sobre crisi financera, crisi política, nous drets urbans i nou model de ciutat. L'acte està organitzat per la universidad nòmadaExit, l'Ateneu Candela i V de vivienda. Comptaran també amb la presència de membres d'aquests col·lectius i l'economista crítica Mirem Etxezerreta. 
Concluirà aquest agitat cap de setmana participant el mateix dissabte en una altra taula rodona, aquest cop a l'ateneu candela de Terrassa a les 19h sobre aquests mateixos temes.
Més info:  universidadnomada.net


[6. Xirinacs al Palau]
El divendres 13 d'octubre a les 9 del vespre, hi haurà al Palau de la Música de Barcelona, unacte homenatge a Lluís Maria Xirinacs, que plè d'intervencions i actuacions musicals. Les entrades per l'acte estan plenes, però aquest es podrà seguir també en directe des de diversos cinemes de
la geografia catalana: Berga, La Seu d'Urgell, Lleida, Mollerussa, Palamós i Tàrrega.
Més infoxirinacs.cat


[7. CSOA l'Esquerda, Nova okupació a Reus]
Despres d'11 anys s'ha tornat a okupar a Reus!!!!
Dissabte 11 d'octubre a partir de les 11 del matí hi haurà la inauguració del CSOA L'esquerda, fins que el cos us digui prou!
C/ Sant Esteva n. 8-10 (hi ha el mapa a l'octaveta). 11h. del matí: Xocolatada i tallers infantils, 12h. Graffitis, 18h. assamblea oberta, 21h. sopar
22h. concerts
Més info: Prendre la Paraula

[8. Notícies breus]
Dijous 9 d'octubre a les 19h. Presentació del llibre: La europa opaca de las finanzas. de  Juan Hdez Vigueras.  Presenta l'acte Núria Almiron.
- Dijous 9 d'octubre Diada Nacional del Pais Valencià i manifestació a València.
- Del 9 al 12 d'octubre La petita, festa major alternativa de Sant Feliu de Llobregat
- 11 d'octubre, 4rt aniversari del Casal l'Ocell negre de Lleida.
- 11 d'octubre.   Poesia i cultura popular; encenem el foc de la subversió,. Començara a les 4 de la tarda al Punt de Trobada. Girona.
- 11 d'octubre: trobada d'entitats republicanes i memorialístiques de Catalunya, a Terrassa