15 d’octubre 2008

(Maragall dimissió) Moviments: La trobada del pic del petroli

Informació diversa dels moviments socials:

Temes
: La gran cita del pic del petroli a Barcelona, jornades indígenes 17, 18 i 19 d'octubre, el vaixell pel dret a avortar, women on waves, a València, del 17 al 19 d'cotubre arriba la fira Ecoviure, es presenta la coordinadora per la defensa i recuperació dels serveis públics, comencen les mobilitzacions de protesta pel judici de la crema de fotos, les mentides de l'energia nuclear al descobert, noticies breus.

Ubicacions: Barcelona, València, Manresa, Girona, Vilafranca del penedés, Cornellà, El Prat de Llobregat, Figueres, Sallent


[1. La gran cita del pic del petroli a Barcelona]
Per primera vegada a Catalunya, del 20 al 21 d'octubre tindrà lloc la VII reunió internacional d'ASPO, l'associació d'estudi del pic del petroli i del gas. Comptarà amb centenars de científics amb anys d'experiència en aquesta qüestió que compartiran dades i reflexions que ens ajudin a determinar quin futur espera a la disponilibilitat de combustibles fòssils a nivell mundial.
Cada vegada més periodistes, tècnics dels governs i responsables polítics acudeixen també a aquestes reunions interessats pel que abans era considerava només una teoria des de diferents estaments del poder però que cada vegada més s'ha reconegut com una realitat provada, el proper decliu de l'or negre.
Aprofitant aquest esdeveniment, el dimecres 22, hi haurà una taula rodona sobre la crisi energètica al Pati Llimona, amb Mariano Marzo, Pedro Prieto i Colin Campbell (president honorari d'Aspo)
Més info: aspo-spain i crisisenergetica.org

[2. Jornades Indígenes 17, 18 i 19 d'octubre]
Amb el títol "La Comunitat" i el subtítol una visió indígena de la vida, en un món al llindar del col·lapse, es celebraran aquest cap de setmana a l'Espai Obert i Can Masdeu unes jornades que aprofitaran la presència de 3 visitants de comunitats indígenes: Erika Paz, Maputxe; Jose Diego Fuenmayor, wayuu i Victor Lem, Maya. L. Durant milers d'anys han conviscut amb la natura sense degradar-la i sense conquerir-la, se senten com un mes dins l'entramat de la mare terra.
Les jornades, organitzades per persones individuals, inclouran documentals, xerrades i debats sobre temes com l'educació, la consciència ambiental i la visió del món desde les cultures indígenes. Podeu trobar el calendari aquí:
Més info: lacomunitat


[3. El vaixell pel dret a avortar women on waves, a València]
El vaixell Women on waves, arriba al port de València, el dijous 16 a les 17.30 i s'hi estarà fins el dia 21. Ha estat convidat per 33 organitzacions locals. El vaixell forma part de la campanya de la ong holandesa amb el mateix nom, per donar suport a l'abortament a tot el món. El vaixell és holandés on l'abortament es legal sense condicions fins a 7 setmanes de l'embaraç i per això pot dur-los a terme en aigües internacionals on primen les lleis de la nacionalitat de cada vaixell. Per això les dones de l'estat espanyol que abortin a dins del vaixell, realitzaran una acció totalment legal.
Els dies 17 i 20 seran els dies escollits per realitzar abortaments. A més hi haurà diverses activitats durant aquests dies organitzades pels col·lectius feministes i antiabortistes del pais valencià.
Més info: womenonwaves.org

[4. Del 17 al 19, arriba la Fira Ecoviure]
Com cada any, Manresa dedica un cap de setmana d'octubre a una fira per "una vida ecològica en un món sostenible i solidari"
Serà els dies 17, 18 i 19 d'octubre al Palau Firal de Manresa. A més dels expositors d'entitats molt diverses, la fira acull unes jornades tècniques on diferentes entitats del món de l'agroecologia, la bioconstrucció, l'economia solidària. La trobada també comptarà amb la trobada de cooperatives de consum ecològic organitzada per ecoconsum, i amb la presència de participants a la campanya somloquesembrem, per una Catalunya lliure de transgènics.
Més info: ecoviure.cat

[5. Es presenta la coordinadora per la defensa i recuperació dels serveis públics]
Aquesta setmana s'ha fet públic un comunicat on s'explica que des d'abans de l'estiu un grup molt ampli d'entitats, associacions i organitzacions diverses de Catalunya estem realitzant reunions periòdiques a fi d'avançar en la necessària coordinació de les lluites que es fan a Catalunya contra les privatitzacions. Amb aquest fi, van consensuar un Manifest, en el que es resumeixen els punts de coincidència de tots els participants.Les organitzacions i col·lectius que conformem aquesta coordinadora s'han proposat iniciar una unitat d'acció ciutadana, començant per unes jornades: "Serveis públics, guanys privats, recuperem els serveis públics" a celebrar el 12 i 13 de desembre 2008.
Més info: dretserveispublics

[6. Comencen les mobilitzacions de protesta pel judici de la crema de fotos]
Amb l’aproximació del judici que dura a setze gironines davant de l’Audiència Nacional per a ser jutjats per un presumpte delicte d’injúries a la corona (a l’haver cremat fotos amb la cara del monarca de l’estat espanyol) s’inicia un cicle de protestes sota el lema “.. per Fires, lluita i solidaritat a Girona”. Els actes comencen aquest dijous a les 20.00 amb una Tancada al Rectorar de la Universitat de Girona, i continuaran sobretot
els dies 28 i 29, donat que el judici a Madrid és el dia 29.
Precisament, el passat 10 d'octubre, 69 advocades i advocats han presentat el manifest contra el delicte d'injúries a la Corona.
Més info: elsud.org

[7. Les mentides de la indústria nuclear al descobert]
Aquesta setmana s'ha presentat el llibre: El espejismo nuclear. Por qué la energía nuclear no es la solución, sino parte del problema, de Marcel Coderch i Núria Almiron. Aquest llibre ofereix una anàlisi detallada i rigurosa de la realitat de l'energia nuclear. Prova, amb multitud de dades i sòlids arguments, que aquesta energia és un rotund fracàs econòmic, tecnològic, ambiental i social, que no ha aconseguit resoldre, en els seus més de 50 anys de vida, cap els grans problemes que arrossega d'ençà de la seva naixença: la manca de seguretat, els inevitables residus radiactius, el seu elevat cost econòmic i la seva contribució a la proliferació d'armes nuclears.
Més info: ecodiari.cat

[8. Notícies breus]
-
Seminari sobre el Plan Colombia, els dies 16,17 i 18 al Cidob de Barcelona,
- Divendres 17 d'octubre: XV Aniversari de l'ateneu popular X a Vilafranca del penedés. Festa-Concert
- Dissabte 18 d'octubre a les 17, acte-debat sobre la crisi econòmica i financera internacional amb 3 economistes crítics, organitze el col·lectiu la Farga, a l'Ateneu la Torna.
- Dissabte 18 a les 19.00 al kop del Prat: Concert contra els desallotjaments dels pisos i el CSO la banka rota
- Constituida a Catalunya una coordinadora d'entitats republicanes.
- Davant de la renúncia del ple de l'ajuntament de Figueres a realitzar una consulta popular pel tema de l'estació de trens,
la plataforma en defensa del tren de l'empordà ha realitzat un comunicat de valoració.
- Dissabte 18 al Casinet de Manresa, presentació de l'informe anual de la plataforma Prou sal. sobre la situació dels runams salins.

[9. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org