22 d’octubre 2008

(Maragall dimissió) Moviments: Exgae llançarà amb els Oxcars noves pràctiques de desobediència i d´altres temes

Temes:  Exgae llançarà amb els Oxcars noves pràctiques de desobediència, Novetats a un mes del 17-S,  X edició del Simposi d'Una Sola Terra: canvi climàtic i societat civil, es prepara una vaga pel 13 de novembre contra la Llei d'educació de Catalunya, Franki sancionat per participar a la manifestació del judici del Kork III, Plantegen una nova línia d'alta tensió entre Gandia i El Verger, notícies breus.

Ubicacions:  Barcelona, Terrassa, Gandia, el Verger, Sant Antoni, Castelló de la ribera, 
Sant Feliu de Llobregat, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Prats de Rei i Cerdanyola del Vallés, Nou Barris.


[1. EXgae llançarà amb els Oxcars noves pràctiques de desobediència]
El proper dimarts 28 tindrà lloc a Barcelona, Sala Apolo, a partir de les 20.30, la primera gran gala dels Oxcars.
Es tracta d'un gran esdeveniment de promoció de la desobediència a la Sgae, l'entitat de drets d'autor privatius i per tant també un espai de trobada del coneixement compartit i la cultura lliure.  L'EXgae, col·lectiu organitzador és la primera assessoria gairebé gratuita, per ajudar a desobeïr en el drets d'autor, de manera totalment legal.
Hi trobareu més de 100 artistes involucrats. Un total de 16 actuacions. 7 hores no-stop de cultura lliure.
Aqui en teniu el programa,  què son els Oxcars i perquè
Més info:  exgae.net 


[2. Novetats a un mes del 17-S]
El passat divendres, a un mes del dia en que desenes de milers d'exemplars de CRISI van prendre els carrers, es van donar algunes novetats, en relació al cas, que es va donar a conèixer aquell dia. Enric Duran, va explicar en un comunicat que durant aquestes setmanes el robatori que ens fan els bancs, s'ha fet més palés que mai, així com el suport incondicional que tenen dels polítics, en nom dels estats, al cap i a la fi en el nostre nom. També informava que fins al moment no se li havien notificat denúncies.  Els  mossos d'esquadra només van tardar unes hores en respondre a aquest comunicat amb una informació que diu que han recollit denúncies de 18 bancs; aquestes denúncies s'haurien portar discretament i no s'haurien entregat fins el moment als jutjats i per això no se'n sabia res. Properament s'han de confirmar el motiu de les denúncies i els seus autors.
Entretant en els fòrums de 17-s, diverses propostes d'accions i campanyes front els bancs, van prenent vida.
Més info17-s.info


[3. 22, 23 i 24 de octubre: X edició del Simposi d'Una Sola Terra: canvi climàtic i societat civil]
La desena edició del Simposi Internacional Una Sola Terra es destina al paper que ha de tenir la societat civil en el canvi de sistema de consum que inevitablement comporta la lluita per frenar el canvi climàtic.  Durant els tres dies de jornades a la Universitat de Barcelona es podrà escoltar a diversos especialistes  del clima i diversos membres de moviments socials, com d'Attac, del decreixementi i l'agroecologia, entre ells Jose Bové.
Aquí podeu trobar el programa.
Més info a unasolaterra.org

[4. Es prepara una vaga pel 13 de novembre contra la Llei d'educació de Catalunya]
El Govern de la Generalitat ha entrat al Parlament el projecte de Llei d’Educació de Catalunya que d’aprovar-se trencaria el model d’educació pública que hem tingut fins ara, situaria la privada concertada com a model i potenciaria les possibilitats de privatització de l’ensenyament.
CGT EnsenyamentUstec-StesAspepc i el Sindicat d'Estudiants han convocat una vaga de professorat i alumnes de centres no universitaris pel dia 13 de novembre.  En aquest enllaç CGT crida a la participació per a prepapar la jornada de vaga. Aspepc publica aquí 15 raons per participar-hi i Ustec-Stes afirma la seva posició en un comunicat fet públic aquest dilluns.
Avui dimecres 22 d'octubre, està havent una primera jornada de mobilitzacions convocades pel Sindicats d'Estudiants a nivell estatal

[5. Franki sancionat per participar a la manifestació del judici del Kork III]
Els mossos d'esquadra han denunciat en Franki per assistir a la manifestació per denunciar el judici que li feien a ell i a 24 joves més que van ser detinguts en un desallotjament d'un centre social okupat(el”KorkIII”) l'any 1999. Aquesta manifestació es va fer el dissabte 4 d'octubre, va aplegar unes 200 persones i va transcórrer sense incidents pels carrers del centre de Terrassa finalitzant amb una petita obra de teatre. Segons els mossos aquesta manifestació no estava autoritzada, però no ho van fer públic, ni van informar als manifestants, ni van identificar ningú. En canvi la manifestació estava convocada públicament, a través de cartells, Internet, i de dues rodes de premsa fetes, una, setmanes abans, i l'altre el dia anterior. Aquesta es la segona prova de censura repressiva contra en Franki en poques setmanes: les lleis penitenciàries li han obert un expedient disciplinari per una carta que va escriure en solidaritat amb el pres anarquista Amadeu Casellas.
Més infoBarcelona.indymedia.org 


[6. Plantegen una nova línia d'alta tensió entre Gandia i El Verger]
La Conselleria de Territori estudia un projecte de línia d'alta tensió entre Gandia i El Verger, que travessarà diversos municipis de la Safor.
Els antiMAT valencians ja van denunciar públicament l'existència de tres línies d'alta tensió a La Safor, que estrangularan la Vall d'Alfàndech (La Valldigna), possibilitant l'infraestructura necessària per tal d'enllestir i poder promoure nous macroprojectes urbanístics, en una comarca farcida de ciment i en la que la lluita contra l'Alta Tensió ha estat present al carrer, als diaris i als jutjats durant més de dues dècades. 
Des del FUCAT "Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió" ja es va denunciar l'intenció de les elèctriques d'enllestir una tercera línia d'alta tensió a la comarca, que aniria per la costa, des de Cullera fins a Dénia, denunciant que les companyies elèctriques no hi fan públic el mapa energètic previst, per tal de silenciar i interrompre la tasca del moviment social.
Més info:  noaltatensio  

[7. Notícies breus]
- Ja es poden fer comandes de l'agenda llibertaria del 2009.
- Dissabte 25, a les 10h mercat d'intercanvi a l'avinguda mistral de Sant Antoni (Bcn) organitzat per Xarxantoni
es pot reservar una taula (si la necessites) a mercatintercanvi@xarxantoni.net 
- 18a Festa per la independència a Castelló de la Ribera, divendres 24 i dissabte 25 d'octubre
- Els 4 antimonàrquics jutjats a l'audiència nacional, han estat absolts. El seu cas arxivat pel jutge per falta de proves.
- Aquesta setmana del correllengua serà plena d'activitats amb presència a Sant Feliu de Llobregat, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt,
Prats de Rei i Cerdanyola del Vallés, 
No al Tancament del Casal de joves de Prosperitat a Nou Barris.

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.infohttp://www.laccent.cat,http://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.orghttp://laplana.indymedia.org,http://www.elsud.orghttp://www.suportponent.netwww.myspace.com/collectiualestrinxeres ,http://www.pobleviu.cathttp://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació  a Moviments.cat
*Pots col·laborar amb moviments.cat pujant els continguts a la pàgina web (ara està desactualitzada) o d'altres maneres; si t'agradaria posa't en contacte.