31 d’octubre 2008

(Maragall dimissió) Moviments: La seva crisi que la paguin ells, es preparen mobilitzacions

Temes:  La seva crisi que la paguin ells ,es preparen mobilitzacions;  convocatòries davant els nombrosos plans d'acomiadament, fira d'intercanvi de Mieres 9 de novembre, desallotjament dels 2 CSOA a Mataró, trobada cap a l'unitat popular, Pla Caufec 2 persones embargades i una 3a haurà de complir arrest domiciliari, solidaritat davant del judici a 16 gironins per la crema de fotos del rei, l'impacte ambiental del 4rt cinturó al descobert, cloenda del correllengua 8 de novembre

Ubicacions:  Barcelona, Mieres, Mataró, Vallcarca, Ribes, Esplugues, Girona, 
Tarragona, Lleida,  Vic, Manresa, Vilafranca, Tortosa, València,  Mallorca, Abrera, Viladcavalls, Perpinyà, Gràcia, Cornellà.

[1. La seva crisi que la paguin ells, es preparen mobilitzacions]
Els propers 15 i 16 de novembre hi haurà la primera de les cimeres previstes del G-20
per analitzar les raons de la crisi financera global i segons les seves paraules textuals "refundar el capitalisme"
En el territori català, com arreu del món, s'estan preparant mobilitzacions per respondre i demostrar que molta gent
està per superar l'actual sistema i no per reflotar-lo. Fa uns dies un correu anònim va començar a recòrrer internet cridant a prendre els carrers el dia 15N i proposant llocs de convocatòria en un gran nombre de ciutats a les 17 h.  Diverses xarxes de moviments socials estan fent seva la convocatòria i estenent la seva difusió.  
Alhora la Campanya contra les 65 hores, està preparant una gran manifestació contra les 65 hores i perquè la crisi la paguin els banquers. Pel dia 15
també tenen preparades activitats.
Més info: estigueu pendents de les diverses webs d'informació dels mmss

[2. Convocatòries davant els nombrosos plans d'acomiadament]
Davant la crisi, abans que reduir els sous dels seus directius moltes grans empreses opten per acomiadar treballadors i contribuir a que el nombre d'aturats no pari de crèixer. Davant d'això, la lluita i unitat dels treballadors és l'únic camí, i el suport de la gent es molt important. Avui dimecres a les 18.30 a plaça universitat de Bcn, hi haurà una manifestació unitària dels treballadors de Nissan, empresa que preten acomiadar a 1680 treballadors i deslocalitzar la seva producció a Tailandia.  Dijous passat, 23 d'octubre, ja n'hi va haver una en que van participar unes 10.000 persones. Demà dijous hi haurà una altra manifestació, aquesta a Manresa contra els acomiadaments a Pirelli.
En alguns casos, la empresa preten tancar deixant a tots els seus treballadors al carrer, com és el cas de Frigo, on les 268 treballadores que podrien anar al carrer estan duent a terme uncalendari de mobilitzacions amb convocatòries cada divendres.
Per la seva banda, els treballadors de Telefònica també lluiten contra acomiadaments, i preparen una vaga i concentració pel 7 de novembre. En aquest cas les raons són polítiques doncs les persones acomiadades són sindicalistes que lluitaven contra la doble escala salarial.
més infokaosenlared.net


[3. Fira d'intercanvi de Mieres, 9 de novembre]
La fira d'intercanvi de Mieres és la més tradicional del territori. Aquesta serà ja la 23a ocasió, any a any, que centenars de parades
i milers de persones s'ajunten en aquest petit poble de la Garrotxa per compartir i intercanviar sense diners. Des de l'organització proposen que fem
tota la difusió que poguem d'aquesta fira, per internet i també  imprimint el tríptic i fent-lo córrer.  També demanen suport a l'hora de muntar i desmuntar i conviden a portar menjar i col·laborar en cuinar la tradicionar sopa de pedres. Aqui la seva web i contacte
Més infobarcelona.indymedia.org

[4. Desallotjament de 2 Centre socials okupats de Mataró]
El matí del 28 d'Octubre del 2008, a les 6 de la matinada, quan tothom està descansant i la ciutat està adormida, quan ningú pot visualitzar la violència estructural quan es mostra amb totes les seves dents, ha vingut un exèrcit de mossos a desallotjar els dos Centres Socials Okupats de Mataró: el CSOA La Fibra i el EO Àcrata. En teniu una crònica aquí El mateix dia a les 20.00 hi hagut una concentració a davant de l'ajuntament.
Es dona la cirscumstància que allà on hi havia l'anterior CS que va ser desallotjat fa uns anys, l'estrella, encara a dia d'avui hi ha un solar.
Dilluns també va haver un desallotjament d'una casa a Vallcarca, que va ser seguit d'una càrrega policial i d'una resposta contundent de la 
gent. 
Més info: musaik.net

[5. Trobada cap a l'unitat popular]
Aquest dissabte 1 de novembre al GER de Ribes (Garraf), un seguit de Candidatures d'unitat popular organitzen  una jornada que aplegui gent de les CUP, i també aquelles persones i col·lectius amb voluntat de compartir i generar diàleg. L'han anomenat Trobada cap a la Unitat Popular i volen que sigui una ocasió per trobar-nos, conèixe'ns i parlar, amb música, menjar, xerrades, debats oberts, exposicions. També vol ser un espai de participació amb persones i col·lectius, moviments i organitzacions; així com un espai de construcció d'unitat popular. El bagatge d'experiències de candidatures de govern i oposició; els encerts i errors, han de ser part de l'entramat que enforteixi col·lectivament aquest procés. 
El programa de la trobada el podeu trobar aquí

Més infotrobadacapalaunitatpopular

[6. Pla Caufec: Dues persones embargades i una tercera haurà de complir un arrest domiciliari]
Ahir es va celebrar un nou judici, mentre la Plataforma en contra del Pla Caufec es pregunta "I quan jutjaran als especuladors, corruptes i destructors?" La condemna per l’acció de les 3 torres on tres persones van romandre tres dies en protesta pel pla caufec el maig de l’any 2007 avança en la seva execució. Dues persones ja van ser embargades i la tercera haurà de complir un arrest domiciliari de 10 dies properament. Ahir mateix se li ha notificat la resolució del jutjat num.1 per comunicar data i lloc de la localització permanent. 
més info: llibertat.cat

[7. Solidaritat davant del judici a 16 gironins per la crema de fotos del rei]
Els acusats en el judici que es celebra avui a l'audiència nacional, han rebut nombroses mostres de suport aquests dies. Unes dues-centes persones s'han aplegat dimarts al vespre a la plaça del Vi de Girona per donar suport als setze encausats per cremar fotos del Rei.
Avui dia del judici, hi ha concentracions a Girona al migdia davant dels jutjats i a Bcn, Tarragona, Lleida, Girona, Vic, Manresa, Vilafranca, Tortosa, València i Ciutat de Mallorca, davant dels ajuntaments a dos quarts de nou del vespre.El judici ha començat amb retard perque els acusats duien samarretes que posaven "jo també cremo la corona" en senyal de defensa pública de l'acció per la qual se'ls acusa. En principi, no els permetien l'entrada a l'edifici ni a la sala de vistes així , però al final han pogut entrar al tribunal amb les samarretes posades. 
Precisament avui mateix dia 29 ha hagut una concentració de rebuig a la presència derepresentats de la monarquia borbònica a Manresa
Més info: alertasolidaria.org i noalreu.elsud.org

[8.  L'impacte ambiental del 4rt Cinturó al descobert]
Després de 18 mesos des de l’inici de les obres, la magnitud de l’impacte del Quart Cinturó sobre el paisatge, sobre la vegetació, sobre la qualitat de vida dels veïns i veïnes de les zones afectades, és ja totalment visible. Així ho ha manifestat la Campanya contra el 4rt Cinturó en un comunicat fet públic el passat dissabte en motiu d'una acció reivindicativa que es va dur a terme a Abrera, Viladecavalls i Terrassa, la qual denunciava aquests fets.
En aquest comunicat argumenten que allà on les obres han començat ja s'ha demostrat que l'impacte del 4rt cinturó està sent tant negatiu com afirmava la campanya i molt lluny de l'impacte reduït que asseguraven els polítics.
Més info: kaosenlared.net

[9. Cloenda del Correllengua, 8 de novembre]
Per desè any consecutiu, la Federació d'Entitats en Defensa i Promoció de la Cultura Catalana, el Casal Jaume I de Perpinyà, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL), l'Agassalla i l'Institut Font Nova organitzen conjuntament la cloenda del Correllengua a Perpinyà, coincidint, aproximadament, amb la diada de la Catalunya Nord, enguany dissabte 8 de novembre. Aquesta cita ineludible en el calendari nacional creix cada any en participació i mobilització i esdevé un clam per la recuperació dels lligams històrics entre el nord i el sud de Catalunya. El 7 de novembre del 1659, es va signar el Tractat dels Pirineus que va separar en dos estats diferents la nació catalana. 
El programa va des de les 14.00 fins a la matinada i inclou ginkama per la mainada, manifestació, marxa i concert
Més infollibertat.cat 

[10. Notícies breus]
- Del 28 d'octubre a l'1 de novembre mostra de cinema palestí a la Filmoteca de Catalunya.
IV torneig elsud.org "quelsricspaguinlacrisi"  a Girona,
- 150 estudiants es tanquen a la facultat de geografia i història de Valencia contra el pla Bolonya
- Dijous 30, presentació del llibre el sur en revolución a Gràcia
- Divendres 31, Festa de la Castanya de Lakandona a Cornellà

[11. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.infohttp://www.laccent.cat,http://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.orghttp://laplana.indymedia.org,http://www.elsud.orghttp://www.suportponent.netwww.myspace.com/collectiualestrinxeres ,http://www.pobleviu.cathttp://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació  a Moviments.cat