24 d’octubre 2008

(Maragall dimissió) Manifestació dia 25 i 30 d´octubre a Manresa de treballadors/es de PIRELLI

Manifestació dels treballadors de Pirelli a Manresa

Dissabte, 25 d’octubre de 2008 a les 18.00 hores

Des del Passeig de Pere III fins el Teatre Kursaal, Manresa

Manifestació i vaga

Dijous, 30 d’octubre de 2008 a les 18.00 hores

De la fàbrica de Pirelli a la Plaça Major de Manresa


La plantilla de Pirelli es manifestarà el proper dissabte, 25 d’octubre, a Manresa, per rebutjar l’Expedient de Regulació d’Ocupació presentat per l’empresa, que afecta 280 treballadors de la fàbrica que té al Bages.

La manifestació s’iniciarà a les 18h en un punt del passeig de Pere III (és pendent decidir si serà des de la Plaça 11 de Setembre, o des de la Ben Plantada), i anirà fins al Teatre Kursaal, on aquella tarda és previst que tingui lloc un acte de lliurament de premis que comptarà amb l’assistència del president de la Generalitat, Josep Montilla.

El següent dijous, dia 30 d’octubre, els sindicats presents al comitè d’empresa (CGT, CCOO, UGT, USOC) han convocat una vaga de quatre hores per torn, i la que serà ja la tercera manifestació dels treballadors de Pirelli durant aquest mes, que sortirà de la fàbrica i anirà fins la plaça Major de Manresa.

Per intentar justificar l’ERO, ara l’empresa ha afegit, a les suposades raons econòmiques -que en cap moment ha demostrat-, noves raons tècniques, productives i organitzatives. En canvi, no ha presentat cap pla industrial, per això el comitè d’empresa ha demanat al departament de Treball que no s’inicii el periode de consultes de l’ERO fins que Pirelli no aporti aquest pla industrial.

D’altra banda, els representants sindicals han solicitat en diverses ocasions una reunió amb el president Montilla, perquè expliqui als treballadors els resultats de la trobada, el passat mes de juliol, amb Marco Tronchetti, president del grup Pirelli. A data d’avui el comitè no ha obtingut cap resposta

Font: CGT CATALUNYA