02 d’abril 2008

(Maragall dimissió) Resum Ple Municipal 27/3/2008 del Grup ERC Puig-reig

GRUP MUNICIPAL ERC PUIG-REIG

PLE DIA 27 DE MARÇ DEL 2008

0.- Aprovació actes anteriors:A l’acta del ple extraordinari . També a la pàgina 10 a la meva intervenció hauria de dir infraestructures creiem que neix curta,ja que…

1.-Convocatòria de concurs plaça de guàrdia: Abans de votar a favor,m’agradaria saber si la excedència del Paco Rodríguez,pot influir a l’hora que si mai tornés en la creació de aquesta plaça?Ens sembla positiu que s’inverteixi en seguretat,perquè és un tema que a les persones els preocupa. A FAVOR.

2.-Aprovació projecte de complementació i dotació de serveis urbanístics dels carrers Estació-Nou-Passatge malaret. Es tot del mateix propietari?A FAVOR.

3.-Acceptació subvenció Llar d’Infants L’Estel curs2007/2008.El fet de que ens hagin donat més diners que l’any passat ja és possitiu. A FAVOR.

4.-Acceptació cessió anticipada finca parcel·laria 6,de Redaxa.És un tràmit.A FAVOR.

5.-Ratificació acord junta de Govern local sobre acta inspecció ECA-EIC:Entenem què és un tràmit.Ho demanaran a més empreses.?A FAVOR

6.-Mocions ERC sobre el procés d’independència a Kosovo i ampliació i reorganització del parc infantil

MOCIÓ DE SUPORT AL PROCÉS D’INDEPENDÈNCIA DE KOSOVO

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El passat 17 de febrer el Parlament kosovar va aprovar la constitució del nou Estat de Kosovo. El Parlament feia d’aquesta manera ús de la sobirania popular i del dret dels pobles a la lliure determinació.

En els següents dies, una gran part dels països del món reconeixien el nou Estat. Entre aquests figuren els Estats Units, França o la Gran Bretanya.

El govern espanyol en canvi, no reconeix el nou Estat, alineant-se així amb països com Rússia o Sèrbia, negant la legitimitat del Parlament de Kosovo per representar els interessos i la voluntat de la seva ciutadania.

Aquest precedent fa palesa la possibilitat que qualsevol nació europea pot arribar a la independència si una majoria política i social hi està d’acord, i sempre per vies pacífiques. El dret a l’autodeterminació ha sigut sempre una realitat al si dels països europeus, i la prova és que Eslovènia, independent des de fa només 15 anys, ostenta actualment la presidència de torn de la UE.

Per tot això el Ple de l’Ajuntament de __Puig-Reig_ fa públic el següent:

  1. Constatar que el dret de decidir de la ciutadania és un dret fonamental i un principi democràtic que està molt per sobre d’interessos geopolítics i econòmics.

  1. Constatar que el dret de decidir és un principi democràtic que existeix i que té un lloc dintre de la UE, com ho demostren els exemples de Lituània, Letònia, Estònia, la República Txeca, Eslovàquia o Eslovènia, que ja pertanyen a la UE. Són reconeguts igualment per la UE països que han aconseguit la seva independència recentment, com Montenegro (últim país reconegut independent, el 2006), Croàcia, Bòsnia o Macedònia, que ja són països candidats a entrar a la UE.

  1. Mostrar la seva alegria davant d’aquest fet històric, que dóna l’oportunitat a tots els pobles d’Europa a decidir lliurement el seu futur.

  1. Instar al Govern de l’Estat espanyol que reconegui oficialment i iniciï relacions diplomàtiques amb el nou Estat de Kosovo.

  1. Fer arribar aquest acord al Ministeri d’Afers Exteriors espanyol, al Govern de la Generalitat i als Grups Parlamentaris al Parlament de Catalunya.

El grup municipal de CIU,ens demana afegir un punt:Demanar al Govern de la Generalitat que insti al Govern Espanyol que reconegui oficialment i inicii relacions diplomàtiques amb el nou estat.

Els hi hem acceptat.

IP-EPM-IC: 5 ABSTENCIÓ CIU: 4 A FAVOR

ERC: 1 A FAVOR PSC:1 ABSTENCIÓ

MOCIÓ GRUP MUNICIPAL D’ERC DE PUIG-REIG QUE PRESENTA AL PLE: L’AMPLIACIÓ I REORGANITZACIÓ DEL PARC INFANTIL DE LA PLAÇA NOVA

Per la present, el grup municipal d’ERC de Puig-reig, volem fer pal·lesa la necessitat d’ampliar el parc infantil ubicat a la plaça nova, entenent que en aquests darrers anys, la natalitat al nostre municipi ha experimentat un notable creixement, i això ha provocat que a dia d’avui, el parc no pugui absorbir la quantitat de nens i nenes que hi van a jugar. Al mateix temps, aquesta manca d’espai suposa un seriós perill, ja que la distància que separa un element de joc de l’altre és molt reduïda, dificultant molt la mobilitat. Per tant, pensem que seria molt important posar mesures que corregeixin el gran perill que provoquen els “cantos” vius de la jardinera ubicada dins del recinte del parc, així com la col·locació dels gronxadors, que causa una angoixa constant als pares i mares.

Al ple de l’ajuntament es demana l’adopció dels següents acords:

1- Ampliar el parc infantil.

2- Buscar una nova col·locació dels elements de joc.

3- Cercar mesures que corregeixin els perills.

IP-EPM-IC: 5 EN CONTRA CIU: 4 EN CONTRA

ERC: 1 A FAVOR PSC: 1 A FAVOR

7-Decret d’alcaldia.Informen que el judici entre l’ajuntament i Sergi Beringues(ex professor de trompeta de l’escola de música de Puig-Reig) serà el 9 d’abril a les 10:30 h.

8.-Precs i preguntes.

1.-Quan posaran la placa del C/Alzina?

2.-Sapiguer la seva posició sobre una instància que he trobat al registre d’entrada en que la comunitat de propietaris Abelles 21 sol·licita un únic sentit de la via i que es posi remei al problema dels cotxes que aparquen i circulen en part per damunt de la vorera fent cas omís a la prohibició que hi ha al respecte.

3.-Amb quina periodicitat es fa la neteja del sector del Serrat(Escales Mare de Déu,Cal Cosme…..)?

www.esquerra.cat/puigreig