22 d’abril 2008

(Maragall dimissió) Convocatòries del 1r de Maig i manifests de la CGT , Espai alternatiu i la COS


Manifestacions 1r de Maig CGT Catalunya
Convocatòries i manifest

Aquestes són les convocatòries de manifestacions organitzades per la CGT a Catalunya amb motiu del 1r de Maig de 2008:

Barcelona → Via Laietana/Plaça de l’Àngel, 11.30 h. (Metro Jaume I, línia 4)

Girona → Rambla de la Llibertat, 11.30 h.

Lleida → Plaça del Treball, 12 h.

Tarragona → Plaça Imperial Tarraco/Rambla Nova, 19 h.

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1739

Secretaria de Comunicació CGT Catalunya

----------------------------------------------

Només hi ha un camí: Dignitat i Lluita.

Manifest de la CGT pel 1r de Maig 2008

La Confederació General del Treball commemora el 1r de Maig fent la següent reflexió: a pesar que la realitat se’ns imposa, ens tenalla i ens supera, seguim disposats a rebel·lar-nos, a exigir i a lluitar amb totes les nostres forces, sempre defensant els principis de justícia social, llibertat i igualtat per a totes i tots.

En el passat any es va engegar una altra Reforma Laboral i de la Seguretat Social, amb les quals s’ha imposat la contractació subvencionada, l’acomiadament encara més barat i l’allargament del temps necessari per a poder jubilar-nos. L’única cosa que han generat és una gran estafa a les arques públiques taxada, només per a 2008, en 7.653 milions d’euros que van a parar a les mans d’empreses i multinacionals, sense cap contraprestació. Diners de totes i tots que, juntament amb altres polítiques laborals, socials i econòmiques, serveix perquè en l’estat espanyol 19 milions de persones, percebin menys de 1000 euros al mes, mentre les patronals augmenten els seus beneficis un 73% en els últims 10 anys.

En aquest mateix període els treballadors hem perdut un 4% de poder adquisitiu i la temporalitat se situa en el 87% de les noves contractacions. L’atur avança, de forma significativa en els sectors de la construcció i serveis, lligat especialment a la mà d’obra immigrant, i els accidents molt greus i amb invalidesa segueixen sense reduir-se suficientment. Les morts per anar a treballar se situen en l’obscena xifra de 1.097 persones en 2007.

En hospitals, guarderies, col·legis, infraestructures, etc., la gestió privada avança, consolidant l’expoli sistemàtic dels serveis públics, legitimat per la UE amb l’aplicació de la directiva Bolkestein. Mentre els “gestors del públic” tracten d’enganyar-nos, fent-nos veure el que no és, s’imposa la tossuda realitat: l’estat espanyol és el segon amb menys prestacions socials de tota Europa i amb major facilitat per a acomiadar i deslocalitzar empreses.

Aquest any, com tots, segueixen morint dones víctimes de la violència masclista. Les dones segueixen estant doblement explotades, sotmeses a la precarietat laboral i social, realitzant les tasques de cures sense rebre salari ni reconeixement, amb lleis ambigües que permeten que nombrosos obstacles siguin interposats en el camí de la real conciliació de la vida familiar i laboral. Aquest any, el dret a l’avortament continua sent un dret restringit.

Els espais naturals són indecentment acorralats per la conjunció del totxo, les empreses i l’especulació aliats amb ajuntaments i comunitats autònomes. Les ciutats es tornen irrespirables i s’assegura un futur poc prometedor per a la vida i les persones, tot això en nom del desenvolupament i l’economia.

Per això, si CGT té sentit és per a organitzar la rebel·lia, el conflicte social i un espai de participació per a totes i tots:

- Lluitem per uns serveis públics, gratuïts i universals que generin benestar i protecció social a totes les persones, tinguin o no recursos econòmics.

- Lluitem per un territori sostenible on el futur sigui una realitat digna per a les generacions presents i futures.

- Lluitem per la distribució real de la riquesa, i per l’eliminació del capitalisme explotador i el seu consumisme irracional.

- Lluitem pel dret a les cures, com responsabilitat social de tots i totes, i no només d’aquestes.

- Lluitem per crear espais per a l’ autogestió, per a garantir-nos un futur digne per a totes i tots.

Lluitem per que entenem que només hi ha un camí:

DIGNITAT I LLUITA.

www.cgtcatalunya.cat




Manifestació per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista a Barcelona

Dijous 1 de Maig, a les 17.30 h., a plaça Universitat, Barcelona

Hi haurà participació de la CGT i inclourà un bloc llibertari diferenciat.
En acabar, Festa a les Cotxeres de Sants per celebrar la lluita pels 2 dies als autobusos de TMB.

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1745

Secretaria Comunicació CGT Catalunya
------------------------------
---------------------------------------------------

MANIFEST PER UN 1er DE MAIG ALTERNATIU I ANTICAPITALISTA

CONSTRUIM LA SOLIDARITAT AMB ELS MOVIMENTS SOCIALS I LES LLUITES OBRERES

El 1r de Maig, els homes i dones que apostem per una transformació radical de la societat sortim al carrer per combatre les condicions laborals, socials i de vida que ens imposen el capitalisme i el patriarcat, per fer sentir la nostra solidaritat internacionalista amb el conjunt de lluites socials i resistències del món.

Es nostres governs estan compromesos amb el capitalisme. Així, la Generalitat ha presentat les bases d’una Llei d’Educació de Catalunya que obre la porta a la privatització de l’ensenyament; autoritzen acomiadaments massius com el que han patit els companys i companyes de Frape-Behr; s’abstenen de la seva responsabilitat més elemental com en el cas de la vaga de fam de SEAT; han negat un dret laboral tan bàsic com els 2 dies de descans a la setmana per als conductors de TMB; segueixen permetent que milers d’éssers humans visquin en condicions d’il·legalitat amb la seva Llei d’Estrangeria; elaboren un pacte nacional d’habitatge i uns xecs pel lloguer que només garanteixen els beneficis dels promotors i rendistes.

Mentrestant, bancs i multinacionals augmenten any rere any els seus beneficis, els salaris, les pensions i les prestacions continuen baixos i els serveis públics, amb greus dificultats per la manca d’inversió. I ara, el Govern central anuncia un nou pacte social entre la patronal i els dirigents dels sindicats institucionals, que, molt previsiblement, agreujarà la situació de precarietat, especialment entre la joventut.

Tristament, la Conselleria d’Interior d’un Govern anomenat d’esquerres esdevé la punta de llança de la repressió i la criminalització sistemàtiques de tots i totes els i les que lluiten: com els treballadors/es d’empreses en conflicte, immigrants que s’han arribat a qualificar de terroristes sense proves, els i les estudiants que es mobilitzen contra la privatització de la Universitat com el cas de la UAB i UB, sense oblidar els desallotjaments i la utilització de les “ordenances cíviques” per ofegar econòmicament les lluites.

Però o­n hi ha opressió hi ha resistència, i en els darrers mesos un bon grapat de lluites obreres i socials han tornat a demostrar que es pot resistir. I també que es pot guanyar, com s’ha demostrat en la lluita dels treballadors i treballadores de TMB pels dos dies de descans.

Per tot plegat reivindiquem i donem suport a:

- La lluita per les 35 hores setmanals de jornada laboral.

- Contra la Llei d’Educació de Catalunya: solidaritat amb els professors/es i el món educatiu en la seva lluita per defensar l’ensenyament públic.

- La lluita en defensa de la sanitat pública i contra la Llei del ICS, que està privatitzant el sector sanitari.

- Pel reingrés dels i les acomiadats/des de SEAT, com s’ha acordat després de la vaga de fam, i contra l’actitud còmplice del Govern tripartit en l’acomiadament de 92 treballadors de Frape-Behr.

- Contra la mercantilització de la universitat pública: estenem la solidaritat amb els i les estudiants i el conjunt de treballadors i treballadores de la universitat en el seu combat contra l’aplicació del Pla Bolonya.

- Per un parc públic de lloguer social, expropiació de pisos buits! Congelació de les hipoteques ara.

- Per la plena regularització dels treballadors/es immigrats/des, aturem els abusos policials.

- Per la creació d’ocupació per cobrir les necessitats socials, no permetem la destrucció de llocs de treball com s’està produint a la construcció.

En solidaritat amb totes les lluites, sindicats, seccions sindicals, moviments socials, organitzacions polítiques anticapitalistes, organitzacions de l’esquerra independentista, col·lectius i persones solidàries amb els pobles que lluiten contra l’imperialisme, convoquem una manifestació el dia 1 de maig amb les següents reivindicacions:

- Per un treball digne i estable: No als acomiadaments, tancaments d’empreses i deslocalitzacions. Ni precarietat laboral ni atur. Prou repressió sindical.

- Per un salari mínim de 1.200 euros: per garantir les condicions de vida i l’autonomia de les persones.

- Per la defensa dels serveis públics: els drets socials no són mercaderies: aturem les privatitzacions.

- Per la llibertat i la igualtat de les persones: contra el patriarcat i les discriminacions de gènere, pels drets d’opció sexual i reproductius. Pel dret a l’avortament lliure i gratuït.

- Per la igualtat de drets, pels “papers” per a tots i totes les immigrants: contra l’explotació laboral i la discriminació per origen.

- Pel dret a l’habitatge digne.

- En defensa del medi ambient i contra l’especulació: per una Catalunya lliure de transgènics i de nuclears, per una nova cultura de l’aigua, ni Quart Cinturó ni MAT, no al traçat de l’AVE.

- Contra l’opressió nacional: Pel dret a l’autodeterminació de tots els pobles.

- Contra la guerra, les ocupacions i els plans imperialistes: a l’Iraq, a Palestina, a l’Afganistan, al Sàhara, etc… Aturem l’escalada armamentística, no a l’OTAN. Solidaritat amb els pobles que lluiten contra la guerra, per la llibertat i la justícia.

VISCA EL 1er DE MAIG

UN ALTRE MON ES POSSIBLE SENSE CAPITALISME

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ: 17:30 h. A PLAÇA UNIVERSITAT

CONVOQUEN:

ACTUB, Assemblea acomiadats SEAT, Assemblea Bolivariana, Assemblea contra la precarietat UAB, Assemblea de Moviments Socials del FSCat, Associació d’amistat amb el poble de Guatemala, Assemblea pel dret a l’habitatge, Assemblea per un habitatge digne de Sant Vicenç dels Horts, Associació papers i drets per a tothom, Associació Socialisme XXI, Candidatures Autònomes del Vallés (ACR, AEB, COP, CUPs Sant Cugat i Terrassa, EAB, ES, PAS), CASAL, COBAS, Col·lectiu de solidaritat amb la Revolució Zapatista, Comité de descansos de TMB, Cornellà sense fronteres, Corrent Roig, COS, CTA Banesto, CUSC, En Construcció, Endavant, En Lluita, FARGA, FEMEC-CGT, FL Sabadell CGT, FI Garraf CGT, FC Maresme CGT, IAC (CATAC, CAU, CATAC-CTS, FSEF, FTC, USTEC-STEs), I-CSC (Espai Jove), Joves Activistes, Lluita Internacionalista, Marxa Mundial de Dones, Maulets, OTZA, Partit Humanista, PCPC, PRT, PSUC Viu, Raices Universales, Revolta Global, SF-Intersindical, SU Catalunya, Xarxa de solidaritat contra els tancaments i la precarietat

-----------------------------------------------------------------------

I en acabar la manifestació
del 1r de Maig alternatiu i anticapitalista, es realitzarà una Festa a les Cotxeras de Sants per celebrar la lluita pels dos dies i l’acord acceptat per la majoria de conductors/es d'Autobusos de TMB en Assemblea

De 19h a 21h: Passada de documentals i videos realitzats per gent solidària sobre tot el conflicte

De 21h a 23h: Concert de Vapor Nou Jazz Orquestra de Rubí

Hi haurà exposició sobre tot el material publicat durant aquests mesos i, per descomptat, una bona barra on prendre uns merescuts glops.

http://www.cgtcataunya.cat/spip.php?article1737

Benvolguda companya / benvolgut company,
et fem arribar les convocatòries que per al 1r de Maig d'aquest any estem organitzant des de la COS, o hi participarem de forma unitària, tot al llarg dels Països Catalans. Aprofitem també per adjuntar-te el nostre manifest nacional per la Diada Internacional de la Classe Treballadora, així com el darrer número que acabem de publicar de la nostra publicació periòdica d'informació "Solidaritat".

Per altra banda, et fem una crida a participar, juntament amb la resta de les treballadores i dels treballadors conscients del nostre país en els actes convocats arreu del País Valencià per a aquesta *Diada del 25 d'abril* que s'acosta.
Durant tota aquesta setmana, actes i accions organitzats pel SEPC a la Universitat de València, cloent dijous amb una cercavila a les 12h.
Igualment, durant tota la setmana, l'Ateneu Popular la Canterella (Godella - l'Horta Nord), organitza una setmana cultural, amb un sopar popular el mateix divendres 25 a la nit.
Divendres 25 d'Abril, 20h, Torres de Quart de València, manifestació convocada per la Campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència.
Dissabte 26 d'abril, Sueca (la Ribera Baixa), 12h, manifestació convocada per la CAJEI, i posterior dinar popular.
Dissabte 26 d'abril, Alacant, 18h a l'IES Jorge Juan, manifestació convocada per ACPV, i on les diferents organitzacions de l'EI tindran blocs propis.

*
1r de Maig de 2008 (manifestacions i concentracions arreu dels Països Catalans)*

*Girona (Gironès):* Concentració unitària COS-CGT-IAC-SEPC, amb el suport de la CUP i la resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista (Alerta Solidària, Assemblees de Joves, Casals, Endavant-OSAN, JAG, Maulets, MDT i PSAN). 11h30 Rambla de la Llibertat (després, manifestació pels carrers de la ciutat)

*Barcelona (Barcelonès):* Manifestació unitària amb la Xarxa contra els tancaments, la Coordinadora Unitària Sindical de Catalunya (IAC, FTC, COS, OTZA, SU, CoBas, CTA, ACTUB, SF i CESA), la CGT, l'Esquerra Independentista del Barcelonès, i altres col·lectius i organitzacions sindicals, polítics, socials, de treballadores i treballadors nouvinguts, etc. A les 17h30 a la Plaça Universitat, Barcelona. Abans hi haurà un dinar popular unitari.

*Tona (Osona):* Concentració, parlaments i dinar popular, amb el suport i la participació de la Unió de Pagesos d'Osona, i de les organitzacions de l'Esquerra Independentista de la comarca (Ara Independència, CUP, Endavant-OSAN, Maulets i SEPC). 12h, Parc Roqueta.

*Sitges (el Garraf):* concentració unitària convocada per la COS, CUP - Sitges, Endavant-OSAN, CAJEI, Ateneu Popular de Sitges, etc. (aquesta setmana et passarem l'hora i lloc exacte de la concrentració)

*Vinaròs (Sénia): *Concentració unitària (COS, CAJEI, Assemblea de Veïns i Veïnes Migjorn, Assemblea de l'Aplec del Sénia, Casal Popular del Sénia, CGT, etc.), 12h. Plaça del 1r de Maig. En acabant, parlaments i dinar popular.

*Castelló de la Plana (la Plana):* Manifestació unitària del Bloc anticapitalista de la Plana (COS, CAJEI, Endavant-OSAN, Maulets, SEPC, CGT i PCPE), 11h. Plaça de la Independència (coneguda com la Plaça de la Farola). En acabant parlaments i homenatge als sindicalistes repressaliats pel franquisme. Aquest homenatge que en un primer moment havia estat convocat conjuntament amb el Fòrum per la Memòria de la Plana, finalment ha estat rebutjat pel sindicat i la resta d'organitzacions de l'EI pel fet que el Fòrum ha invitat al sots-delegat del govern espanyol a aquest homenatge (quan aquest personatge es nega a reconéixer les agressions que estan patint companys nostres en les darrers mesos a les comarques de la Plana)

*València (l'Horta):* Manifestació amb bloc de la COS, amb el suport de totes les organitzacions de l'EI de l'Horta i altres col·lestius (Ara Independència, CAJEI, Endavant-OSAN, Maulets, MDT, PSAN, SEPC, Ateneu Popular la Canterella de Godella, Assemblea de Valencians i Velancianes de Montcada de l'Horta, etc.), 11h30. Plaça Sant Agustí. En acabant, dinar popular a l'Ateneu Popular, i després participació a la festa pels drets dels i de les treballadores nouvingudes i sense papers.

*Elx (Baix Vinalopó):* Manifestació unitària (COS-STEPV-Fòrum Social d'Elx), amb el suport de les organitzacions de l'Esquerra Independentista de les Comarques del Sud (CUP-Elx, Endavant-OSAN, Maulets i SEPC), 10h. Plaça de Barcelona. En acabant, parlaments i homenatge als sindicalistes assassinats pel franquisme al cementiri municipal d'Elx.


Al mateix temps, s'hi participarà i/o convocaran altres actes, accions, xerrades, etc., a:
*Cardedeu (Vallès Oriental):* xerrada organitzada per Endavant-OSAN i CAJEI, en la qual participaran uns companys de la COS i representants del Comitè de Descansos de TMB (en uns dies et confirmem adreça i hora)

*Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat):* paradetes i punts d'informació durant tot el matí arreu de la Vila, juntament amb Endavant-OSAN (s'informarà el més aviat possible dels punts concrets).

*Sitges (el Garraf):* el 30 d'abril a l'Ateneu Popular de Sitges (Plaça dels Castellers, 3), xerrada sobre la precarietat laboral i alternatives per plantar-li cara, amb companys de la COS, una representant del Comitè de Suport Internacional de Barcelona de la CTA (Central de los Trabajadores Argentinos), i un passi de vídeo (et confirmem l'hora aquesta setmana)

*La Coma (Paterna - L'Horta Nord):* actes i accions conjuntes organitzades per la COS, l'Associació d'Immigrants de la Coma, i altres col·lectius de la comarca (et confirmem les dades d'hora i lloc de la convocatòria el més aviat possible)

*Cullera (La Ribera Baixa):* xerrada - jornada de formació sobre la situació del jovent treballador i la precarietat laboral, organitzada per l'Assemblea de Joves de la Ribera Baixa i la COS (et confirmem la data, lloc i hora el més aviat possible)


Esperem trobar-nos amb tu i la teva gent als carrers d'arreu de les viles i ciutats dels Països Catalans, d'aquest proper 1r de Maig.



** L’EURO = ESPECULACIÓ = PRECARIETAT = ATUR = EMPOBRIMENT = MISÈRIA*

* *

*VOLEM VIURE I TREBALLAR A LA NOSTRA TERRA*

*DEFENSEM EL QUE ÉS NOSTRE! TREBALL, TERRA I LLIBERTAT!*

* *

*Manifest nacional de la COS pel 1r de Maig de 2008.*



Fa no gaire temps, se celebrà la “festa de la democràcia” al nord i al sud del nostre país, amb el resultat que moltes i molts de nosaltres ens hi esperàvem. Al sud de l’Albera, victòria del PsoE, augment del Pp, avenç rotund del bipartidisme espanyol, i ridícul de les “alternatives” “nacionals” i/o d’esquerres. Al nord de l’Albera, tal i com s’esperava, augment de “l’esquerra”, i millora dels resultats de les formacions polítiques catalanes... però mantenint-se el poder de la família Alduy a Perpinyà, fins i tot amb el recurs a la tupinada electoral més barroera.



Però en definitiva, amb què ens trobem els i les treballadores dels Països Catalans? Amb més precarietat, més misèria i més atur. I per molt que vulguin amagar-ho, ara ja no hi ha volta enrere... la crisi econòmica (i la social i política) ja és un fet tangible, no un seguit de paraules apocalíptiques en boca de quatre il·luminats. I cada vegada són més i més els i les treballadores del nostre país les que patim l’increment de l’atur, l’augment descontrolat dels preus, el manteniment a preus inabastables de l’habitatge, etc.



En aquests moments i durant els mesos i anys vinents, l’atur torna a ser el principal problema que patim i patirem els i les treballadores d’arreu dels Països Catalans. Però no només l’atur, doncs malgrat totes les famoses reformes, privatitzacions, etc., que havien de ser tan “positives” per al conjunt de la ciutadania (concepte usat, el de ciutadans, per fer-nos creure als i a les treballadores que tots i totes som iguals, que tenim els mateixos drets i deures, etc.), la situació no fa més que empitjorar en termes reals.

Els preus no deixen d’augmentar, amb un procès inflacionari que feia molts anys que no es veia... I mentrestant als Països Catalans, els i les treballadores hem vist com hem perdut més d’un 25% absolut de poder adquisitiu.

Malgrat l’enorme baixó patit al sector de la construcció, i dels milers i milers de treballadors que han quedat, i quedaran al carrer, l’especulació continua sent la reina de la nostra economia, i els i les treballadores continuem veient com un somni pràcticament inasumible el poder tenir una llar (tant se val si de lloguer o en propietat, doncs en moltes de les nostres comarques continua sent més barat comprar i pagar una hipoteca que no llogar)

Els índex absoluts de pobresa a les nostres comarques no fan més que augmentar en els darrers 15 anys (i això, segons les fonts de /Càrites Diocesana/, organització amb una trajectòria dubtosament vinculable als posicionaments radicals i/o revoluconaris)

Aquesta misèria creixent (tan econòmica com social), que entre d’altres coses està provocant un augment esgarrifòs dels índex de violència masclista.



I a tot això cal sumar-li un degoteig constant i creixent de tancaments d’empreses, d’expedients de regulació d’ocupació, etc., i una pujada de tò en les polítiques i en les formes neoliberals i feixistitzants de governs de “dreta” o “esquerra”, “espanyola” o “catalana”... només s’ha de veure la prepotència dels ajuntaments de Barcelona o València davant les més que dignes i senzilles demandes dels treballadors dels autobusos públics (públics de moment), els ERO en empreses com FRAPE, etc.



Aquesta situació la podem veure al llarg i ample del país, en major o menor mesura, tant a la Catalunya Nord, com a les comarques centrals valencianes, les Illes Pitïuses, les terres de ponent o les àrees metropolitanes de València, Barcelona o Alacant.



Així, i malauradament per a totes i tots els treballadors d’aquest país, amb independència de la llengua, de la ideologia i fins i tot de la vinculació “nacional”, la nostra posició a l’Espanya i l’Europa “civilitzada i democràtica”, fa molt temps que ja ha estat marcada. Un espai únicament reservat a oferir “esbarjo” barat als “ciutadans” més o menys benestants (sempre més que nosaltres, és clar), d’aquest nou “imperi” que ens volen fer empassar, Europa, i la seva moneda, l’Euro.



Ens cal un MARC SOCIAL, ECONÒMIC I LABORAL PROPI, de tots els Països Catalans, des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Marc que ens garanteixi la gestió de la nostra capacitat productiva, de la nostra redistribució de la riquesa i del treball, d’un major control de la capacitat tècnico-científica, d’una política de reequilibri econòmic i territorial, d’una política de reindustrialització de les comarques que més ho necessitin, per la defensa clara i sense embusos dels nostres interessos.



I tot això, mitjançant un sindicalisme solidari i feminista, veritablement de classe i d’àmbit nacional sencer. Feminista perque les treballadores seran les primeres en patir, i amb les conseqüències més greus aquesta crisi. De classe, perquè el conjunt de la nostra classe som les principals víctimes d’aquesta situació i els únics que podrem fer quelcom per solucionar-la, i de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, perquè patim la mateixa realitat econòmica, i perquè o ens unim o ens espera un futur molt magre.



/Lluitem, doncs, per l’alliberament de gènere, de classe i nacional!!!!/

/Uniu-vos a la Coordinadora Obrera Sindical!!!/

/Avancem cap a la Unitat Obrera i Popular dels Països Catalans!!!!/


1r de Maig de 2008, Països Catalans

*Coordinadora Obrera Sindical - COS*