11 de desembre 2007

(Maragall dimissió) Un web oficial que recull totes les ofertes d’ADSL


Foto: pashazade a Flickr

S´informa a web Quins preus, que les valoracions oposades que mantenen Brussel.les i l’estat espanyol sobre el preu que paguen els usuaris d’ADSL, apart de generar desconfiança entre els consumidors, també provoca la necessitat d’investigar particularment qui té la raó. Ara el Ministeri d’Indústria ha llançat un web, usuariosteleco, que pretén donar informació, actualitzada quinzenalment, de les tarifes que ofereixen totes les operadores estatals. La feina de comparar amb d’altres ofertes europees per arribar a conclusions, ja dependrà de cadascú.

Recordem que la comissària de Competència, Neelie Kroes i, amb ella, l’executiu comunitari, mantenen que els usuaris espanyols han de pagar un 20% més del que paga la mitjana europea per accedir a la banda ampla. Per la seva banda, Francisco Ros, secretari d’Estat de Telecomunicacions, insisteix en què aquesta diferència no existeix.

Entre les ofertes d’ADSL que apareixen al web, les més econòmiques són les de Jazztel i Ya.com que ofereixen un mega de connexió per 19,95 euros al mes, sense Iva. Telefónica ofereix la mateixa velocitat per 21,9 euros, però amb horari limitat.