12 de desembre 2007

(Maragall dimissió) Joan Ferran és un democrata?

Si el que pretén el diputat i blocaire del PSC-PSOE Joan Ferran, en un moment on els mitjans públics s´acostin a una no ingerència de cap formació política, seguint un model més proper a la BBC, o és una provocació lo de la crosta nacionalista, o un intent de manual de menystenir la democràcia. Primer: de quin nacionalisme parla: l´espanyolista? diria que no, ja l encarna ell dins el PSC-PSOE. Si la deriva de control clarament constatada en els serveis informatius en relació de temes politics cada cop és més evident, en un moment de substitució del seu home al davant de la Corporació ctalana, per un relleu més professional i independent,, la sensació és de pressionar més els professionals, quelcom que trencaria el codi deontològic, si és que el coneixen. Si les pressions no són suficients, un altra el diputat i blocaire Manuel Mas, de Mataró, proposa la privatització de l´unic ens públic que normalitza en català, vist que la burgesia catalana, a fet ben poc per uns mitjans privats en català, salvades excepcions com Rac1 que obté uns bons resultats d´audiència EGM, vora els 313.000 oients.
Caldrà construir eines noves, no ensorrar un dels pocs elements de normalització nacional del català amb un model, encara ara, autocentrat per sort i professionalitat d´alguns professionals, per molt que la graella del telenotícies copii en molts aspectes esquemes estatals, subordinant-nos a realitat massa sovint aliena, quan exemples de la manifestació del passat 1 de desembre, que ni tan sols fou seguida pe 3/24 hauria de provocar dimissions en el sentit contrari.
El sectarisme de la crosta espanyolista dins càrrecs mitjans i la direcció del PSC-PSOE, ratlla el sectarisme, veient que estant perdent suport social dia rere dia. La democràcia i la seva pluralitat hauria d ésser un deure i no una excepció. Mas i Ferran no ho han entès, ells que diuen defensar la sacrosanta constitució espanyola, els recomano que es llegeixin l´apartat Segon, en especial article 16, que si existeix llista negre de professionals( i jo en conec me´s d´un repressaliat dins la corporació), algú encara hi veuria algun presumpte indici de delicte , de drets i llibertats, potser se´ls caurà la cara de vergonya, ara tranquils que el Garzón no els cridarà a la Audiencia "Nacional", ja que són dels "seus". Joan Ferran, amb termes que a el li semblaran més pròxims, constitucionalment parlant, no és un demòcrata, ja que la lliberat ideològica, i més de professionals d´ un servei públic, ratlla el feixisme,.La societt és plural, i això alguns els costa entendre. Cadascú pot exposar els seus arguments, però no inciar una suposada "casa de bruixes" i quedar-se tan ample.
Per cert, hi ha una campanya per la independència dels mitjans que defugi pressions polítiques, com les denunciades, a internet, que rep adhesions individuals, clicant aquí.