17 de desembre 2007

(Maragall dimissió) Campanya 'CAGUM EL PARE NOEL'


La campanya ‘Cagum el Pare Noel’ va néixer per reivindicar, recuperar i potenciar la figura del Tió de Nadal, com a Tradició i senyal d’identitat Nacional.
La campanya va venir causada per un augment de la presència del Pare Noel com a personatge referent a les festes de Nadal (publicitat, mitjans de comunicació, comerços,...) traient protagonisme a una festa tan nostrada com la “Cagada del TIÓ”. Cal entendre, doncs, aquesta campanya com a foment de les tradicions pròpies de la nostra cultura.
Amb aquest objectiu i a iniciativa de l’entitat La Desperta de Torelló, fa cinc anys que es va crear aquesta campanya als municipis de la vall del Ges (Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló), com també a altres municipis d’Osona, Ripollès i Lluçanès.
Entitats com La Desperta de Torelló a la Vall del Ges, Òmnium Cultural (delegació d’Osona), La Fundació Humanitària Dr. Trueta i Vilaweb Vic, a Vic, Solc. Música i tradició, al Lluçanès, l’Associació de Joves de Santa Eulàlia de Riuprimer, el Casal Independentista de Sant Joan de les Abadesses i el Casal Boira Baixa de Manlleu han realitzat els tallers de tions al seu municipi, sota la mateixa campanya, i amb un resultat igualment exitós.
Per aquest motiu, aquest any es pretén fer un salt qualitatiu i quantitatiu de la campanya i coordinar les activitats amb tots aquells municipis que vulguin adherir-se a la campanya.
La campanya reuneix un seguit d’activitats que cada comissió organitza de manera autònoma al seu municipi, tot i que algunes com el taller de fer tions per als nens, és repeteixen a tots els municipis adherits a la campanya. També és comú tot el material d’imatge visual que s’utilitza a nivell publicitari i de difusió de la campanya (cartells, web, xapes commemoratives, logo...)