18 de desembre 2007

(Maragall dimissió) Austràlia, Canadà i EUA, entre els deu països que més violen els drets indígenes


Survival nomena en un informe els “deu terribles”, els principals països que no van respectar els drets dels indígenes en el 2007. Expropiació, abusos sexuals, assassinats, persecució i tortures són algunes d'aquestes violacions.


Survival, una entitat que lluita per la defensa dels drets indígenes, ha nomenat els “Deu terribles: els principals violadors de drets indígenes al 2007’. Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, celebrat el 10 de desembre, aquesta entitat ha aprofitat per denunciar actuacions violentes que realitzen alguns països contra els indígenes per explotar les seves terres.

Indonèsia, Austràlia, Canadà, EUA, Nova Zelanda, Botsuana, Brasil, Perú, Paraguai i Malàsia són els principals països violadors dels drets indígenes. La tala d'arbres, el petroli i el cultiu són les causes de violacions i expropiacions de les seves terres.

Survival destaca que Austràlia, Canadà, Nova Zelanda i EUA, “malgrat la seva suposada condició de democràcies liberals”, són els únics països que van votar en contra de la Declaració dels Drets dels Pobles Indígenes de l'ONU.

Els ayoreo-totobiegosode de Paraguai són els últims indígenes no contactats al sud de la conca de l'Amazones. Al Perú habiten 15 dels últims pobles indígenes aïllats. Els Papúa Occidental a Indonèsia, els indígenes guaraní a Brasil, els pobles de Sarawak a Malàsia. Aquestes comunitats estan sofrint assassinats, atacs per part de l'exèrcit, expulsions i tala de boscos, explica Survival.

Un dels casos més denunciats és el dels bosquimans de Botswana, que tot i guanyar el judici el 2006 per les expulsions il·legals, segueixen sense poder tornar als seus territoris.

Què PuC FeR Jo?


Actua a Survival

Més informació:
Survival
Consulta altres notícies sobre indígenes publicades a Canal Solidari

Canal Solidari-OneWorld 2007