18 de desembre 2008

(Maragall dimissió) Acte independentista per a independentistes. Xerrada de sanitat de Joan Carretero , presentat per Lluís Ballús

Des de la Federació comarcal d´Esquerra Republicana al Berguedà, hem activat cicle de xerrades amb el títol "Independència! Xerrada d´independentistes per a Independentistes", que ha portat a Berga a Víctor Alexandre, Elisenda Paluzie ,i ben aviat comptarà amb Josep Pinyol, Carles Castellanos i Joel Joan. El passat divendres va venir a l´hotel Berga Park(que tanca portes) en Joan Carretero amb l´encertada presentació per part d´un cirugià , militant històric de l´independentisme a la comarca, el doctor Lluís Ballús, al metge de Puigcerdà, parlant de política i la seva especialitat professional,com a metge, amb exemples de la realitat sanitària del territori i la pressió social per la manca de professionals i pressupostos. Aquí teniu 4 primers vídeos, la presentació i part de la xerrada:







2 comentaris:

Dr. Josep M Sans ha dit...

Amb dades recollides predominantment de la Enquesta de Salut de Catalunya 2006 es demostra que els immigrans proporcionalment fan un ús del sistema sanitari per sota de la població autòctona. Les inexactitus del Dr. Carretero en aquest tema indueixen a plantejaments xenofòbics allunyats del sentiment històric d'acullida dels catalans. Pensem que aquest colectiu també cotitza a la Seg. Social, aporta nens que els catalans no fem i ens pagarà la jubilació els que hi arribin. El dèficit econòmic que tenim ve donat per la injusa i insuficient aportació que fa Madrid, pel transvassament de gestió dels hospitals i atenció primaria al model privat, a les externalitzacions de serveis, a la torpesa del Departament de Salut incapaç de controlar el sistema i a la corrupció moltes vegades portada per organitzacions i entitats catalanes. Crec que mantenir penjades aquestes imatges no ajuda a veure la realitat sanitaria. T'adjunto document amb dades objectives. T'asseguro que no tinc cap tipus d'animadverssió cap el Dr. Carretero i el seu equip en el qual hi tinc bons amics, però el que diu no és veritat.

Salut, i felicitacions pel treball que estas fent i que segueixo amb entussiasme.

Josep M Sans

Moisès Rial Medina ha dit...

Vaig rebre el teu correu on amablement amb donaves dades oficials que desmenteixen dicotomia de major d´us immigració de serveis sanitaris, si tinguesis l enllaç el podries posara aquí per desmitificar afirmacions gratuïtes que puguin comportar xenofòbia. Jo el que detecto que als CAP hi ha una minoria que hi són usuaris habituals, i pel que em diu algun professional, més per recurs psicològic, que per necessitat vital. Merci per valorar la tasca, Josep, cadascú hi aporta el seu granet, com és el teu cas, com jo modestament.