17 de desembre 2008

(Maragall dimissió) Tots junts contra la crisi. 6 persones expulsades de la UAB, continuen les ocupacions

Temes:  Cap persona és il·legal. Tots junts contra la crisi; 6 persones expulsades de la UAB, continuen les ocupacions; Festival Desviat 19 i 29D, Art, Autonomia i Decreixement; Boicot als productes transgènics a la Fira del Gall, Cap de setmana de fires i mercats d'intercanvi, Tornen a mobilitzar-se els buseros de TMB, Suport a en Karim condemnat per manifestar-se contra la crisi, marxa de torxes 08. llibertat presos i preses polítiques catalanes, notícies breus.

Ubicacions:  Barcelona, València, UAB, UB, Girona, Lleida, Castelló, Palma de Mallorca, Camallera, Celrà, Vilafranca del Penedés, Alzira, Gràcia, Vilanova i la Geltrú,  
Cardedeu,  Cornellà, Girona, Igualada, La Garriga,  Manresa, Ribes, Sabadell, Tarragona, Terrassa,  Sants, Bescanó.


[1. Cap persona és il·legal. Tot@s junt@s contra la crisi]
Amb motiu del 18 de Desembre – Dia Internacional de les Persones Migrants. La Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants - REDI ha convocat entre el 10 i el 21 de desembre 10 dies d’actes i mobilitzacions pels drets dels immigrants, per a exigir una regularització, el tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers, la retirada de la Directiva Europea de la Vergonya i denunciar la situació d’exclusió i precarietat dels treballadors immigrants davant la crisi econòmica. No hi ha integració sense drets. 
Les properes activitats a Bcn, organitzades per Redi-cat seran el dijous 18-D a les 19h, amb una  Cassolada i cercavila informatiu per la Rambla del Raval i el dissabte 20 de desembre, 17 h. amb Concentració a la Plaça Sant Jaume de Bcn.
A València el 18-D a les 19h. Plaça Sant agustí Manifestació contra la directiva de retorn dels immigrants. 
I el dissabte 20-D Festa Reivindicativa 16:30-21:00 a la Plaça Manuel Granero - Ruzafa. I a les 17.00h Marxa des de la Plaça al Cie de Zapadores.
Més inforedi.org.es

[2. 6 persones expulsades de la UAB, continuen les ocupacions]
Aquest dilluns a la UAB, els estudiants van desocupar la majoria de  les aules per fer un marxa multitudinària cap al rectorat que va ser ocupat.
Dos dies després, avui 17 de desembre, el Rectorat ha fet pública la ressolució dels estudiants expedientats: 22 persones han rebut una sanció pública, 
4 han estat expulsats per 1 any, 1 per 2 anys i 1 per 3 anys. Això era el dia després, de les eleccions al rectorat de la UAB, on ha destacat la baixa participació i que el vot nul o en blanc ha estat l'opció més escollida pels estudiants. Avui mateix el Comité contra Bolonya de la UAB que havia estat negociant amb el Rectorat, ha emés un comunicatque explica l'estat de la qüestió. L'ocupació del rectorat continua. Ahir també es va decidir continuar l'ocupació amb aturada de classes a la facultat de lletres. També continuen les ocupacions a la UB, a GironaLleidaCastellóValènciaPalma de Mallorca i arreu de l'estat espanyol
Més infoespecialbolonya tancadaalacentral ocupemlesaulesuab barcelona.indymedia.org kaosenlared.net
[3. Festival Desviat 4.0  19 i 20D. Art, autonomia, decreixement]
La quarta edició del festival Desviat, tindrà lloc a Camallera i a Celrà els propers 19 i 20 de desembre. Vol ser un espai de trobada i un punt de partida per a reflexionar sobre les crisis múltiples actuals des d'una prespectiva propositiva i transformadora, que busca fer una crítica punyent, arribant a l'arrel dels problemes, cercant , nous critèris que ens ajudin a viure de manera més sostenible,  i feliç. A través de l'autonomia i l'empoderament col.lectiu, apropant-nos a l'art, la filosofia i el decreixement, des del festival desviat es vol apostar per un canvi alliberador de la vida i la societat en què ens trobem. El divendres a Camallera es presentarà el festival i la revista detourné, així com es projectaran assajos i documentals. El dissabte a la tarda a Celrà,  el festival, comptarà amb joguines reciclades de Guixot de 8, i intervencions sobre crisis energètica (Dani Gomez), decreixement (Jordi Pigem, Ruben Surinach, Joan Surroca), contrapoder (ivan Miró) i insubmissió bancària (Enric Duran des d'internet). Després sopar popular macrobiòtic i a continuació concert DesviaRT.
Més info:   nodo50.org/desviat
             
[4. Boicot als productes transgènics a la fira del gall]
Diumenge 2-D  11h pça de la vila de Vilafranca del Penedés, hi haurà una concentració amb el lema: Per una veritable Fira del Gall, boicot
als productes transgènics. La convocatòria s'origina davant de la hipocresia i la impunitat de l'Ajuntament: que 1 any després de declarar Vilafranca lliure de trangènics a través del plè municipal, ara posen a disposició pollastres atipats amb transgènics disfressats de raça autòctona i de denominació geogràfica protegida. Alhora  l'únic productor ecològic ha estat arraconat de l'associació del gall i la gallina. Després de molta concienciació i de recollir 5000 signatures al penedés des de Som lo que sembrem, és hora de passar a l'acció.
L'Assemblea pagesa del penedés convoca a la concentració de les 11h i després hi haurà un dinar popular al Casal Okupat el Taller (al costat de l'hipermercat esclat av/ Barcelona), amb mostra de fira artesana. Seguidament teatre infantil amb la "Transgènica història de les verdures".
Més infobarcelona.indymedia.org

[5. Cap de setmana de fires i mercats d'intercanvi]
En aquestes dates els mercats d'intercanvi tenen una especial transcendència. El Nadal és l'època consumista per excel·lència, on el diner és  el màxim protagonista. Per això té encara més sentit trobar-nos en un  espai on l'única norma és que no es poden utilitzar els diners. A més, que millor que una crisi per a posar en pràctica alternatives reals al capitalisme.  Aquest cap de setmana tenim:
20-D L'assemblea de joves d'Alzira, organitza la Fira Gratuïta del Llibre. Serà el dissabte dia 20 de Desembre des de les 11:00 fins les 22:00 hores en la Plaça de la Malva d'Alzira.
20-D a Palma de Mallorca, la Fira d'intercanvi de Santa Malgalida, a partir de les 10h.  Organitzada per l'Escola Viva de Santa Malgalida i la Xarxa d'intercanvi de Pobles. 
21-D  XXIII  Mercat d'intercanvi a la vila de gràcia. El proper diumenge dia 21 -D arriba l'edició d'hivern del Mercat d'intercanvi organitzat per la xarxa d'intercanvi de Gràcia (Xaingra). Serà com sempre a la plaça de la Virreina, d'11 a  17h.  Com ja és habitual, en aquesta edició tindrem algunes novetats. Des de la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements s'oferiran tallers de reciclatge (12h) i tallers de dansa (13h). El col·lectu l'Olla mòbil farà el dinar amb tot allò que  que tots i totes aportem per a l'olla comú. 
Més infobarcelona.indymedia.org

[6. Tornen a mobilitzar-se els buseros de TMB]
El dimarts 23-D no hi haurà autobusos d'11 a 16h a Bcn. 
 Aprofitant la parada els treballadors d'autobusos s'ajuntaran en assemblea a les 13h a Plaça Universitat. Els buseros tenen diversos motius per tornar-se a mobilitzar.  Rebutgen l'expedient sancionador que han rebut dos dels seus membres més actius, 1 d'ells el president del comité d'empresa, per presionar-los a l'hora de negociar el nou conveni col·lectiu. Alhora rebutgen que no es recolzi el transport públic i hi hagi retallades en els serveis d'autobus.La Direcció de TMB, a la vegada que llançava una campanya de promoció del transport públic, feia una retallada de un 7% del servei d’autobusos.
Més infoComite de conveni TMB

[7. Suport a en Karim, Condemnat per manifestar-se contra la crisi]
El Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona ha condemnat recentment (11-D) en Karim, el cpmpany detingut en la manifestació Que la crisi la paguin els Rics. El considera culpable de faltes de desordres públics i una falta de lesions a un Mosso d’Esquadra, pels quals el condemna a 100 dies de presó, eludibles pel pagament de 400€.  Ahir  al vespre (16 de desembre), va ser presentat al centre social okupat L’Estanquet, de Vilanova i la Geltrú, un manifest i també es donà tret de sortida a la campanya solidària. Per adhesions al manifest d'entitats: alertasolidaria (at)alertasolidaria.org
Des de la Coordinadora Antirepressiva de Garraf, es van donar a conéixer les primeres mobilitzacions de suport al Karim i en contra de la gestió de la crisi:  Divendres 26-D i Dissabte 10-G a les 19h concentracions a la Plaça de la Vila de Vilanova a les 19h. 
Més info: alertasolidaria.org

[8. Marxa de Torxes 08. Llibertat presos i preses polítiques catalanes]
Rescat (Col•lectiu de suport a preses i presos polítics), amb el suport de la resta de col•lectius de l'Esquerra Independentista, convoca pel proper dissabte 20-D una mobilització per exigir la llibertat de les preses i presos polítics catalans. Les Marxes de Torxes per l'Amnistia arreu dels Països Catalans estan organitzades sota el lema "Llibertat presos i preses polítiques catalanes! Per nadal els i les volem a casa!".
Hi ha convocatòries a més de 16 poblacions dels Països Catalans. Barcelona, Cardedeu, Castelló de la Plana, Cornellà, Girona, Igualada, La Gariga, Lleida, Manresa, Ribes, Sabadell, Tarragona, Terrassa, València, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca.
Més infobarcelona.indymedia.org

[9. Notícies breus]
-  Cada dijous, hi ha barra de col·lectius a Can Vies, Sants, Bcn. Aquest  18-D barra delcol·lectiu de Jóvens de l'Ebre. I això significa: Musiqueta ebrenca, jotes, picadetes del terreno. 
- Surt el nº 27 de la revista opcions. Aquest cop sobre les opcions de consum en relació a la son i els matalassos.
- El dissabte 20 hi haurà convocatòries a Bcn en suport a la revolta a Grècia. A les 18.00 a Portal de l'Angel . A les 20.00 a plaça universitat
- Diumenge 21-D a Bescanó a partir de les 10 del matí, Caminada en defensa del Territori: No a la Mat


[9. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.org,http://laplana.indymedia.orghttp://www.elsud.orghttp://www.suportponent.net,www.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cat,http://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,