11 de desembre 2008

(Maragall dimissió) Aturada la construcció de la torre 38 de la Mat / S'extenen les ocupacions pel territori

Temes:  Aturada la construcció de la torre 38 de la Mat, S'extenen les ocupacions pel territori, contra Bolonya, Suport a la revola grega, 12 i 13D
jornada pel dret i defensa dels serveis públics,  novetats de la Campanya Som lo que sembrem, Homenatge antifeixista, 15 anys sense Guillem Agulló, noticies breus.

Ubicacions:  Sant Martí de Centelles, Girona, Lleida, Castelló de la Plana, València, Alacant, Palma de Mallorca, Uab, Ub, Barcelona, Burjassot, Sant Andreu, Villena-Muro, Gurb, Barberà del Vallés.


[1. Aturada la construcció de la torre 38 de la MAT ]
El Col·lectiu Nova Energia que portava des del juliol impedint la construcció de la torre 38 de la MAT, prop de la masia Masblanc a Sant Martí de Centelles, es va haver d'absentar el dia 6 i 7 de desembre  i això va ser aprofitat pels treballadors de REE, per construir els primers 20 metres de la torre. Diumenge van arribar els Contemplactius i han impedit que s'acabi la  seva construcció que resta aturada fins al moment. Aquest col·lectiu ha anunciat que seguirà aturant la torre fins que  el Consell comarcal no faci un pla comarcal d'autoproducció d'energia renovable i fins que la Generalitat no expliqui en un debat obert per TV amb participació de col·lectius crítics, perquè és necessària la Mat. Nova Energia ha creat torns amb relleus per impedir que es pugui acabar de construir la torre.
Més infobarcelona.indymedia.org]

[2. S'extenen les ocupacions pel territori contra Bolonya ]
Ahir dimarts, a la facultat d'educació i psicologia de l'UDG a Girona es va ocupar ahir, al mateix temps que era ocupat el Rectorat de la Udl a Lleida.
Ahir també a  la facultat d'humanes de la  Uji de Castelló de la Plana hi van acampar.  A València diverses facultats permaneixen okupades i tb s'han sumat avui a Alacant. L'Assemblea contra bolonya de la UIB a Mallorca, també ha decidit tirar endavant una okupació; quan i on ho decidiran demà. 
D'altra banda aquesta darrera setmana s'han iniciat negociacions només a la UAB, entre el Rectorat i el Comité contra Bolonya, que ha emés un comunicat informant-ho i posant a debat la continuació de les ocupacions de la UAB. En els propers dies, en algunes de les facultats ocupades de la UAB es decidirà sobre la seva continuitat. També a la UAB s'ha fet públic un manifest signat per més de 200 professors/es, investigadors/es i PAS reclamant arxivar els expedients disciplinaris als 32 estudiants de la UAB i cridant al diàleg en relació a la universitat pública.
Les ocupacions a la UB segueixen fortes i el moviment contra bolonya segueix coordinat i unit tot i les mentides d'alguns mitjans de comunicació
Les ocupacions es comencen a extendre als instituts de secundària
Més infoespecialbolonya tancadaalacentral ocupemlesaulesuab barcelona.indymedia.org kaosenlared.net

[3. Suport a la revolta grega]
Després de la mort del jove de 16 anys Alexandros Grigoropolous a mans del tir mortal d'un policia, una revolta espontànea ha pres els carrers de moltes ciutats gregues. La solidaritat des d'aquí no s'ha fet esperar. Ahir dimarts va haver una concentració davant del consulat grec a Bcn.
Avui dimecres 10D a les 20.00 hi ha convocada una concentració a les 20.00 a la plaça universitat.
Avui també coincideix amb una vaga general que ja estava convocada en aquest país mediterrani, de manera que està havent novetats importants.
Més info:   Kaosenlared.net i nodo50.org

[4. 12 i 13D: Jornada pel dret i defensa dels serveis públics]
Les jornades es faran a la Casa del Mar, Barcelona i s'anomenaran "Serveis públics, guanys privats: Recuperem els serveis públics!". En elles debatirem qué entenem per servei públic, quins sectors de l'economia i els serveis deurien ser públics, com han de funcionar, la seva qualitat i financiació, el control dels ciutadans, etc..S'hi parlarà d'administració, sanitat, ensenyament, transports, telecomunicacions, mitjans de comunicació, pensions, i altres. Un bon nombre d'organitzacions són responsables d'aquestes jornades, que van partir d'un manifest comú. Els podeu contactar a l'adreça electrònica: dretserveis@gmail.com Aquí teniu el programa de les jornades i el manifest
Més infodretserveispublics    

[5. Novetats de la campanya Som lo que sembrem]
La plataforma Som lo que sembrem, informa de novetats de les campanyes arreu del territori. Una d'elles és l'ampliació dels espais susceptibles de la  declaració de zones lliures de transgènics : Fins ara s'han aconseguit més de mig centenars de municipis i  territoris com les Illes Balears, en podeu veure un mapa que es va actualitzant aquí. A més de municipis: establiments, explotacions agrícoles, altres institucions. Contacte Manolo: loadj@hotmail.com . L'altra campanya és la sembra de panís ecològic,  que ajudarà a evidenciar la contaminació que s'està produint. SLQS convoca a associacions, ciutadans i productors a col.laborar en aquestes dues campanyes.  Contacte:alexis.inglada@gmail.com 
Més info:  somloquesembrem.org 

[6.Homenatge antifeixista: 15 anys sense Guillem Agulló ]
El proper dimarts 16 de desembre a les 21h al Teatrea tivoli de Burjassot , hi haurà un acte de record i homenatge a Guillem Agulló i tots els represaliats pel feixisme. L'acte s'estructurarà en tres grans blocs: el primer, en homenatge als milers de combatents, represaliats i desapareguts forçats de la guerra civil; el segon, als afectats per la violència exercida per l'extrema dreta durant la 'transició' política i l'anomenada 'Batalla de València'; i el tercer, a les víctimes dels grups feixistes i neonazis que han actuat i continuen actuant amb total impunitat avui dia.
Més info:  homenatgeantifeixista.org

[7. Notícies breus]
- Dissabte 13 de desembre: Inauguració del Cso La Gordíssima a Sant Andreu.
- Es constitueix Salvem la Valleta, No a l'autovia Villena-Muro i crida a accions de suport
- Dissabte 13, a les 12h Acte reivindicatiu a l'ajuntament de Gurb, contra el projecte de polígon industrial. 
- Del 12 al 14 de desembre. V Jornades sobre consumisme i consum responsable"Cómprelo Ahora" a Barberà del Vallés.
- Dilluns 15 de desembre, concentració a pça universitat de Barcelona, 16 anys sense pedro, assassinat per un policia que va quedar absolt.
- Inscripcions obertes per a seminari amb Laura Gutman sobre criança: "del desamparo personal a la violencia colectiva"
- Es cerquen participants per un projecte de comunitat de pares i mares amb fills/es "per una vida diferent"

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.org,http://laplana.indymedia.orghttp://www.elsud.orghttp://www.suportponent.net,www.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cat,http://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,

3 comentaris:

Josep ha dit...

Seré breu, concís i esquemàtic:

1) La MAT no és el problema, el problema és que ens cal una nova visió, una nova cultura energètica. L'energia, com l'aigua, no és un element infinit i gratuït.

2) Als Països Catalans, la universitat pública té pocs diners i molts vividors. Passa ara i passava fa 30 anys. El Pla Bolonya té defectes, però és millor que el que hi ha ara. La majoria dels que protesten no saben contra que protesten.

3) Fa 180 anys que Grècia és independent i no han tingut una dècada tranquil·la. M'atreviria a dir que ni tan sols han viscut un lustre tranquil. Fatxes, corruptes, terroristes, colpistes, eslaus, turcs, musulmans... qualsevol cosa esdevé problemàtica a la Pàtria Helena!

4) És curiós que ho facin a la Casa del Mar, edifici infrautilitzat i ubicat en un lloc estratègic, propietat de la Diputació Provincial de Barcelona. Per cert, el sou del president de la Diputació és més alt que el del Zapatero...

5) En aquests 15 anys, ací als Països Catalans, el feixisme ha assassinat a més gent. Hem oblidat la Sònia, oi? És clar, la Sònia era transsexual i indigent. Només el CTC li fa un homenatge floral un cop l'any.
Per cert, la mataren a uns cent metres del Parlament.

Moisès Rial Medina ha dit...

Josep, comparteixo part dels arguments. Ara a Grècia hi ha un malestar social i un abandó dels joves amb sous gairebé com els d´aqui, tot arribarà.Per cert, desconeixia el fet de vora al Parlament, en saps quelcom més?

Josep ha dit...

Grècia és l'únic país de la Unió Europea on pots subornar un policia a la via pública. Experiència narrada per uns quants catalans que hi ha estat. Jo això només ho he viscut a Bali (Àsia).

Pel que fa la Sònia, i d'altres víctimes de la violència bone head de principis dels anys 90', sé que els autors materials ja han sortit de la presó. Només un hi ha tornat per un afer de drogues. La premsa ho segueix poc.
Clica ací, a vore que:
http://www.transsexualitat.org/