22 de desembre 2008

(Maragall dimissió)Cambres de Comerç demanen 3.800 milions d´euros, quan ja passem a 16.311 milions d´espoli fiscal del 2008.Regalem 12.511 milions?

A dia d´avui, segons dades d´una entitat no precisament esquerranosa,la Fundació Catalunya Oberta, que té un comptdor permanent de l´espoli fiscal català és de 16.311.522.253, 35 euros a hores d´ara el 2008. És important en us moments on s´està negociant a corre-cuita, o al menys en aparença, per intentar visibilitzar un acord previ d´avant mà per justificar-se mútuament PSOE i PSC, uns que no han cedit als Catalans , i altres que han presionat. El que compta és el resultat final, la xifra real efectiva, no promesa. 
I ha sortit les Cambres de Comerç que la seva aposta sigui no inferior a 3.800 milions d´euros, a més de presionar pels avals públics de l´ICO promesos per la liquiditat per les empreses. En quan el segon res a dir, però l´acceptació dels 3.800 milions d´euros de sostre mínim és acceptar ni més ni menys que es eternitzi l´espoli fiscal i regalem 12.511 a estat espanyol, com a mínim, ja que hi ha qui creu que estem pels volts de 19.000 milions d´euros, uns 52 milions d´euros diaris. Això equival a només recuperar un 24% de l´espoli, i això, coneixent els precedents, en els millors dels casos, ja que o no es consigna o no s´executa l´obra pública i la despesa social necesària (cas Llei de dependència) en els pressupostos Generals de l´Estat, amb el darrer gratis-total del PSC als seus companys del PSOE. I això ho diuen cambres de comerç en nom d´empresaris, qua no podem obviar que el 80% dels impostos, qui els paguem som la majoria social de treballadors/es a compte d´altri, que en el cas català som vora 3.500.000 cotitzants a la Seguretat social espanyola, i uns 402.800 aturats ja el novembre d´enguany. Els treballadors/es contribuïm a les arques públiques i serem qui amb retallades socials patirem més si es confirma el regal de nadal de 12.511 milions d´euros anual a Espanya, que pretenen les cambres de Comerç catalanes.
Perquè ens adonem de la dimensió de l´espoli, si l´acord ve del 2005, i és per a 7 anys, el 2012,  en 7 anys regalariem 87.577 milions d´euros, ni més ni menys que 14.571.586 milions de les antigues pessetes, 14,5 bilions de pessetes fins el 2012! I llavors s´acaben els fons estructurals europeus, i encara s´empitjoraria!
Sobren paraules, jo i molts d´altres no serem còmplices d´un drenatge fiscal a les classes populars d´aquest país, i em de començar a prendre posicions i plantar-nos, així com el conjunt de la societat, començant per les diferents forces sindicals, associatives, cíviques, culturals i polítiques, que també es posicionin, no acceptant rebaixes que perjudiquin el nostre benestar present i futur, , si no volem  ésser un cop més la majoria de catalans, cornuts, i un cop més, a pagar el beure.