19 de novembre 2008

(Maragall dimissió) Vagues i mobilitzacions a les universitats

Aquí teniu activitats dels moviments socials i ubicacions:


Temes
:  Vagues i ocupacions a les universitats, Manifestació, no a l'ocupació de l'Afganistan, 22N, crisi: noves convocatories i campanyes, actes dia internacional contra la violencia de genere, latele supera les amenaces de tancament, cap de setmana antinuclear a les terres de l'Ebre, Jornada sobre crisi alimentaria, noticies breus.


Ubicacions:   Raval, UAB, Barcelona, 
Girona, Lleida, Tarragona, Vic, València, Castelló, Alacant, Benissa, Manresa, Olot, Terrassa, Vilafranca del penedés, Ribes, Valldoreix, Badia del Vallés,  Reus, Mora la Nova, La Fatarella, Sant Just desvern, Granollers, Artés, Sant Celoni.

[1. Vagues i ocupacions a les universitats]
Dilluns al  matí va començar la setmana de lluita contra el pla Bolonia en les universitats de Barcelona. A la facultat de la UB-Raval s’ha convocat vaga total des de dilluns  fins el pròxim dijous. Ara mateix la facultat està completament parada i s'estan realitzant les activitats previstes a la universitat alternativa. La decisió de fer vaga total i parar totalment la facultat va ser presa la setmana passada en una assamblea en la que hi van participar més de 200 persones. El rectorat, davant la força de lxs estudintxs, ha hagut d’assumir la vaga total i ocupació de la universitat.  Per altra banda, a la UAB s’ha ocupat, en una acció organitzada per la CAF (Coordinadora de Assamblees de Facultat) i el SEPC ( Sindicat d`estudiants dels països catalans), la facultat de ciències polítiques. Dilluns al matí un grup d’estudiants que s’havien reunit prèviament a la plaça cívica, han entrat a la facultat amb la intenció d’ocupar-la i iniciar la vaga total. s’han organitzat debats a les classes sobre Bolonia. Ara mateix, la gran majoria de les classes es troben paralitzades i la facultat ocupada.
Es té previst finalitzar la jornada de lluita amb una manifestació el proper dijous 20 a les 12h, acompanyada d’una vaga a totes les universitats de Barcelona. Com vam comentar en el butlletí anterior també hi haura manifestacions a ciutats com Girona, Lleida, Tarragona, Vic, València, Castelló, Alacant, Benissa, Manresa i Olot
Més info:   Barcelona.indymedia.org  lahaine.org

[2. Manifestació, No a l'ocupacio de l'Afganistan, 22N]
Amb el lema. No a l’ocupació de l’Afganistan. i amb consignes com  OTAN no, tropes fora!  Solidaritat amb el poble afganès. Diners per a despeses socials, no per a la guerra. Dissabte 22 de novembre a les 17h a la Plaça Universitat.   Aquí podeu trobar el cartell i l'octaveta de difusió.  
La guerra i l’ocupació no han portat la democràcia ni els drets humans a l’Afganistan.Al llarg dels 7 anys de presència militar, ni s’ha reconstruït el país ni s’ha aconseguit “alliberar les dones” com pretenien fer-nos creure els ocupants. Cal mobilitzar-se per la retirada de les tropes d'Afganistan.
El dia 22, serà un dia que hi haurà més mobilitzacions en altres llocs més enllà del territori català
Més info: aturemlaguerra.org

[3. Crisi: noves convocatòries i campanyes]
El 15N ha estat la demostració de que el G20 no farà res per aturar la crisi ni molt menys per canviar el sistema (el segon ja ho sabíem) i d'altra banda ha estat la primera acció coordinada de moviments socials i moltes persones a títol individual per sortir al carrer contra aquest capitalisme i la seva crisi, per cridar “que la paguin ells, els rics” Aquí podeu trobar cróniques de les diverses manifestacions arreu 
Properes convocatòries de manifestacions ja estan sorgint com la del 22N a Terrassa i la del dia 29 de novembre a Barcelona,
Aquesta segona fruit de la campanya unitària "La crisi que la paguin els rics", creada a partir de la campanya contra les 65 hores.
La crisi serà llarga i la resposta social té temps d'anar-se organitzant. Així, també estan sorgint noves iniciatives a mig i llarg plaç com
la Campanya "per una transparencia responsables dels governs i dels bancs" i la campanya per una vaga unitaria d'usuaris i usuàries de bancs.
Més info: Kaosenlared.net 17-s.info barcelona.indymedia.org

[4. Actes dia internacional contra la violencia de genere]
La coordinadora antipatriarcal del penedes organitza una jornada contra la violència de generepel dissabte 22N.
La Plataforma Catalana de Suport a la Ruta Pacífica de las Mujeres de Colombia ens convida a l’acte Teixint Rutes a la ruta, de presentació del vídeo Un asunto de miedo y del llibre Las violencias contra las mujeres. Acte dins de les diferents propostes per commemorar el Dia Internacional de la no violència contra les dones (25 de novembre). 21 de novembre  19.00 al CCCB de Barcelona. Amb les intervencions de: Marina Gallego, representant de la Ruta Pacífica de las Mujeres (Colombia), Montse Cervera, integrant de l’associació Dones x Dones.  També hi haurà una xerrada a Ribes el dia 24N amb el títol "Mujeres Hacedoras de Paz" Con la participación de María Palomares, de Dones x Dones. Serà a les 19h (Biblioteca Manuel de Pedrolo). I un altre passe del documental a Valldoreix el dimecres 26 de novembre a les 20.00h (Nau de Cultura)
Més info:  Ruta pacífica de las mujeres
També duran aquesta setmana hi haurà també una ruta de xerrades de l'activista mexicana: Italia Mendez, expresa política pel cas Atenco que està denunciant la repressió política i tortura sexual contra les dones a Mèxic.
 Seran a Badia del Vallès (19N), Barcelona (20N), Terrassa (21N), Girona (22N), Lleida (24N) i Reus (25N), organitzades per la CGT de Catalunya i Dones Llibertàries, amb la col·laboració de diversos col·lectius i federacions locals de CGT.
Més info:  Cgtcatalunya.cat 


[5. La tele supera les amenaces de tancament]
Després de presentar al·legacions , sembla que finalment la sanció no s'executarà (gràcies al suport de tots!). Així que ara volen dedicar els seus esforços al rellançament del projecte de televisió dels moviments socials, per fer de LaTele una eina més potent i més útil. 
Això passa per rellançar l'Assemblea per la Comunicació Social, i per això avui dimecres a les 19h a l'infoespai han convocat una primera reunió amb persones i col·lectius que estiguin treballant en tasques audiovisuals. Entre els mesos de desembre i gener convocaran una altra reunió amb tots els col·lectius que estiguin interessats en participar o seguir participant de l'ACS. LaTele continua emetent perl canal 52 del UHF de Barcelona i de manera més recent també a través d'internet.
Més infookupemlesones.org

[6. Cap de setmana antinuclear a les Terres de l'Ebre]
Divendres 21 de novembre. Presentació del llibre El espejismo nuclear, amb les intervencions de l’autor, Marcel Coderch, i de Sergi Saladié. Hora: a les 8 del vespre  Lloc: Sala d’Actes de l’Ajuntament de Móra la Nova. Convoca Inmova. Dissabte 22 de novembre.  11.30h Aturem Ascó i Vandellòs no al cementiri nuclear.   Lloc: al Mas de la Coixa (Móra la Nova, vora la C-12) per anar a fer una acció antinuclear a les portes de les centrals nuclears d’Ascó. Convoca: Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC). 20.00h Presentació del llibre La primera dècada de lluita antinuclear a Catalunya (1970-1980), amb la intervenció del seu autor, Xavier Garcia, i presentació a càrrec d’Andreu Carranza.  Lloc: Casal de La Fatarella. Convoca: Fundació El Solà i el Centre d’Estudis de La Fatarella amb la col·laboració de l’Associació Lo Riu.
Més info: Coordinadora anticementiri nuclear


[7. Jornada sobre crisi alimentaria]
Serà el dissabte 29N al centre cívic sant agusti de Barcelona, organitzada per la Campanya "No et mengis el Món", EntrepoblesGRAIN.
Aprofitant la crisi alimentaria com a fil conductor, és possible analitzar i entendre més acuradament l´actual sistema agroalimentari i les seves repercussions. Al mateix temps, davant la situació actual de solapament de crisis (alimentaria, financera, ecològica o energètica) apareix amb més força i claredat el paradigma de la sobirania alimentaria com a resposta a l´entramat capitalista en el món rural i en l’àmbit alimentari. Aquesta jornada, a través de ponències, panels simultanis i tallers, pretén oferir els elements més destacables i novedosos d´aquests temes, per obtenir una visió més nítida del moment actual que ens serveixi, també, per encaminar millor les passes i accions futures.

Més infonoetmengiselmon.org 

[8. Notícies breus]
- Dijous 20N manifestació contra el feixisme a València
Dissabte 22N, manifestació en suport als jardiners de Sant Just Desvern
- Dissabte 22N Presentació del llibre Frontera Sur a Granollers, a l'Anònims.
- Dissabte 29 de Novembre, de 10 a 14h. es realitzarà un mercat d'intercanvi al Passeig Diagonal d'Artés.
- El proper 29 de novembre concert del 8è aniversari del Casal Quico  Sabaté!!! 21'30h_ al pavelló municipal de Sant Celoni. 
- L'agenda llatinoamericana presenta el llibre del 2009 amb el títol cap un nou socialisme, la utopia continua. 

[9. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.infohttp://www.laccent.cat,http://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.orghttp://laplana.indymedia.org,http://www.elsud.orghttp://www.suportponent.netwww.myspace.com/collectiualestrinxeres ,http://www.pobleviu.cathttp://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,

Enllaços a d'altres mitjans de comunicació  a Moviments.cat

1 comentari:

Josep ha dit...

veig que segueixes amb el mateix criteri