12 de novembre 2008

(Maragall dimissió) El 15 de novembre, tothom al carrer

Temes: 15-N: tothom al carrer, 13-N Vaga contra la LEC en defensa de l'ensenyament públic, Valls ha inaugurat el primer mercat agroecològic
mensual, s'endureixen les mobilitzacions contra el pla Bolonya, 1a Fira d'alimentació i salut, 15 i 16 de novembre, Campanya per tancar la central nuclear de Garoña, diverses activitats i mobilitzacions recorden a Carlos, noticies breus.

Ubicacions: Palma, Andorra, Barcelona, Figueres, Girona, Lleida, Manresa, Reus, Sabadell, Tarragona, Tortosa, Vilanova i la Geltrú, Alacant, Castelló, Elx, Gandia, Torrevieja, València, Vinarós, Valls, Vic, Balaguer, Gràcia, El prat de Llobregat, Bao, Sants, Poblenou.


[1. 15-N: tothom al carrer]
Després de l'inici dels correus per Internet fa tres setmanes en que es cridava a les mobilitzacions pel 15-N, en contra de la Cimera del G-20 i es recollien llocs de trobada de 49 poblacions, han anat sorgint més convocatòries fins arribar a unl llistat potser definitiu de convocatòries en 75 pobles i ciutats.Podeu trobar les convocatòries aquí per ordre alfabètic i aquí les podeu trobar organitzades per territoris.
Entre elles hi trobeu: Palma : Plaça d'Espanya. Andorra la vella, Davant del govern. Barcelona: Plaça Catalunya. Figueres : Plaça del Ajuntament. Girona: plaça del vi. Lleida: Plaça de la Paeria (També 19.30 davant de l'IEI, pça Catedral convocada per Assemblea popular anticrisi). Manresa: Plaça Joan Fuster (encara coneguda com Plaça Espanya). Reus: Plaça del Mercadal (els col·lectius locals convoquen a les 19.00). Sabadell: plaça de sant Roc. Tarragona: Rambla Nova, davant l'estàtua dels despullats (els col·lectius locals convoquen a les 17.30), Tortosa: Plaça de l'Àngel, Vilanova: Plaça de l'ajuntament. Alacant: Explanada de Espanya, davant la Rambla de Méndez Núñez. Castelló: Plaça de la Independència (coneguda com La Farola). Elx: Plaça Baix. Gandia: Plaça de l'ajuntament. Torrevieja: Plaza de la constitución davant l'Ajuntament. València: Plaça ajuntament. Vinaròs: Plaça de l'Ajuntament. En general les convocatòries són a les 17h.

Més info: 17-s.info

[2. 13-N: Vaga contra la LEC, en defensa de l'ensenyament públic ]
Cinc sindicats catalans d'ensenyament, Ustec·Stes, Cgt Ensenyament, Aspepc, Sepc i el Sindicat d'Estudiants convoquen a la jornada de vaga per demà dijous 13N als centres d'ensenyament de primaria i secundaria, per denunciar que el projecte de la llei d'educació de Catalunya (LEC), vol desmantelar l'educació pública mitjançant la privatització de les escoltes i una aposta per les concertades.
A Internet podeu trobar una pàgina web unitaria amb un manifest al qual t'hi pots adherir.
La vaga tindrà el seu epicentre en les manifestacions que es faran en diferents ciutats catalanes: Barcelona: 12 hores a la Plaça Universitat. Tarragona: 13 hores a la Plaça Imperial Tàrraco. Girona: 13 hores davant de Serveis Territorials. Lleida: 13 hores davant de Serveis Territorials (c/Pica d'Estats). Tortosa: 13 hores davant de Serveis Territorials (c/Providència).
A més el diumenge hi haurà una concentració convocada per les Ampas del Barcelonés: Concentració pl. Sant Jaume. 12h. Totes les Ampes de Centres Públics del Barcelonès, amb el lema: "Educar no és aparcar els nens a les escoles".
Més info: Kaosenlared.net

[3. Valls ha inaugurat el primer mercat agroecològic mensual]
El passat dissabte 8 de novembre una associació de pageses i pagesos locals, agrupats en l'ADV ecològica del Camp han començat a exposar llavors antigues i a vendre els seus aliments en un Mercat pioner de periodicitat mensual. La Plaça del Blat de Valls va acollir aquest dissabte de 8:00 a 13:00 un Mercat original on les pageses i pagesos ecològics han muntat varies parades i venut directament les seves verdures acabades de collir, així com d'altres aliments obtinguts del conreu agroecològic de les terres del Camp de Tarragona.
Així han establert el primer Mercat a Catalunya especialitzat en la venda i divulgació de Varietats Locals i dedicat a l'alimentació agroecològica . El segon dissabte de cada mes les vallenques i vallencs així com qualsevol persona de les comarques veïnes podran gaudir d'aquest Mercat al mateix temps que participen en els Tallers programats aprenent algun ofici tradicional com fer cistells o tècniques pràctiques per a conrear un hortet ecològic.
Més info: pobleviu.cat

[4. S'endureixen les mobilitzacions contra el pla Bolonya]
Pels propers dies, s'estan preparant jornades de mobilitzacions contra el pla Bolonya que preten privatitzar les universitats de tot Europa.
La setmana que ve una setmana de lluita, que culminarà el dijous 20N amb una jornada de vaga que inclourà les següents manifestacions. Barcelona: 12h. Plaça Universitat. Girona: 12h. Plaça Catalunya. Lleida: 11.30h. Plaça Víctor Siurana (davant del rectorat). Tarragona: 11h. davant de la Facultat de Psicologia. Vic: 12h. Plaça Major. Castelló: 12h. Plaça de la Pau. València: 12h. davant de la Facultat de Geografia i Història. Alacant: 12h. davant del Monument de la Mà.
A València de fa un mes que ja hi ha tancades i accions. Per la setmana següent, es preparens accions i acampada a la UAB
Aquesta mateixa setmana, la Sepc ha presentat una campanya titulada: Als països catalans: decidim universitat pública
Més info: Barcelona.indymedia.org i sepc

[5. 1a Fira d'alimentació i Salut. 15 i 16 de novembre]
Els dies 15 i 16 de novembre, Balaguer serà l'escenari de la I Fira d'Alimentació i Salut, organitzada per Slow Food Terres de Lleida.
Tres seccions la defineixen: 1.- Conferències, debats i taules rodones sobre salut i alimentació. 2.- Espais de Tast i Gastronomia.
3.- Mercat de la Terra: venda d'aliments sans, artesans i ecològics. Durant tots dos dies s'aniran succeint a la sala d'actes del pavelló
firal conferències que versaran sobre al·lèrgies, transgènics, propietats dels aliments, plantes, herbes, etc., i tindrà lloc la
primer trobada d'intercanvi d'experiències de diabètics i hipertensos usuaris d'estèvia. Paral·lelament, cuiners i artesans de diferents aliments i begudes ens oferiran demostracions de productes elaborats sense components químics. Com que un dels objectius d'Slow Food és la recuperació de productes i varietats autòctones, s'ha convocat un concurs de Receptes Antigues. Els petits també tindran els seus tallers de pa, de xocolata, d'alimentació sana...
Més info: el proyecto matriz

[6. Campanya per tancar la central nuclear de Garoña]
Tanquem les Nuclears 100%RENOVABLES inicia una campanya de mocions adreçada a les forces polítiques, ajuntaments, consells comarcals i al Parlament de Catalunya per a que aquestes institucions demanin al govern central que no es concedeixi un nou permís de funcionament a la central nuclear de Garoña. La central nuclear de Santa Maria de Garoña, de 466 MW de potència elèctrica, va ser autoritzada a entrar en funcionament el 30 d'octubre de 1970, amb el que ha complit ja més de 38 anys de funcionament tècnic. Actualment funciona amb una autorització d'explotació concedida el 5 de juliol de 1999, i vàlida fins al 5 de juliol de l'any 2009. En ser la primera que hauria de tancar, col·lectius ecologistes catalans la consideren un precedent clau de cara a aconseguir el tancament de les centrals nuclears catalanes.
Més info: Tanquemlesnuclears.org

[7. Diverses activitats i mobilitzacions recorden a Carlos]
Diferents col·lectius antifeixistes han volgut recordar a Carlos Palomino, quan ahir dimarts va fer 1 any del seu assassinat feixista al metro de Madrid.
Hi hagut penjades de pancartes, pintades, concentracions i el proper dissabte 15N hi ha una concentració a la plaça del diamant de Gràcia, i un concert al Kop del Prat. Ahir més de 2000 persones van participar en la manifestació de Madrid
Més info: rosadefoc

[8. Notícies breus]
- Dia 15N, 10 del matí, conferencia contra la mat, a Bao, Catalunya nord.
- Projecció de de la película. Battle in Seattle. Diumenge 16N a can vies, Sants
- Xerrades del japones Miguel Yasuyuki, entorn les monedes complementàreis. Dijous 13N al Csoa la teixidora, Poblenou. Divendres 14N a
a les 19h a L'esquerda de Reus. C/St.Esteve 8-10 (al Barri del Carme, aprop del Bar Campus)
- Es prepara concert a Figueres pel dia 25N contra la Mat i pel tren de l'empordà

[9. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org