26 de novembre 2008

(Maragall dimissió) La revolta estudiantil es multiplica


Temes
: La revolta estudiantil es multiplica, 29N que la crisi la paguins els rics, els bancs i les transnacionals, actes en defensa de la desobediencia civil,
5 dies presos per insubmissió a les penes multa, 29N Jornada sobre decreixement a Tarragona, Conservació zona agrícola de l'Hospitalet i Salvem la Bastida, Notícies breus.

Ubicacions: UAB, UB-Central, UB-Mundet- UB-Diagonal, València, Barcelona, Sant Cugat, Gràcia, Lleida, Martorell, Tarragona, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Poblenou,



[1. La revolta estudiantil es multiplica]
En els darrers dies la revolta estudiantil contra el Pla Bolonya ha anat creixent i actualment són ja un grapat les
facultats que són ocupades, mentre la vaga ha esdevingut indefinida. Es manté la ocupació a l'edifici simbòlic central de la UB.
Dilluns es va iniciar la ocupació a la facultat de lletres. Ahir dimarts es va iniciar la ocupació al Campus Mundet. Avui dimecres s'ha ocupat la facultat de comunicació de la UAB. La setmana vinent tenen la intenció d'ocupar les facultats de Biologia o Física de la UB, i les de Polítiques i Educació de la UAB. Demà dijous a la central a les 08.30 del matí s'ha cridat a assistir a l'investidura del nou rector de l'UB
A València s'ha tornat a ocupar el rectorat aquest matí després d'haver estat desallotjats la setmana passada.
En linies generals els agrupen tres reivindicacions comunes, que els representants públics encara no s'han avingut a negociar.
- Que es comenci un procés de debat ampli, públic i obert per definir quin és el model d'universitat pública que vol la societat civil catalana.
-Retirada dels expedients i processos judicials contra les 31 company@s de la UAB, imputats per la seva lluita en defensa de la universitat pública.
-La realització de referèndums a totes les universitats públiques catalanes sobre el procés d'implementació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.
Més info: ocupemlesaulesuab tancadaalacentral barcelona.indymedia.org kaosenlared.net

[2. 29N Que la crisi la paguin els rics, els bancs i les transnacionals]
El dissabte 29N a les 17.30 a la plaça universitat, la Campanya unitària "que la crisi la paguin els rics" convoca una manifestiació pels carrers de Barcelona. La Campanya s'ha creat a partir de la convergència de la campanya contra les 65 hores amb d'altres moviments socials. Aquesta manifestació ja estava programada abans d'això i s'espera una forta participació des treballadors afectats per la crisi i també es crida a la implicació de tothom. Aquí podeu trobar tots els materials de la Campanya. Demà dijous a les 12h la Campanya ha convocat una roda de premsa davant l'Oficina de Treball de la Generalitat del Carrer Sepulveda. Nº 156/ 160. Conjuntament s'hi realitzarà una acció.
Paral·lelament, van augmentat la quantitat de treballador@s en lluita davant dels anuncis d'acomiadaments massius. Aquí teniu algunes de les darreres noticies: possibles acomiadaments en el sector de l'automovil delphi manifestacio dijous 12.30 a sant cugat comunicat de la xarxa contra tancaments d'empreses i la precarietat
Més info: moviments.net/xarxacontratancaments kaosenlared.net 17-s.info barcelona.indymedia.org


[3. Actes en defensa de la desobediència civil]
Divendres 28 de novembre, a les 19.15 es presenta el manifest i la iniciativa contra la criminalització de la desobediència civil en el marc del sumari 18/98 Intervindran: Pepe Beunza, August Gil Matamala, Sabino Ormazabal i Gemma Ubasart. Presenta i modera: Gabriela Serra
Serà al saló de plens del districte de Gràcia: Plaça Rius i Taulet, 2 · Vila de Gràcia | Metro Fontana/Diagonal.
Dijous 27 hi haurà un altre acte sobre el tema a Lleida sota el títol "Estat de dret i desobediència civil" amb la presència de Sabino Ormazabal i Gemma Calvet. Serà a les 19h al Colegi d'advocats/des de Lleida.
El passat setembre es va engegar una campanya de suport contra els nous ciutadans bascos condemnats en la peça de desobediència
civil del sumari 18/98. Ara és l'hora de fer públic el treball i les significatives adhesions recollides. D'altra banda des de divendres passat el PP ha demanat la prohibició de l'acte. Es poden rebre noves adhesions aquí:
Més info: desobediencia1898

[4. 5 dies presos per insubmissió a les penes-multa]
El passat dijous 20N i Divendres 21N van empresonar per a 5 dies cadascú a Pablo i Martin dos companys de cnt de Martorell per no pagar 50 euros de pena-multa que tenien pendent per uan falta de desobediencia.
Fa temps q arroseguen aquesta multa. Davant la seva negativa a pagar aquesta multa per considerar-la un abús de poder i una mostra més de la prepotència judicial, aquesta multa s’ha convertit en un ingrés a presó de 5 dies. Les penes-multa són doncs una condemna econòmica que es pot transformar en dies de presó en cas d'impagament. D'un temps ençà, molta gent implicada en lluites socials es veu condemnada per part dels tribunals a pagar penes-multa. Lluites i pràctiques quotidianes dels moviments socials es troben des de fa temps en el punt de mira d'ordenances cíviques i persecucions policials i judicials. Les penes multa pretenen ofegar econòmicament els col·lectius que lluiten. Entenem la postura de Pablo i Martin com un gest de dignitat per denunciar i posar en evidència aquesta situació. Davant d'això uns quants afectats s'han organitzat en la campanya d'insubmissió a les penes multa. Les penes multa ens afecten a tothom, mobilitzem-nos per la seva abolició, solidaritzem-nos amb els i les represaliades. Insubmissió a les penes multa.
Més info: alespenespunyalades

[5. 29N Jornada sobre decreixement a Tarragona]
Serà el dissabte a la Plaça de la Reial Germandat de Natzaret, al casc antic de Tarragona
Aquesta primera jornada sobre decreixement de la gent del camp, inclourà un mercat d'intercanvi des de les 10h del matí, un dinar agroecològic (13.30), , la presentació de l'especial decreixement de la revista Illacrua (17.30). Una xerrada sobre alternatives a l'economia actual (18.00) i la presentació del documental Sobre la Marxa pel decreixement 2008 "Tot sobre la marxa" (18.30) i una tertúlia per a pares i mares (19.00)
Ho organitza el Grup de decreixement de la gent del camp.
Alhora dissabte a les 17.00 a la plaça universitat de Bcn (mitja hora abans de la manifestació contra la crisi) la xarxa pel decreixement convoca un abocador del consum obert a tothom que hi vulgui aportar material per abocar i compartir amb el lema: "contra la crisi del creixement, decreix"
i finalment pel que fa al decreixement, donem la benvinguda a una nou col·lectiu decreixentista a Gavà: Solidaritat, decreixement i Acció
Més info: decreixement.net i tempsdere-voltes.cat


[6. Conservació zona agrícola de l'hospitalet i Salvem la bastida]
Amb el lema "Salvem la zona agricolha", s'ha posat en marxa recentment la "Plataforma per la conservació de la zona agrícola de l'Hospitalet de Llobregat i contra l'especulació immobiliària" Fa uns dies es va elaborar el manifest, al qual s'hi poden afegir noves adhesions en 'aquest enllaç
La plataforma neix en contra d'un ’un parc empresarial en aquest indret consistent en una sèrie d’edificacions destinades a oficines, locals comercials, places hoteleres i activitat industrial.
A l'altra extrem del barcelonés la plataforma en defensa de la Marina i Can Zam, està realitzant diverses accions aquests dies. S'oposen
al projecte d’ARE presentat per l’Ajuntament i la Generalitat, on es contempla la construcció de 537 vivendes i un gratacels de 23 plantes.
Sota el lema de "Salvem la Bastida" demà dijous convoquen al Consell de Ciutat on defensaran les seves reivindicacions.
Més info: Salvem la zona agricolha / plataforma.cat

[7. Notícies breus]
-
De dijous 26N a diumenge 30N 1a mostra de treatre anticomercial de dones a Barcelona
- Dissabte 29N Activitats del 1er Aniversari del CSO La Teixidora (poblenou,Bcn) ara en perill de desallotjament.
- Dissabte 29N VI Marxa per l'amnistia. Aquesta a Wadras (poblenou-Bcn) en suport a Laura Riera
- Ja es poden realitzar comandes de l'agenda llibertària 2009

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, http://barcelona.indymedia.org

1 comentari:

Josep ha dit...

Un interessantíssim article sobre les revoltes estudiantils:
Tancades Estudiantils