12 de març 2009

(Maragall dimissió) Vaga general d´estudiants per la paralització de Bolonya. 350.000 exemplars per poder viure sense capitalisme


Iniciatives des dels moviments socials:

Temes:  12-M, vaga general d'estudiants per la paralització de Bolonya, 350.000 exemplars per poder viure sense capitalisme, 
Els jutjats es resisteixen a posar en cerca i captura, l'activista en defensa de Collserola, la xarxa pel decreixement estrena web, Surt la data del judici de Núria Pòrtulas, Notícies breus.

Ubicacions:  diverses ciutats, UPF, UAB,per tot el territori, UB-central, Esplugues,  Girona, Sants, Granollers, Castelló, Cornellá de Llobregat, Tornabous, Nou Barris.


[1. 12-M, vaga general d'estudiants per la paralització de Bolonya]
Es una convocatòria a nivell estatal de vaga amb manifestacions a més de 20 ciutats. La vaga inclou estudiants tant de secundària,
de batxillerat i d'universitat així com a docents. El seu origen és la trobada d'Assemblees d'estudiants per la paralizació del EEES celebrat el desembre a València, quan es va escollir el proper dijous 12, com a jornada coordinada de lluita contra Bolonia.
La convocatoria ha estat assumida per la immensa majoria d'Assemblees d'estudiants contra Bolonya que hi han a l'Estat espanyol, de manera que és la primera jornada estatal, com a tal, que està sent discutida pel moviment estudiantil, des de la derrota de la lluita contra la LOU d'Aznar a principis de 2002.
Pocs dies després, el diumenge 15-M hi haurà la segona trobada d'estudiants i moviments socials a nivell català, per seguir creant processos de confluencia entre els diferents àmbits.  Serà a les 11h. a la UPF, Campus Ciutadella,
Amb tot això, continua la vaga de fam de Tomas Sayes a la UAB, que explica les raons de la seva acció aquí
Més info: Indymedia barcelona i kaosenlared.net

[2. 350.000 exemplars per poder viure sense capitalisme ]
A menys d'una setmana pel 17-M  Aquesta será de 350.000 exemplars, i tindrà dues edicions. 220.000 exemplars en català i 130.000 exemplars en castellà. Les edicions tenen algunes diferencies donat que una va dirigida als territoris de parla catalana i l'altra als de parla castellana.  Després d'acabar-se de preparar en la trobada dels passats dies 7 i 8 de febrer, la campanya "Podem viure sense capitalisme" es fará publica el 17-M.  
La difusió massiva de la publicació, tindrà continuïtat amb diferents accions orientades a aconseguir que el capitalisme i la seva crisi surtin de les nostres vides. La publicació i la campanya seran presentades públicament pel col·lectiu crisi, el dilluns 16 de març a les 11.30 a l'edifici central de la UB, en una roda de premsa conjunta amb la plataforma contra el pla caufec (per la causa que s'explica en la següent noticia), que comptarà també amb la presència de l'insubmís bancari, Enric Duran. En l'àmbit català, fins demà dijous encara hi ha temps d'afegir comandes per rebre la publicació abans del 17.
Més info17-s.info

[3. Els jutjats es resisteixen a posar en cerca i captura, l'activista en defensa de Collserola ]  
Després de ser condemnat a 10 dies a la presó per no pagar 60 euros de penamulta, l’activista en defensa de Collserola es nega a ingressar voluntàriament a La Model. Sobre ell pesa un ordre d’ingrés a presó de 10 dies i ha informat a jutjats que no té intenció d’anar voluntàriament a la presó Model de Barcelona. El jutjat número 1 d’Esplugues que havia amenaçat al veí del poble amb la situació de cerca i captura policial a partir del 9 de març, de moment no l’ha fet efectiva. En el moment en que aquest ordre es faci efectiu, serà empresonat forçosament deu dies si qualsevol policia l’identifica pel carrer.
Propers actes: Roda de premsa conjunta amb el col·lectiu crisi. A l’edifici central de la Universitat de Barcelona dilluns 16 de març, 11:30h
Davant el silenci del govern local es convoca en rebuig a l’empresonament, al pla Caufec-Porta BCN i a l’aplicació de les penes-multa. Concentració a plaça de l’ajuntament d’Esplugues dimecres 18 de març, 19h  (19.30h ple municipal)
Més info: moviments.net/noalplacaufec  

[4. La xarxa pel decreixement estrena web]          
Després de més de dos anys d'articulació i moviment, la Xarxa pel Decreixement té una nova eina per impulsar iniciatives de transició: Una web més complerta que l'anterior, on a més d'informacios de les propostes del decreixement i trobareu grups, documents, projectes, recursos i espais per intercanvis, per que les persones i col·lectius implicades des dels diferents punts del territori puguin col·laborar plegades amb la major facilitat.  Serà una eina que anar omplint entre tots i totes de recursos per compartir i intercanviar, tal i com es va quedar en la trobada de moviments socials pel decreixement i el contrapoder del passat més de juliol. Si voleu crear un espai de treball pel vostre grup o projecte només cal que hi entreu, us registreu i el poseu en marxa. Mica en mica la Xarxa pel Decreixement pren forma pel territori. 
L'enllaç és el mateix: http://www.decreixement.net

[5. Surt la data del judici de Núria Pòrtulas ] 
Aquests inicis de febrer, va fet dos anys que la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la llei antiterrorista i empresonada durant 4 mesos, d'on en va sortir en llibertat sota fiança. Actualment s'ha de presentar un cop per setmana i no pot traspassar les fronteres estatals. L'acusació del fiscal, és de col·laboració amb banda armada i demana 5 anys de presó, 6500 euros de multa i 15 anys d'inhabilitació absoluta, la data del judici es presenta pel dilluns 13 de juliol de 2009.
El grup de suport crida a la solidaritat cap aquest com els diversos atacs repressius de l'estats als moviments socials i seguirà informant de com donar suport. 
Més info:   elsud.org

[6. Notícies breus]
Divendres 13-M a Sants, Dissabte 14-M a Granollers.  Presentació del llibre los pulsos de la intransigència
camí del 22 de març
* Dissabte 14-M Primera presentació de la Coordinadora de festes majors alternatives a Castelló
* Dissabte 14-M  Acte del tomb solidari amb el Karim a Cornellà, CSO la Forsa
*Diss 14-M  IV Solidaritat és força, al local social de Tornabous
* Diumenge 15-M Manifestació contra les agressions feixistes a Nou Barris

[7. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.org,http://laplana.indymedia.orghttp://www.elsud.orghttp://www.suportponent.net,www.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cat,http://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,