15 de març 2009

(Maragall dimissió) Protesta contra la política educativa del Departament i demanar la dimissió del conseller Maragall

L paciència del professorat per l´arrogància i els despropòsits,porten a demanar la dimissió del Conseller Maragall:

DILLUNS 16 de març CONCENTRACIONS a BARCELONA 17:45, GIRONA 17:30, LLEIDA 17h I TARRAGONA 17h

Concentracions de mestres i professors/es davant els Serveis Territorials -en el cas de la província de Barcelona, es fan concentracions en el Consorci, a la Plaça Urquinaona/Pau Claris- per protestar contra la política educativa del Departament i demanar la dimissió del conseller Maragall

COMUNICAT SINDICAL UNITARI

Davant la nova maniobra de confusió del conseller Maragall ens refermem en les convocatòries de mobilització

Ahir, 10 de març, el Departament d’Educació va filtrar a la premsa que congelava temporalment la proposta d’ampliació voluntària de l’horari lectiu per al professorat de l’ensenyament públic no universitari.

Davant d’aquesta actuació del conseller Maragall volem fer saber al professorat que:

- 1.- Tant les mobilitzacions com la vaga convocada pel proper 19 de març van molt més enllà d’aquesta mesura. L’anunci del Conseller no implica ni canvis en el projecte de LEC, ni un canvi real en la seva política educativa ni de personal.

- 2.- Que congelar no és retirar i, per tant, el perill d’aplicació continuarà existint , més encara si s’aprova expressament l’article 121 de la LEC que possibilitarà regular tant la jornada lectiva ordinària (“suposadament regulada“) com la dedicació especial (hores extres)

- 3.- Que hem de continuar exigint la retirada de la proposta d’increment “voluntari” de la jornada lectiva (hores extres) fins aconseguir plenes garanties que no es portarà a terme, ni ara ni més endavant.

- 4.- Que qualsevol canvi en la proposta del conseller sobre l’horari del professorat s’ha de fer efectiva i definitiva en la mesa sectorial amb els representants legítims del professorat.

- 5.- Amb aquesta actitud el conseller demostra un cop més la seva deriva i busca confondre al professorat, i a la societat en general, per tractar d’afeblir les mobilitzacions i deixar un camí obert a implementar les seves propostes. Al mateix temps demostra que les mobilitzacions i l’oposició ferma del professorat poden fer variar el rumb de la seva política educativa.

- 6.- Que els sindicats sotasignats ens refermem ens els objectius de la convocatòria de vaga i, per tant, fem una crida al professorat a participar activament en les mobilitzacions previstes i en la vaga convocada pel 19 de març i, així mateix, continuem exigint la dimissió del conseller Maragall.

USTEC·STEs, CGT, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT