24 de novembre 2007

(Maragall dimissió) Lidia Heredia, la cara amable dels matins de Josep Cuní i Josep Maria Farràs,al Forum10 de Ràdio Puig-reig

Com cada any el Forum10 de Ràdio Puig-reig porta personalitats de relleu dels mitjans de comunicació nacionals, si no tinc entès malament l´únic que es fa any rere any, de Fòrums de comunicació ,que es fa fora de l´àmbit metropolità. El curriculum de la Lidia Heredia, la convidada d´ahir al vespre certament, a ella mateix li fa vertig, havent passat per Ona Rambla, Telecinco, Ràdio Badalona, presentadora del TN de TV3...i arar veure-se-les amb un programa en directe de 5 hores, aviat es dit , els Matins amb Josep cuní. El to de les jornades sempre agrada als periodistes convidats per la posibilitat d´interactuar amb els seus oients o televidents, i el públic assistim agraint la naturalitat fora de pantalla, que no li impedeix comentar el marcat caracter del Cun´i i la seva exigència, el fet de treballar sense guió fix i pràcticament sense teleprompter, que també curteix, segons ella. Ara, en preguntar-li sobre si el cas El Diario de Patrícia, quins eren els seus limits ètics, va comentar quelcom que em va preocupar, que ella, potser perquè ve d informatius era la més conservadora a l hora de posar a graella del prograa depèn de quina entrevista o convidat.
Què vol dir, que hi ha qui apreta per audiències per permetre carnassa sobre temes escabrosos , policials o judicials? Crec que els mitjans si no compleixen codis d´autoregulació, hauran de trobar via el CAC , i la creació d´un CAC espanyol també, criteris perquè el cas d´Antena3 que va morir dona assassinada posteriorment per el seu ex-marit després de retrobar-los en directe, quan la dona tenia ordre d allunyament i havia estat victima de maltractaments, hauria de fer reflexionar que ens ofereixen, i més en determinats horaris infantils. També va haver preguntes com que els semblen a la Rahola i al Cuní les imitacions, i certament, no els desagrada, com el fet de que en treguin ja talls del Polònia, altra cosa es el que sentin interiorment. I es que Josep Cuní li ha agradat està envoltat de dones, i el que poca gent sap és que té un ajudant dona des de fa 15 anys, tot i que no surt a la televisió. El que és la cara amable és la claretat ha diferència d´altres comunicadors que han passat pel Forum10 que la seva prioritat primera son els seves filles i la seva familia, i ho té clar en el temps d´oci, tot iq ue costa desconectar perquè es veu obligada a seguir actualitat. I altra afirmació contundent: davant pregunta si tornaria a mitjà espanyol com Telecinco, no sap mai que pot passar respont, però diu que el seu univers és aquí i no renunciaria a familia per anar a viure a Madrid, i es una mica com el que li va passar al Francino a Canal+, parlar i estar al dia sobre Ciudad Real, per dir quelcom, no es quelcom que un facilment s´hagi de sentir identificat, al ternir una realitat pròpia. Un exemple de tenir clar el marc nacional en l´àmbit professional, estnat bé fent el que fa. I es que la família ,lliga i tiba. I encara li fa respecte deixar-se anar com fa la Mònica López i mostrar-se més ella mateixa, segons em va comentar.
En el Fòrum de fa dos setmanes, el del Josep Maria Farràs, cap dé sports de TV3, conegut per programa el nadal a tres bandes, desconeixia que era fill de Bagà, i és interesant saber que no tots els pavellons són vàlids per fer transmissions, i que quan es fan, no es tenen en compte el factor espectacle, com que les TV europees exigeixen que hi hagi public a altra cantó de les càmeres, cosa que molts pabellons no compleixen, i que qualsevol transmissió li costa a CCRTV uns 8.000 euros , sigui a Puig-reig o a on sigui, i el que ven és l´espectacle i les audiències marquen molt en esports. Interesant fou explicacions del cas de Mediapro i Sogecable, que té TV3 emmig, i el cas que plataforma digital de grup prisa, se n´anirà a l´aigua, i per això força pacte amb MEdiapro, però el motiu rau en que Jaume Roures té a dos anys vista ja els drets televisius de 39 dels 42 equips de primera divisió! una aposta arriscada, però que probablement farà que amb aquests drets a dos anys vista Mediapro enfonsi Prisa, i faci plataforma digital de pagament pròpia, qua ajuda a entendre el què, i que el perill és que passi com a Itàlia, que s´acabin sortejant els partits de primera una a un, i el públic es torni boig buscant el seu equip en els diferents canals de pagament, i que TV3 lluita per mantenir partits en obert. No hi ha l´interès general o es que el PSOE vol afavorir empreses de comunicació afins? Què hi fa l´insuperable ministre pel PSOE Joan Clos?.
I a nivell anecdòtic l´èxit aconseguit amb els gossos de tura i la icona de la Coloma al concurs de gossos d´atura de Castellar de N´hug, que va fer ell primera transmissió ja que ho porten els d´esports , exemple com un servei de país i d espectacle que agrada televisivament, entroncant amb les transmissions televisives.
En torn de preguntes al Josep Maria Farràs li vaig preguntar sobre la possiblitat de creació d´un canal com el 3/24 però d´esports, i i ja es va plantejar en el seu moment, però el cost i la voluntat de la corporació marquen estratègia, aviam si es possible i així valoritzar esport ctalà, com les seleccions nacionals que ja competeixen oficialment.
En Sanuy no hi vaig poder ser-hi, però el seu estil punyent segur que no va deixar indiferent.

1 comentari:

Marc Arza ha dit...

50 raons per anar a la manifestació de l’1D.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/50-raons-per-anar-la-manifestaci-de-l1d.html

Aquest dissabte 1 de desembre a les 17:00 tots a Plaça Catalunya!

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com