15 de desembre 2009

A Puig-reig guanya el SÍ amb el 97,07% de vots favorables a la independència

A Puig-reig guanya el SÍ amb el 97,07% de vots favorables a la independència

Puig-reig finalment al recompte final ha sumat 1130 vots.

VOTS SÍ A LA INDEPENDÈNCIA: 1097 VOTS (97,07%)

VOTS NO A LA INDEPENDÈNCIA: 18 VOTS (1.59%)

VOTS EN BLANC: 15 VOTS (1.38%)

VOTS NULS: 1 VOT

TOTAL: 1130 VOTS VÀLIDS, EL QUE SUPOSA UN 30% DEL CENS D´EMPADRONAMENT, EL QUAL ÉS SENSIBLEMENT SUPERIOR QUE EL CENS ELECTORAL EN ELECCIONS INSTITUCIONALS, JA ES DEFINEIX FAVORABLE A LA INDEPENDÈNCIA A PUIG-REIG.

Aquest fet des de la Comissió Ciutadana es veu com una gran notícia en l´objectiu de bastir una majoria social favorable a un estat propi, que ens doti de la plena sobirania com a país.

Aquest fet ens esperona a que el pòsit i la tasca de PUIG-REIG DECIDEIX, continui endavant en la tasca de fer pedagogia social al municipi de Puig-reig en la mateixa línia d´ara en endavant.

De la mateixa manera agraïr a tots els col.laboradors, entitats i al conjunt e persones que amb el seu exercici democràtic i lliure del vot a la consulta per la independència en les 4 meses electorals dels nuclis de Puig-reig poble, a Cal Marçal i a l´Ametlla de Merola, han donat recolzament a la consulta sobre la independència, en vista dels resultats d´una forma aclaparadora favorable a la independència.

Malgrat no trobar el suficient recolzament institucional en quan a facilitats per difondre la consulta i posar facilitats a la mateixa, la ciutadania de Puig-reig ha donat una mostra de recolzament exemplar d´una iniciativa social de gent diversa del poble i del seu teixit associatiu, que ha esdevingut un exemple de democràcia participativa, exercida de forma exemplar per gent de diverses franges d´edat, origen i condició social diversa, que suposa un abans i un després en l´exercici de democràcia participativa local.

Des de Puig-reig decideix vol mostrar l´agraïment a tots i totes les persones, entitats socials, particulars que han donat el recolzament perquè hi hagués una mobilització propera a un terç del cens electoral, en unes condicions de partir de zero, sense suport institucional i que ha nascut de la societat favorable a que el dret de decidir es posés a votació.

El to festiu i participatiu i net d´incidents és una forma exemplar de democràcia popular per haber pogut expressar lliurement els i les Puig-reigenques sobre la independència, que ha arrassat entre els participants a la consulta amb un 97% de vots favorables, fet que demostra que la majoria social a favor de la independència és un objectiu proper i que s´insereix en un moviemnt social ciutadà favorable a l´exercici a l´autodeterminació com ha quedat evident a la majoria de municipis de les 167 consultes d´arreu del país.

Des de PUIG-REIG DECIDEIX tenim el compromís de continuar treballant al municipi de Puig-reig a favor de la democràcia participativa i generar el debat social necessari sobre les llibertats socials i nacionals que encara li manquen al nostre país.