03 de febrer 2009

(Maragall dimissió) Veritat, justícia i reparació per les víctimes del franquisme

Temes:  Veritat, justicia i reparació per les víctimes del franquisme, la Repera2 el consum i la producció agroecològica s'organitzen, a Brusseles per l'autodeterminació de la nació catalana, 7-F Manifestació en defensa de la cultura popular, El nombre de signatures validades a Som lo que sembrem, és el més alt de totes les ILP promogudes, Concentració 2 anys. Núria Lliure, lliures tots i totes!

Ubicacions:  Barcelona (2), Santa margarida de Montbui, Brusseles, Berga, Girona, Tarragona, València, Nou Barris, Olot.



[1. Veritat, justicia i reparació per les víctimes del franquisme]  
El proper dilluns 9-F, dilluns, a les 19 hores, hi haurà una concentració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al Passeig Lluís Companys, 14, per a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme. D'aquesta manera diversos c7-F ol·lectius catalans es sumaran a altres actes que sota la mateixa consigna es faran a la resta de l'estat el mes de febrer. Es convoca a tothom que vulgui exigir JUSTÍCIA a concentrar-se amb les fotografies dels seus familiars represaliats pel franquisme, si pot ser amb format A-4, amb el nom d'aquest i el subtítol: assassinat o condemnat, El lema que es mostrarà a la pancarta, és:  Prou impunitat per als crims del franquisme. Les víctimes exigim justícia i reparació de veritat.
Més info: Kaosenlared.net

[2. La Repera2, el consum i la producció agroecològica s'organitzen]
La repera 1, va ser una convocatòria a totes les cooperatives i productors de Catalunya, que es va fer el passat mes de juny, amb un objectiu: detectar els problemes i necessitats col·lectius i començar a dibuixar-ne les solucions, en plural. Cada vegada hi ha més cooperatives de consum ecològic i els productors es van organitzant. Aquestes primeres jornades volien ser un punt de partida i primer punt de trobada per a conèixe's uns i altres, saber quants son, tant consumidors com pagesos.  La repera 2, serà a Santa Margarida deMontbui el proper cap de setmana, el 7 i 8 de febrer, amb la mateixa convocatòria, però amb la pretensió de ser encara més persones, i un objectiu: recollir les conclusions de la primera Repera i treballar per a concretar línies de treball i estratègies. Es tractaran temes com: Responsabilitat compartida, entre productors i consumidors. Fent camí cap el segell participatiu. Motivacions per a organitzar-se col·lectivament. diferents experiències de distribució col·lectiva i coordinada. Grups de consum agroecològic i acció política per a la Sobirania Alimentaria. Hi haurà la visita de persones vinculades a les AMAPs franceses.  Aquí teniu el triptic Encara es pot fer inscripció i enviar-la a larepera@pangea.org. Després d'una pròrroga, demà dimecres és l'últim dia.
Més info:  repera

[3. A Brusseles per l'autodeterminació de la nació catalana]
Deu mil a Brussel·les per l'Autodeterminació de la nació catalana és una iniciativa que té per ob jectiu que milers de catalans i catalanes ens mani festem el proper 7 de març pels carrers de Brus sel·le!" en defensa i reclamant l'autodeterminació del nostre poble.  Deumil.cat té per objectiu aconseguir que l'autodeterminació del nostre poble figuri en l'agenda internacional, especialment l'europea, i que els partits polítics nacionals es declarin compro mesos amb aquest dret i a treballar per a garantir-ne l'exercici. Deumil.cat no està sotmès a cap sigla política específica. Vol  treballar  obertament,  mantenint l 'autonomia   de  les persones, organitzacions i plataformes que persegueixin el mateix objectiu:
Més info:  10mil.cat 
    
[4. 7-F Manifestació en defensa de la cultura popular]
Dissabte 7 de febrer a Berga, Passeig d'industria. 1es actes a les 16.30. El Cercavila comença a les 18.30
La directiva 2007/23/CE pretén regular de forma taxativa, correfocs, revetlles de St. Joan, falles, castells de foc, etc.. i en el cas de les colles de diables la normativa marca que les colles infantils no seran legals ja que l'edat mínima serà de 16 anys i a les colles grans volen que la distancia entre els Diables i el públic sigui de 9 metres per la carretilla i 15 pel sortidor, cosa que elimina de fet qualsevol correfoc o acte als carrers. Suposa una greu amenaça per a totes les colles de Foc, Diables, Bestiari, Trabucaires i la prohibició de tirar petards per Falles,  St. Joan o l'Albà entre altres manifestacions populars, i un atac frontal a les tradicions populars del nostre país.
La protesta, convocada per més de 450 entitats de cultura popular d'arreu dels Països Catalans relacionades amb la pirotècnia i el foc, consistirà en una cercavila amenitzada per dotzenes de grups de diables i bestiari, i finalitzarà a la plaça de Sant Pere amb l'encesa d'un salt de plens de la Patum infantil.
Més info:  kaosenlared.net

[5. El nombre de signatures validades a Som lo que sembrem, és el més alt de totes les ILP promogudes]           
La plataforma Som lo que sembrem (SLQS) informa que l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha validat les signatures recollides durant la campanya de la de la ILP per una Catalunya lliure de transgènics (105.896), i que el nombre de signatures validades ha estat el més alt de totes les ILP promogudes fins ara a Catalunya. (69.043, el màxim que es recompte per llei perquè dóna opció a la màxima subvenció)  A partir d'aquí començaran els tràmits legals establerts per a les propostes de llei popular al Parlament de Catalunya i que ha de portar la llei a debat durant el mes de març. La plataforma demana la màxima imparcialitat i independència enfront a interessos particulars en els organismes encarregats de dur a terme i d'avaluar els anteriors estudis. També durant aquest període de temps SLQS  ha endegat la campanya 0,0 % transgènics per denunciar el fet que des del passat 1 de gener es poden vendre productes ecològics amb una contaminació del 0,9 % d' organismes modificats genèticament OMG: segons norma de la comissió europea, obviant el principi de precaució, deixant de costat el dret a una alimentació sana i segura, i acceptant com inevitable una contaminació que per altra banda certs interessos continuen negant.  
Més info:  somloquesembrem.org 

[6. Concentració 2 anys. Núria Lliure, lliures tots i totes!]
El dissabte 7-F, a les 17h Concentració de suport. davant la subdelegació del govern de Girona (Gran Via de Jaume I, 17 - prop de Correus)
El 7 de febrer del 2009, farà dos anys que la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la llei antiterrorista i empresonada a Soto del Real (Madrid) durant 4 mesos, d'on en va sortir en llibertat sota fiança. Actualment s'ha de presentar un cop per setmana i no pot traspassar les fronteres estatals. Encara s'està  pendent de l'acusació del fiscal i de la data de judici. La detenció i empresonament de la Núria no va ser una equivocació. La repressió de les persones i moviments combatius (i especialment de les persones que són solidàries amb els presos i preses) no és un error sinó una estratègia del poder per tal de criminalitzar-nos. En aquests moments la solidaritat activa segueix sent una de les millors armes que tenim per tal de respondre a les agressions de l'Estat i el Capital. Núria lliure, lliures tots i totes! 
Més info: elsud.org/nuri

[7. Notícies breus]
- Indymedia Barcelona no funciona per problemes tècnics que estan en via de solució
- Es crea la Plataforma Cívica per aturar els abusos de membres de la Guàrdia Urbana de Tarragona.
- Del 6 al 8 de febrer, curs sobre el procés de construcció europea per part del Seminari Taifa, a Bcn
- 6-F Presentació de la campanya: subversió per la llibertat a València
- 7-F Habitatge per tothom, jornada festivo-reivindicativa a Nou Barris.
- 7-F Acte d'homenatge als Maquis a la comarca de la Garrotxa (Olot)

[8. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfosdarrer info usurpa, http://www.setmanaridirecta.info,http://www.laccent.cathttp://barcelona.indymedia.orghttp://valencia.indymedia.org,http://laplana.indymedia.orghttp://www.elsud.orghttp://www.suportponent.net,www.myspace.com/collectiualestrinxeres http://www.pobleviu.cat,http://www.llibertat.cathttp://www.lavanc.comhttp://www.catnord.cathttp://www.kaosenlared.nethttp://www.lahaine.org http://www.ecodiari.cat,http://www.enfocant.net,  http://www.liberinfo.net,